Інтервʼю зі студенткою університету ім. Марії Кюрі-Склодовської в Любліні (UMCS) - Univer PL

Інтервʼю зі студенткою університету ім. Марії Кюрі-Склодовської в Любліні (UMCS)

Історії клієнтів
Проголосуйте!
3 / 5

Ми знаємо, що ви любите читати реальні історії студентів, тому постійно саме для вас їх проводимо.

Своїм досвідом з нами поділилася Оксана Сидоренкостудентка державного університету ім. Марії Кюрі-Склодовської в м.Любліні. Дівчина обрала навчання польською мовою на напрямку журналістики.

Як каже Оксана, їй завжди подобалась ця діяльність. 

Чому обрала Польщу для навчання?

“У мене завжди були думки, щоб навчатися в Європі. А Польща виявилась гарної країною, яка схожа по менталітету. Тому і легше освоїтися студенту.” 

Про досвід літнього мовного табору UniverPL

“Взагалі, я їздила до мовного табору двічі, у 2022 і 2023 роках. Перший раз я приїхала з рівнем В1, а фінальний іспит вже підтвердив В2. І я хочу сказати, що табір насправді мені допоміг подолати мовний бар’єр. Це легше дається, коли ти в українському оточені, але з польськими викладачами. А от у 2023 я повернулася до табору, щоб пройти демо версію студентського життя.”

Враження про університет ім. Марії Кюрі-Склодовської

“Мені дуже подобається університет. Я вважаю, що не помилилися з вибором. Але під час вступної кампанії були свої сумніви, оскільки я завжди хотіла навчатися у великому місті, наприклад, у Варшаві. Але я розуміла, що мені потрібно обирати не “університет за містом”, а “місто за університетом.” 

З усіх навчальних закладів, які я розглядала, UMCS став найкращим вибором для мене. Тут мені подобається все, і що викладачі завжди йдуть назустріч студентам.” 

Про гуртожиток та умови проживання: що є для студента на території студентського містечка? 

“Проживаючи у гуртожитку, можу сказати, що умови дуже гарні. Я мешкаю в блоці із 4-х людей і ми маємо власну ванну кімнату та свою кухню, що є дуже зручно.  Дуже дружня атмосфера в гуртожитку, завжди повертаєшся сюди, як додому. 

Зручне розташування студентського містечка. Я вийшла з гуртожитку і через 15 хвилин вже на факультеті. На території студентського містечка є їдальня, без якої ми б не вижили:) Також, є культурний центр, який дає можливість студентам розвиватися. Наприклад, я там отримала корисну практику зі своєї спеціальності журналістики.”

Як пережити адаптацію в новій країні?

“Можу сказати що, коли ти приїжджаєш за кордон, слід бути самим собою. Знаходити друзів, щоб, елементарно, разом сходити в магазин. Тому треба пам’ятати, що “я у себе є, я все подолаю”.”

Чи багато часу приділяєш самостійному навчанню?

“Так. Нам завжди на семінарах задають прочитати якусь наукову статтю. Але з однієї сторони від тебе не вимагають, щоб ти її обов’язково прочитав, однак на моєму досвіді вже перевірено, якщо ти з нею не ознайомишся, то ти нічого не зрозумієш на семінарі.”

Студентський проєкт “Ciało Bez Filtra”

“Ми започаткували з одногрупниками проєкт під назвою “Ciało Bez Filtra”. Перша ціль створення – ми залічуємо один предмет, тобто звільняємося від екзамену. Ця ініціатива була від нашого викладача. Ми обрали тему, яка звучала “Як інфлюенсери впливають на те, як ми сприймаємо своє тіло”. Наступна ціль цього проєкту – зрозуміти чи вміємо ми  працювати в команді. Залучено в проєкт, приблизно, 80 людей.”

Про співпрацю з UniverPL

“Дуже рада що вступала разом з UniverPL в університет. Коли я зверталась з будь-яким питанням до команди, мені завжди давали відкриту і розгорнуту відповідь.”

Як проходить період сесії, чи є в гуртожитку місця для навчання, та лайфхак від Оксани як зосередитись на вивченні нового матеріалу  – 

Про це ви можете дізнатися, подивившись відео з Оксаною на нашому YouTube- каналі. Приємного перегляду)

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію