Інтерв’ю зі студентами Люблінської Політехніки. 2 частина - Univer PL

Інтерв’ю зі студентами Люблінської Політехніки. 2 частина

Історії клієнтів
Проголосуйте!
8 / 5

З першої частини вам вже відомо, яка мета конкурсу “Warto być najlepszym”, що потрібно для участі та що отримують переможці. Сьогодні ми поділимося про студентське життя  Галанжи Олексія та Хоржевського Максима. 

Хоржевський Максим, спеціальність “Математика”

“Зі школи у мене з математикою було все добре, тому і пов’язав майбутню спеціальність із цим напрямком. Перед вступом я дізнався, що перший місяць навчання буде присвячено вивченню польської мови. А у мене були деякі складнощі з цим. Я не був впевнений, що мені вистачить своїх знань польської, тому що вивчав її протягом 5-6 місяців. Тому мені цей місячний курс дуже допоміг. 

Обрали Люблінську Політехніку, оскільки тут був напрямок, який мені сподобався, а саме «фінансова математика». 

Самостійно вступити без сторонньої допомоги дуже складно. Потрібно чітко знати всі терміни, список документів. А про компанію UniverPL моїм батькам розповіли наші знайомі, які теж користувалися послугами вступу. І тоді ми зателефонували, дізналися всі подробиці і почали співпрацю.  

На 1 семестрі я навчався добре, проте могло бути краще. Але ми всі розуміємо, що спочатку важко, оскільки відбувається процес адаптації до всього нового. Другий семестр дався мені набагато легше, тому в кінцевому результаті отримав хороший середній бал, і це дало мені змогу перемогти у конкурсі “Warto być najlepszym”. 

Переможці звільняють від оплати за навчання до кінця бакалаврату (на магістратуру це не розповсюджується). 

Якщо ви будете відвідувати всі пари та лекції, то вдома, звичайно, буде менше роботи. Але все-рівно потрібно докладати зусиль, якщо ви націлені отримати результат вищий, ніж «задовільно». 

На першому курсі, на напрямку було, приблизно, 30 осіб, сьогодні ж залишилось 7. Але у цьому є і великий плюс, викладачі приділяють увагу кожному. Вони розуміють, що залишились лише ті, кому це дійсно потрібно. 

Хочу сказати, що майже всі предмети тісно пов’язані з математикою і це великий плюс. Але не профільні предмети все ж були в першому семестрі, та без них напевно ніяк. 

Із планів на майбутнє, то хочу потім вступати на магістратуру, а далі шукати високооплачувану роботу, обов’язково за фахом. Почати свій шлях хотів би, працюючи на якусь компанію. А в майбутньому, можливо і керувати нею)”

Галанжа Олексій, спеціальність “Біомедична інженерія”

“Вступити до Польщі це був виключно мій вибір, а батьки мене підтримали. І це рішення прийняли дуже швидко. Я вже здав ЗНО і вступив в український університет на бюджет, але відмовився від цього. Цілий рік чекав вступу до Польщі, вирішив відпочити та підтягнути польську з англійською.  

Спочатку хотів вступати у медичний, але зрозумів, що це буде для мене складно і не зовсім те, що я хотів. Тому що я люблю щось покрутити, складати, те що стосується механіки. Обрав ідеальний варіант для себе – це біомедична інженерія. Моя спеціальність пов’язана з медичною апаратурою та протезами.

Я вирішив вступати до Любліна, оскільки тут був мій знайомий, який закінчив цю ж спеціальність. Вже знав, що і як тут, тобто був проінформований. У Польщу я приїхав за півроку до початку першого семестру, трішки попрацював тут. Тому в польському оточенні я підтягнув мову і зараз маю досить високий рівень.

Сама Люблінська Політехніка більше орієнтована на іноземних студентів, їх тут дуже багато. Українців навчається теж велика кількість, наприклад, майже два гуртожитки розселені нашими. 

Люблінська Політехніка надає багато можливостей, такі як стипендія чи програми обміну (Еразмус++). Я теж подався на стипендію і чекаю відповіді. Хотів би спробувати поїхати за програмою обміну. Але це вже трохи згодом. Тому що це не так легко. Оскільки треба знайти університет, який має, переважно, схожі предмети з політехнікою.

Викладачі відносяться, що до поляків, що до інших іноземних студентів однаково. Навчатись не важко, але зовсім нічого не робити не вийде. Потрібно просто відповідально ставитися, здавати все вчасно і тоді буде можливість навіть отримати автомат. Я в період останньої сесії здавав 2 екзамена із 6. 

В планах у мене є вступати на магістратуру після закінчення бакалавру. Також маю на меті вдосконалювати англійську мову та брати додаткові курси з 3D моделінгу.”

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію