Ярослава Вербицька: студентка Академія Економіки та Інновацій - Univer PL

Ярослава Вербицька: студентка Академія Економіки та Інновацій

Історії клієнтів
Проголосуйте!
0 / 0

Ярослава – студентка 1 курсу Академії Економіки та Інновацій (WSEI). Дівчина успішно навчається на напрямку Інформатики польською мовою та поділилася особистою історією вступу та досвідом студентського життя.

Звідки родом та про вибір країни для здобуття вищої освіти

“Я з Чернігівської області.  Ми з батьками давно обговорювали можливість навчання за межами України. А після повномасштабного вторгнення, навіть не обговорюючи це, остаточно прийняли рішення, що я буду навчатися десь за кордоном, в Польщі.”

Як проходив процес вивчення мови? 

“Менше року я вчила мову, але якби була можливість, то раніше б про це подумала. Дякуючи курсам польської мови UniverPL та прекрасному викладачу –  Тетяні, я закохалась в польську мову. На курсах ми говорили про життя та поєднували це із навчанням.

Про вибір напрямку навчання

“Я обрала напрямок інформатики за кілька місяців до вступу. Мене ще зі школи приваблювали точні науки – інформатика та математика. І зараз, коли я вже студентка, я розумію, що я сприймаю навчання як хобі. Мені дуже подобається, можу сказати, що це вже моє покликання.”

Як проходив вступ?

“Якби я займалась всіма процесами вступу самостійно, то стикнулась би з багатьма складнощами. Але є чудована компанія UniverPL, яка вирішила всі питання. Я навіть не помітила, як вже вступила в обраний польський ВНЗ. Моєю задачею було збирати документи та відправляти, здебільшого мала багато часу на відпочинок перед початком навчання.

Підкреслюючи вищесказане, не було жодних проблем зі вступом + у моєму університеті не проводили співбесід з абітурієнтами, тому і лишніх приводів для хвилювання не було.” 

Чи складно навчатися у WSEI?

“Насправді, я очікувала, що буде складно. Але пройшов майже рік навчання і я в шоці, тому що навіть не помітила цього. Мені все легко дається. Звичайно бувають не прості моменти, але таке буває у всіх.”

Про місто навчання

“Місто я обирала за спеціальністю та університетом. Дуже радію, що опинилася в Любліні. Він близько до України, додому я приїжджаю щомісяця стабільно. Також, місто дуже затишне, але при цьому тут дуже багато цікавих місць та студентів.”

Що подобається в Академії Економіки та Інновацій?

“По-перше, всі студенти мають багато вільного часу. Я б навіть могла піти на работу, але на першому курсі розумію, що слід сфокусуватися на навчанні. Нам не задають домашніх завдань, тому що все виконується в університеті. Перші пів пари нам викладають матеріал, а другу половину пари ми виконуємо завдання разом із викладачем. 

По-друге, подобається інноваційність нашого університету. Оскільки я навчаюсь на напрямку “Інформатика”, то нам потрібні комп’ютери та доступ до інтернету, тому абсолютні всі аудиторії добре оснащені, тому з цим немає проблем.

По-третє, у нас дуже круті викладачі. Зі всіма можна знайти спільну мову. Вони дійсно знають та розуміють свою справу, у багатьох є власні бізнеси.”

Як проходить життя в гуртожитку Student Depot?

“Дуже подобається тут жити. Як в готелі, де “all inclusive” – є фітнес зал, інтернет та все необхідне для життя. Єдине, шкода, що не годують:)

Чи було упереджене ставлення до тебе, як до українки?

“На щастя, ні. Жодного погляду чи поганого слова в свою сторону та сторону знайомих – не чула.”

Порада майбутнім студентам 

“Плануйте та готуйтесь до вступу завчасно, починайте якомога раніше вчити мову. Оскільки у Польщі є можливість навчатися безкоштовно, якщо знання польської на рівні С1. Також, часто гуляйте місто, подорожуйте по можливості та знайомтесь з новими цікавими людьми, швидше адаптуватись.”

Про екзамени, оцінку польської системи освіти , плани на майбутнє та веселі історії з навчання – ви можете дізнатися, переглянувши повне інтервʼю з Ярославою на нашому YouTube каналі. 

Приємного перегляду:)

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію