Інтерв’ю зі студентами Люблінської Політехніки. 1 ч. - Univer PL

Інтерв’ю зі студентами Люблінської Політехніки. 1 ч.

Історії клієнтів
Проголосуйте!
6 / 5

У Люблінській Політехніці є традиція щороку проводити конкурс для іноземних студентів. Він має назву “Warto być najlepszym”, що в перекладі означає – варто бути найкращим. Переможцям цього конкурсу надається можливість навчатися безкоштовно до кінця бакалаврату.
Що потрібно для участі у конкурсі? 

  • закінчити перший рік без боргів
  • наявність високої середньої оцінки (8 і вище)

В період прийому заявок потрібно просто взяти довідку з деканату та подати в бюро для іноземних студентів. 

4 наших студентів також взяли участь у конкурсі – 

Запухлий Андрій,  Приз Максим, Галанжа Олексій, Хоржевський Максим. Тому ми хочемо поділитися їх досвідом навчання у Люблінській Політехніці, студентським життям та, що дозволило стати переможцями. 

Запухлий Андрій, спеціальність “Інженерія та аналіз даних”

“Остаточне рішення про навчання в Польщі було прийнято наприкінці 9 класу. Вибір пав на місто Люблін, оскільки це недалеко від мого дому, так як сам родом з Івано-Франківська. Це місто вважається по праву студентським, оскільки більшість населення це люди до 30 років. А також мені сподобалося, що він є невеликим та компактним містом, комфортним для проживання. 

Спеціальність “Інженерія та аналіз даних” зацікавила мене тим, що основними науками є математика і програмування, і наразі це перспективна та актуальна професія.  Вступав я разом з командою UniverPL. Саме друзі порекомендували мені цю компанію і тому я вирішив прийти на одну з презентацій про навчання в Польщі, яка відбувалась у моєму місті. Зрозуміли, що не помилитися у виборі, оскільки це значно спростило процес рекрутації, пошук житла, а підтримка координатора полегшила перебування в Польщі у перший час перебування за кордоном.

Про конкурс “Warto być najlepszym”, я дізнався напочатку першого курсу. Я підходив по всім вимогам, тому вирішив прийняти участь. Для мене це не вартувало якихось великих зусиль,  знав, що маю досить високі шанси. Подав заявку у бюро, яке займається іноземними студентами і за декілька тижнів прийшли результати. Окрім приємного бонусу, що з тебе знімається обов’язок платити за навчання, варто зазначити, що збільшується твій авторитет серед викладачів. Вони знають, що ти розумієшся у тому матеріалі що викладають, тому будуть ще більш лояльно ставитись до тебе. 

Наразі я активно готуюся до колоквіумів і всім раджу, тому що це хороша можливість отримати звільнення від екзамену. В більшості випадків, якщо закриваєш предмет на високий бал, то здаєш іспити автоматом. Це крута можливість збільшити час для відпочинку у майбутньому. 

Більшість студентів  сказали б, що в Люблінській політехніці складно навчатись, проте, як на мене, це досить логічно,  враховуючи якість. Цей навчальний заклад вважається крутим вибором для тих, хто планує вступати на технічну спеціальність. 

Якщо ви дійсно маєте на меті вчитися, а не просто вступити, щоб отримати диплом, я однозначно рекомендую Люблінську Політехніку”. 

Приз Максим, спеціальність “Будівництво”

“Спочатку я навіть і не задумувався над навчанням за кордоном, бо вважав, що це десь далеко і складно. 

Я займався танцями і ми часто їздили на фестивалі в Європу. І от моя знайома вже навчалася за кордоном, а саме в Чехії. Вона мене і підштовхнула на думку.  Одразу ми розглядали варіант з Чехією, але не склалося. І тоді ми почали оцінювати Польщу, як потенційну країну для навчання. 

Чому Люблін? Все дуже просто. Навчальний заклад обирався під спеціальність. А я ще зі школи знав, що хочу пов’язати життя з будівництвом. Тому шляхом відбору, разом з командою UniverPL, обрали Люблінську Політехніку. Жодного разу не жалкую, оскільки факультет будівництва та архітектури є досить перспективним. 

У перші дні навчання я дізнався про конкурс “Warto być najlepszym”. Нам сказали звернути увагу на нього і якщо, ми дійсно приїхали сюди навчатися, обов’язково варто скористатися цією нагодою. Тим паче, що у конкурсі немає нічого складного. 

Але так склалися обставини, що я витратив 2 роки, щоб прийняти участь у цьому конкурсі. Я вступав з компанією UniverPL ще у 2021 році, але у лютому 2022 почалася війна. Мені довелося взяти академічну відпустку і у 2023 році я продовжив своє навчання. Тому моє життя поділилося на “до” та “після”.  Раніше я ходив на пари, до спортзалу та робив уроки. Але потім я повернуся знову до Польщі і життя дещо змінилося. Потрібно було заробляти кошти і допомагати родині. Тому будні дні я на парах, а у вихідні працюю на заводі. Але не дивлячись на такий графік, іноді з друзями можемо кудись поїхати, прогулятися. Порада всім, хто поєднує навчання з роботою завжди пам’ятати, що ви приїхали сюди в першу чергу навчатися. Якщо з самого початку закинути університет, то будуть кепські справи. Освіта дає тобі шанс відкрити двері у майбутнє, незважаючи звідки ти: з маленького селища чи великого міста. Тому, в пріоритеті має стояти навчання. 

Якщо тобі подобається рахувати чи просто любиш технічні спеціальності, тобі однозначно в Люблінську Політехніку. Тут тобі розкажуть все від “А” до “Я”. Для себе слід усвідомити, що легко не буде. Але й надскладно теж ні. 

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію