Як розпочати власну справу в Польщі? - Univer PL

Як розпочати власну справу в Польщі?

Історії клієнтів
Проголосуйте!
0 / 0

Андрій Петрик є студентом UniverPL, який навчався на бакалавраті, на спеціальності “Економіка” в Університеті Лазарського, а диплом магістра наразі здобуває в Академії Фінансів та Бізнесу “Vistula”. 

Хлопець поділився під час нашого інтервʼю про свій карʼєрний шлях та як розпочав власну справу у Польщі. 

З чого все почалося? 

Свою першу роботу я знайшов на 2-му курсі, а саме почав працював на фірму електросамокатів. Зручно, що там був вільний графік. Пізніше почав працювати у бухгалтерській фірмі, але з умовою, що буду займатися саме веденням документів. І там мені вже вдалося досить добре зрозуміти, як ведеться бухгалтерія бізнесу в Польщі та набув певний досвід.

Як прийшла ідея з власним бізнесом? 

Разом зі своїм університетським другом вирішили, що треба відкривати власну справу. Перша думка була створити піцерію з автомату. Друг підглянув цю ідею, коли був на Еразмусі в Бельгії. Тобто, це працює за принципом кави з апарату: підходиш, обираєш, платиш і піца самостійно готується. Але прийшли до висновку, що задумка не для нас, оскільки для реалізації проєкту потрібно багато грошей. 

Далі, ми зацікавилися машинною вишивкою. Наш друг поділився з нами певною інформацією і, згодом, ми купили першу машинку, матеріали і починали все робити вдома.

Наразі працюємо з офісу та займаємося вишивкою на одязі клієнтів. 

Дуже сильно допомогло те, що я працював вже з бухгалтерією. І це нам дало поштовх заощаджувати кошти на тому, що можна зробити власноруч, а не наймати людей.”

Чи рекомендується працювати з першого курсу навчання?

Андрій вважає, що на першому році працювати не варто. “Спочатку ти маєш вивчити університет, викладачів, познайомитися з групою і адаптуватися в країні. Якщо на першому курсі відразу підеш на роботу, то багато чого просто не будеш встигати.” 

Про етапи вступної кампанії та як проходить навчання в Польщі , розмір першої ЗП у студента і чому роботодавці беруть на роботу студентів – ви можете дізнатися, переглянувши повне інтервʼю з Андрієм на нашому YouTube- каналі. 

Приємного перегляду)

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію