Як вчитись у Польщі абсолютно безкоштовно: інтерв’ю з Станіславом Зінчуком - Univer PL

Як вчитись у Польщі абсолютно безкоштовно: інтерв’ю з Станіславом Зінчуком

Історії клієнтів
Проголосуйте!
0 / 0

Станіслав Зінчук навчається в Університеті Економіки та Інновацій (WSEI) на напрямку Фінанси та бухгалтерський облік. Перед вступом до вузу хлопець отримав можливість навчатися за програмою дофінансування від Європейського Союзу, що дозволяє йому вчитись на бакалавраті абсолютно безкоштовно.

Чому вирішили вчитись саме у Польщі?

Тому що Польща дає багато можливостей, серед яких — європейський диплом, а також програма Erasmus+, що дозволяє вчитись в багатьох європейських вузах. Тобто, це велика можливість вчитись не лише у Польщі, але й практино скрізь.

Як обирали університет?

Я вибирав між двома вузами: Університетом Суспільно-Природничих Наук Імені Вінцента Поля та Університетом Економіки та Інновацій. Але коли дізнався, що WSEI дає можливість вчитись безкоштовно, то вибрав цей університет. І ще мені був цікавий мій напрямок.

Напрямок я вибирав ще тоді, коли мав вчитись в Україні. Однак, коли дізнався про Польщу і безкоштовне навчання, то, звісно, захотів туди.

Як пройшла вступна кампанія?

Я вступав з компанією UniverPL, тому було все набагато легше. Все було добре. Проходив курси вивчення польської мови також з цією компанією.

Як ви дізнались про програму дофінансування?

Працівники компанії UniverPL сказали, що у WSEI є можливість вчитись безкоштовно, адже там є  місця за програмою дофінансування від ЄС. Ми вирішили подавати туди документи саме на безкоштовне навчання. Згодом я отримав листа, що мене прийняли.

Які були вимоги, щоб виграти цю програму?

Якщо я не помиляюсь, то бал атестату повинен був бути не менше, ніж 8. Що стосується польської мови,  її треба було знати не менше, ніж на рівень B1. У мене був B2.

Шкільні активності до уваги не брали.

Загалом, було 30 місць за програмою дофінансування. І одне з них дісталось мені. 

Що порадите абітурієнтам, які також хочуть вчитись безкоштовно?

Раджу останній рік у школі дуже багато вчитись та старатись, щоб мати хороший бал атестата.  А також вчити польську мову, аби добре здати тестування. Треба дуже постаратись і таки зробити цей крок.

Для того, щоб дізнатись більше інформації, заповніть, будь ласка, анкету абітурієнта.

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію