Історія студента Польсько-Японської Академії Інформаційних Технологій: про навчання та стартап - Univer PL

Історія студента Польсько-Японської Академії Інформаційних Технологій: про навчання та стартап

Історії клієнтів
Проголосуйте!
1 / 5

Сьогодні ми ділимося з вами цікавим інтерв’ю з Олександром Мілко з Білої Церкви Київської області, який став студентом UniverPL. Поговоримо про його шлях, чому обрав Польщу, навчання в  Польсько-Японській Академії, та чому взяв академвідпустку? 

Про це та більше читайте в цій статті.

Чому обрав навчання в Польсько-Японській Академії?

“Я навчаюсь в Польсько-Японській Академії, тому що хотів вступити саме на ІТ спеціальність, тому шукали профільний університет. Цей вищий навчальний заклад є саме тим місцем, де викладають матеріал на високому рівні і тут можна познайомитися з людьми зі схожими інтересами.”

Ми можемо сказати, що у Олександра цілком свідомий вибір, тому що задовго до вступу він обрав для себе саме цей шлях: “Ще в школі я почав цікавитися програмуванням. Приблизно у 13 років щосуботи їздив до академії “ШАГ” в Києві. Після навчання там я зрозумів, принципи ІТ і що мені це дійсно подобається.”

Про вивчення польської мови 

Незважаючи на те, що Олександр обрав англомовне навчання в Академії, для комфортного проживання у Варшаві все ж варто знати польську мову. Аби легко вирішити будь-яке питання в уряді чи інших життєвих ситуаціях.  

“У мене був рік інтенсивного навчання ще в Україні, а також я був у літньому мовному таборі з UniverPL. Будучи на цьому дуже інтенсивному курсі, я зрозумів, що таке Польща, зміг адаптуватися у середовищі та використовував мову на практиці.  Додатково перед початком навчання вивчав мову на безкоштовних курсах від Польсько-Японської Академії.”

Про стартап 

“Я приїхав в Польщу вивчати ІТ, щоб у майбутньому щось створити, що полегшило б життя.” –  сказав в інтерв’ю Олександр, і саме це стало поштовхом у тому, аби на постійній основі приймати активну участь у Хакатонах, які організовуються Академією.

*Хакатон – це змагання, куди приїжджає велика кількість програмістів, які вирішують реальні проблеми бізнесу. І той, хто напише найкращу програму, отримує головний грошовий приз.  

На одному з таких хакатонів, де Олександр разом з іншими учасниками впродовж 24 годин працювали над створеною спонсорами проблемою фейкових новин, він познайомився зі своїм майбутнім колегою та бізнесменом – Девідом.

“Через деякий час мені прийшло повідомлення на LinkedIn з пропозицією запустити спільний проєкт  https://codename25.com/design/

 Обговоривши при зустрічі задумку стартапу, ми приступили до розробки додатку.”

Початок був покладений у травні минулого року, а дедлайн для запуску продукту 1 червня 2024 року. Тому саме створення власного стартапу стало основною причиною взяти академічну відпустку. 

“Наразі ми маємо таку проблему в світі, що розробка дизайну інтер’єру є не з дешевих. В Польщі вартість варіюється в межах 10 000 злотих. А ми хочемо зробити так, щоб це було швидко, дешево і якісно. Це реально зробити за допомогою штучного інтелекту. Тому зараз ми працюємо над алгоритмом, який автоматизує створення візуалізації дизайну інтер’єру.

Для кого це буде корисно? По-перше для тих, хто продає нерухомість, наприклад, для брокерів. А по-друге, для виробників меблів. Оскільки можемо взяти їхні меблі собі в проєкт, а їм дати якийсь відсоток. По-третє, для самих дизайнерів інтерʼєрів, адже додаток над яким ми працюємо буде вдосконалюватись та слугувати аналогом деяких існуючих програм, якими користуються дизайнери. Після завершення розробки алгоритму для візуалізації інтер’єру, ми плануємо перейти до справжнього дизайну. Тому що, це не тільки крисивий вигляд твоєї кімнати, а ще й 3D моделі, простір з усіма параметрами, деталями, схемами, кресленнями та описами меблів. Це дозволить перейти до повного продукту, який від “А” до “Я” буде автоматизовувати весь дизайн інтер’єру, а не тільки його візуалізацію.”

Чи планує Олександр повертатися до навчання в Польсько-Японську Академію?

“Я вже скучив за Академією Насправді, мені зараз дуже допомагає, те що я вивчив за 3 семестра тут. Наприклад, лінійну алгебру я вже використовую у стартапі. І тому розумію, що мати таку базу буде корисно, а отже, планую повернутися на навчання в Польсько-Японську Академію.”

Порада майбутнім абітурієнтам 

“Спробуйте якомога більше всього перед тим, як вступати та обирати університет, аби зрозуміти, що вам подобається. Бо багато людей йдуть в ІТ, тому що це “прикольно” та прибутково. Але вже після першого семестра люди втрачають мотивацію та залишають навчання.”

Про етапи вступної кампанії, Targi Pracy в університеті, досвід проживання у гуртожитку та багато іншої цікавої інформації – ви можете дізнатися, переглянувши повне інтервʼю з Олександром на нашому YouTube- каналі. 

Приємного перегляду:)

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію