Григорій Орлов: студент Ягеллонського університету - Univer PL

Григорій Орлов: студент Ягеллонського університету

Історії клієнтів
Проголосуйте!
2 / 4.5

Григорій Орлов – харизматичний в талановитий парубок родом з шахтарського міста Мирноград, що на сході України. Наразі є студентом 3 курсу Ягеллонського університету. Навчання Григорій обрав польською мовою, напрямок – “Фінанси, банківська справа та страхування”. 

Хлопець ось-ось закінчить бакалаврат, тому позаду вже багато досвіду життя в Польщі та чимало студентських історій.

Про те, як проходив вступ до Ягеллонського університету

“Вступна кампанія проходила трохи нервово, тому що це відбувалося за часів Covid. Кордони були закриті, неясність в якій формі буде відбуватися співбесіда з ВНЗ: відео-конференція чи потрібно бути присутнім у Кракові… 

Але UniverPL нас ретельно підготував, тому все пройшло добре.”

Цікава історія від Григорія про те, як все ж таки пройшла співбесіда з представниками університету: “Я все життя займався танцями, тому під час співбесіди позаду мене майоріло дуже багато медалей та нагород. Вони, звичайно, приглянулись представникам університету і єдине питання, яке вони мені задали, так це: “А чи буде пан представляти наш університет на змаганнях?”. 

Я без вагань погодився, розповів додатково їм про свої досягнення. А питань стосовно профілю навчання у мене не було.”

Григорій знав, про такий лайфхак, що якщо ви чимось займаєтеся позакласно, не важливо це танці, футбол чи будь-який інший вид спорту, про це потрібно говорити на співбесіді. Тому всім абітурієнтам порада на майбутнє, коли будете готуватися до розмови з представниками, включить це в свою розповідь. 

Як проходила адаптація в новій країні?

“Перші 2 роки було важко. Був присутній мовний бар’єр. Мені мови даються важко, завжди намагався щось нове читати, писати польською, багато слухати, але говорити було найважче. Я навіть боявся розмовляти польською, бо ідеаліст, тому за кожну помилку “гризу” себе . Загалом труднощі ще полягають у тому, що це нове життя, нова країна та інший менталітет, хоч і подібний.”

Комічні випадки під час студентського життя

“Таких випадків було чимало. Раджу всім пожити в державному гуртожитку, щоб відчути справжнісіньке життя студента. Саме в державних гуртожитках панує крута атмосфера, безліч вечірок. На всіх студентських інтеграціях ви маєте можливість знайти нових друзів та завести корисні знайомства. Навіть знаю людей, які познайомилися в гуртожику і вже одружилися. 

Все ж перейшовши до питання з комічними випадками, то згадалась моя перша Масляниця за кордономв гуртожитку є проблема, що коли ти щось залишаєш на кухні, то в великою ймовірністю це в тебе вкрадуть:) Або завітають твої друзі, з’їдять все і підуть. Тож коли я вперше вирішив смажити млинці на іншому поверсі, де зовсім немає знайомих, найкращі друзі все- таки мене знайшли і млинці розлетілись в моменті. В той день я був в настрої, тому наказав їм купити яйця і молоко, щоб насмажити ще. В результаті вийшла історія, що я готував млинці від 9 ранку до 6 вечора.” 

Висновок простий – цінуйте таких добрих друзів, як Грішка. 

Про досвід роботи

“Я працюю на 2 роботах — продуктовий магазин та івенти, тому це не легко об’єднувати. У мене один керівник на обох роботах. Тому коли планується новий івент, то мене забирають з продуктового і ми їдемо організовувати захід. Раджу бути відкритим до нового, наприклад, я на вернісажах мого керівника, познайомився з крутими людьми, деякі з них  навіть відомими поетами.”

Про відношення викладачів до студентів

“Викладачі ставляться до всіх однаково, незалежно від того поляк ти чи українець. Але я виділив собі те, що коли ти перший раз приходиш на заняття, то вони обов’язково запитують “Чи є хтось в групі НЕ поляк?”. Якщо піднімають руки українці чи інші іноземці, то вони починають говорити повільніше, щоб всі все розуміли. Також ми завжди можемо прийти на консультацію або після пари можна залишитися і задати питання, які не зрозумів. ”

Як проходить написання дипломної роботи?

“Я зараз на стадії, коли дипломна майже написана. Але питання тільки одне, хто образив той диплом, що я мушу його захищати? Жарт старий, але актуальний.”

Про екзамени на початку війни, варунки, перездачі та життя студента в Польщі – ви можете дізнатися, переглянувши повне інтервʼю з Григорієм на нашому YouTube каналі. 

Приємного перегляду:)

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію