Аріана Дмитренко: про навчання в Краківській Академії, дипломну роботу та власний проєкт - Univer PL

Аріана Дмитренко: про навчання в Краківській Академії, дипломну роботу та власний проєкт

Історії клієнтів
Проголосуйте!
2 / 5

3 роки тому Аріана Дмитренко вступала разом з UniverPL до Краківської Академії ім. А.Ф. Моджевського. А сьогодні дівчина вже пише дипломну роботу і буквально через пару місяців отримає звання бакалавра спеціальності “Англійська філологія. Англійська в бізнесі.”. Тому в цьому інтерв’ю вона поділилися своїм студенським досвідом.

Сама дівчина родом з Кіровоградської області, м. Світловодськ. Але для навчання обрала Польщу. Як говорить Аріана:“Пам’ятаю ще з 9 класу, що дуже мріяла про Краків. На той момент ще не знала ким я хочу бути, але точно вирішила, що буду жити в Кракові. Я полюбила архітектуру цього міста ще до того, як сюди переїхала.”

Як обирала університет і спеціальність? 

“Спочатку я визначилась зі спеціальністю – “Філологія”. А потім вже звернулася до UniverPL, щоб якраз мені допомогли з вибором університету. Тому таким чином і вступила до Краківської Академії ім. А.Ф. Моджевського.”

А стосовно того, як Аріана дійшла до спеціальності “Філологія”, то там кумедна історія, про яку вона згадує зараз із посмішкою: “Я ніколи в житті не любила англійську. Це був прям один з тих предметів, який я ненавиділа в школі…десь до 8-9 класу. А потім я вирішила все ж таки спробувати і записалася в школу англійської мови. І на диво, мені сподобалося. Десь за рік я вивчила мову до рівня А2. 

У мене гарно виходило, тому у тій школі, де я навчалась, запропонували мою першу роботу. Весь свій 11 клас я викладала англійську мову діткам. Тому вирішила продовжити розвиватися, вдосконалювати свої навики та пов’язати з цим майбутню професію.”

Як вивчала польську мову? 

“Польську мову я вчила теж з UniverPL. За півроку мені потрібен був рівень В1 для вступу. У мене були індивідуальні заняття двічі на тиждень, а влітку – до 5 занять. Проте, чим більше я вчилась, тим більше мені подобалося.” 

Жартуючи, Аріана сказала: “Всі хто приїжджає в Польщу, то їх польська стає краще, а в мене навпаки.”. Вона пояснює це тим, що майже не практикує мову, оскільки майже все навчання проходить англійською, а в житті розмовляє українською. 

Що найбільше подобається в Академії? 

“Звичайно я можу сказати, що це дуже сучасна Академія. Новітні корпуси, вона дуже класно облаштована та є абсолютно все для навчання. Але мені здається, що найбільша цінність це саме викладачі. Я обожнюю просто кожного. Вони для нас як друзі. ”

Про написання дипломної роботи

“На початку 3-го курсу ми обирали викладача з яким хочемо писати диплом. Далі нам влаштовували консультації, де розповідали все про написання, те як має виглядати робота, яка структура і тд. Звичайно, викладачі з нами не сядуть писати роботу, але вони дають достатньо інформації, щоб ми зробили це самостійно.” Дівчина обрала дуже цікаву тему про нейролінгвістику, тому за її словами, проблем з пошуком літератури немає.

Про власний проєкт 

“Нещодавно я вирішила створити свій власний проєкт, який пов’язаний саме з вивченням англійської мови. Він називається “thelingua.project”. Мета якого допомогти всім, хто бажає заговорити англійською, швидко та правильно. Оскільки, як показує практика, всі вміють читати, писати, знають граматику, але ніхто не вміє розмовляти. Тому це була моя ціль, ще з того моменту, як я закінчила роботу в Україні. Я знала, що колись повернусь до викладання і от… я це зробила!”

Аріана запрошує всіх підписників UniverPL на безкоштовне пробне заняття, а також дарує знижку на перший місяць занять. Просто напишіть їй тут thelingua.project що ви від UniverPL.

Про етапи вступної кампанії, дипломну роботу, життя в гуртожитку та побут студентки в Польщі – ви можете дізнатися, переглянувши повне інтервʼю з Аріаною на нашому YouTube каналі. 

Приємного перегляду:)

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію