Студенти UniverPL — найкращі в Люблінській Політехніці! - Univer PL

Студенти UniverPL — найкращі в Люблінській Політехніці!

Історії клієнтів
Проголосуйте!
0 / 0

Щороку в Люблінській Політехніці проходить конкурс для іноземних студентів “Варто бути найкращим” (пол. “Warto być najlepszym”). Перемога в ньому дає можливість продовжувати навчання абсолютно безкоштовно. Мета конкурсу: знайти тих, хто досягає найкращих результатів у навчанні серед іноземців. Організатор конкурсу Міжнародне освітнє бюро.

Цього року 16 студентів стали лауреатами конкурсу, і серед них четверо наших студентів: Микита Балануца, Пауков Данило, Майсурадзе Юрій та Чаговець Назар. 

Ми поспілкувалися з переможцями та дізналися, як їм вдалося досягти такого результату.

Микита Балануца, спеціальність “Інженерія Логістики”, 2 курс

Рішення про вступ до Польщі було прийняте давно. Ще коли я навчався в 9 класі, мама побачила оголошення про відкриту зустріч з представниками UniverPL, ми її відвідали і остаточно вирішили навчатися саме за кордоном. Основі причини це європейський диплом, доступні ціни та близькість до України.

Спеціальність я обирав серед тих, що мені подобаються. Не можу назвати себе ні гуманітарієм, ні “технарем”, а “Інженерія Логістики” це саме те, де є все. Тут і фізика, і математика, програмування, але є й англійська, маркетинг, менеджмент. До того ж, у цій сфері працює мій батько, і по його розповідям мені все сподобалось. Тож після закінчення хочу працювати за спеціальністю.

Про конкурс “Warto być najlepszym” я дізнався ще на співбесіді в UniverPL, і він мене дуже зацікавив. Вже потім прочитав за нього більше, що все залежить від кількості іноземців на спеціальності, і на кожних 10 студентів 1 призове місце. Суть конкурсу проста: чим вищі навчальні досягнення за перший рік, тим вищі шанси виграти. Перемога це безкоштовне навчання. 

Перший курс був дистанційним, тому враження не такі яскраві від нього, бо хотілося ходити на пари. Якість викладання, звісно, на високому рівні, до того ж викладачі ставилися з розумінням до мовної адаптації. Особливої підготовки для участі в конкурсі у мене не було, я просто добре вчився. Зате була дуже сильна мотивація, яка давала віру і бажання перемогти, адже хотілося полегшити батькам фінансове становище. Я поставив ціль і у мене все вийшло. Також цього року подався на ректорську стипендію, яку також буду отримувати.

Дивлячись назад, я не шкодую, що обрав саме Люблін, і саме Люблінську Політехніку. Спочатку, думав навчатися у Вроцлаві, але там треба було надавати результати ЗНО, та і ціна була вищою. А тут я дізнався про знижку на навчання, і про цей конкурс. Окрім перемоги, я зрозумів, що не варто боятися своїх амбіцій, цілей, навіть якщо вони здаються нереальними. Все у цьому світі реально, і залежить лише від нас!

Пауков Данило, спеціальність “Управління”, 2 курс

Європейський диплом став основною причиною, чому вирішив навчатися саме в Польщі. До того ж, ціни на навчання в Києві чи Харкові такі ж як і в Польщі. Що ж стосується спеціальності, то “Управління” напрям різносторонній, можна всьому навчитися. Погодьтесь, в 17 років важко зрозуміти, ким хочеш бути в майбутньому. А на цій спеціальності є все: логістика, маркетинг, фінанси, і далі ти вже усвідомлюєш, що тобі цікаво, куди варто рухатися й розвиватися.

Вже на 2 курсі можу сказати, що Люблінська Політехніка найвимогливіший виш у місті, а якщо є високі вимоги, то будуть високі досягнення. Викладачі цікаво і доступно пояснюють матеріал, тому навчання проходить без проблем. Окрім цього, університет досить комфортний: всі факультети в одному місці, гуртожитки поруч, все компактно.

За конкурс “Варто бути найкращим” я дізнався як приїхав сюди, і подумав: “Чому б не спробувати?”, адже це буде класною мотивацією краще вчитися. На мою думку, перший рік навчання у мене так продуктивно і не важко минув завдяки польській мові. Я почав її вивчати ще в 10 класі, у цьому мені допомогла дуже талановита викладачка з UniverPL. У Польщу приїхав з рівнем В2, тому не мав жодного дискомфорту в спілкуванні з поляками. 

Якщо бути чесним, то перемога не була для мене неочікуваною. Я спілкувався зі своїми одногрупниками, тому розумів, який у мене середній бал та яких у них. Але хоч це і було очікувано, все рівно дуже приємно, що зміг стати одним з кращих іноземних студентів. До речі, висока успішність допомогла не лише в цьому конкурсі, а й в отриманні ректорської стипендії.

Майсурадзе Юрій, спеціальність “Інформатика”, 2 курс

Навчання за кордоном відкриває безліч перспектив, це було основним для мене, коли вирішував, де хочу навчатися. Щодо вибору країни, то Польща здалася найкращим варіантом ціна-якість. 

Люблінську Політехніку я обрав завдяки інноваційності. Тут надсучасні лабораторії, приладдя. Я спочатку вагався із спеціальністю, але ще в школі любив програмувати, тому й зупинився на цій професії, яка ідеальна для Політехніки.

Навчання на початку було непростим, так як треба було відразу правильно розподіляти час. Польська не була для мене важкою, адже з дитинства маю схильність легко вивчати нові мови. Найважливіше те, що мій напрям має багато термінів, які розумієш і без знань польської. Головна відмінність університету від школи: тут в рази більше самостійної роботи. Тому справді важко навчатися було тим, хто був до цього не готовий. До речі, 90% усіх предметів суто профільні, але й про математику забувати не варто тут.

На сесії вільного часу не було взагалі, щодня сидів за матеріалами і вчився. Можливо, через те що була дистанційка, було простіше, але вже зараз помічаю, що на стаціонарі нам більше дають часу на роздуми. Тому порівнювати важко.

Про перемогу у “Варто бути найкращим” мені сказали за декілька днів до нагородження, і це було сюрпризом та крутою звісткою, адже тепер моїм батькам не треба платити за навчання. Я вважаю це першим досягненням у новій країні. Досі не можу повірити, що позаду лежить грант на 5 тисяч євро. Але це лише зайвий раз доводить, що все реально, якщо докладати максимум зусиль.

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію