Життя у “червоній” зоні: першокурсники розповіли, як відбувається навчання у Польщі - Univer PL

Життя у “червоній” зоні: першокурсники розповіли, як відбувається навчання у Польщі

Історії клієнтів
Проголосуйте!
0 / 0

У зв’язку з карантинними обмеженнями уряд Польщі вирішив віднести всю територію країни до «червоної» зони. 

Ми поспілкувались із українськими студентами-першокурсниками, які приїхали до Польщі, про те, як це вплинуло на їхнє навчання та проживання в гуртожитках.

Олексій Калініченко родом із Дніпра. Хлопець навчається на першому курсі в Краківській Академії А. Ф. Моджевського. Вивчає менеджмент та проживає у гуртожитку Юнібейс.

«Я приїхав на навчання у кінці вересня. Оскільки я навчаюсь на першому курсі,  моє навчання почалось лише 12-го жовтня. Два тижні я був вільний. Спочатку жив сам у кімнаті, тому що ніхто ще на моєму поверсі не приїхав. Я зателефонував своєму координатору, адже вступав з компанією UniverPL. Ми зустрілись і він розповів мені про університет і про місто загалом. Згодом я вже міг гуляти самостійно.

Краків мені сподобався.

Зараз мій університет перейшов на дистанційне навчання. Спочатку було страшно. Але я поспілкувався із другокурсниками і вони сказали, що нічого страшного у онлайн-навчанні немає. Нам відразу пояснили, на яких платформах відбуватиметься дистанційне навчання, у якому форматі ми будемо вчитись і все таке.

Якщо ти будеш уважно слухати та старатись вчитись, то все буде добре. Нічого складного там немає. Першу лекцію, які відбулась польською мовою, я зрозумів. Ніяких бар’єрів не було. І спочатку були по одній парі в день. Також вже заселились мої сусіди по кімнаті, то стало легше.

У мене не було проблем з дистанційним навчанням, але знаю людей, у яких були. Як на мене, у Моджевського складна система з онлайн-навчанням.

У гуртожитку проводять багато заходів безпеки через карантин та «червону» зону. Не можна кликати нікого в гості, треба дотримуватись дистанції і носити маску. Скрізь своять антисептики. А ще багато людей в гуртожитку все одно ходять без масок.

На вулицю нас випускають, головне — це дотримуватись усіх карантинних вимог.

Я вважаю, що дистанційне навчання буде до кінця року. Але я готовий до такого розвитку подій.

Констянтин Кролівець родом із Києва. Хлопець вчиться на першому курсі в Ягеллонському Університеті (м. Краків). Вивчає економіку. Живе у гуртожитку «Пяст».

Я приїхав на навчання 5-го жовтня. Від Польщі, та й від університету у мене лише найкращі враження. Я мріяв поїхати до Польщі з 9-го класу і зараз здійснив свою мрію.

Дистанційна форма навчання у мене була із самого початку. Винятком була фізкультура. Зараз усі пари відбуваються онлайн. Я ніколи не вчився в університеті на стаціонарному навчанні, але дистанційне мені дуже подобається. Це, як мінімум, дуже зручно.

Півтори години у нас триває дистанційна лекція з викладачем, який дає нам різну інформацію та завдання. Це повноцінний урок, тільки за комп’ютером.

Що стосується гуртожитку, то там є карантинні заходи безпеки. Для прикладу, скрізь, окрім своєї кімнати, треба носити маску. Температуру не вимірюють, але антисептики у холі є.

На вулицю дозволяють виходити, але тільки у масках.

Мені дистанційне навчання подобається, адже для студента дуже важливим є сон. І, замість того, щоб добиратись 40 хвилин до університету, можна поспати.

Софія Шевченко із Миколаєва. Дівчина вчиться на першому курсі та вивчає Міжнародні відносини в Академії Фінансів та Бізнесу Вістула (місто Варшава).

Я приїхала до Польщі 30-го вересня. Варшава мені дуже сподобалась. Ми приїхали вночі, то вона була ще гарніша, чим вдень.

Університет також сильно сподобався, він  дуже гарний.

Спочатку у нас було гібридне навчання, коли ми трохи ходили до університету, а трохи вчились онлайн. А з 18-го жовтня, коли у Варшаві оголосили «червону» зону, нас повністю перевели на дистанційне навчання.

Нам дають лінки та онлайн-лекції та заняття або скидають вже записані. Часто всією групою сидимо і слухаємо онлайн-лекцію викладача.

Мені дистанційно трохи складніше вчитись, адже тебе щось постійно відволікає, ти не завжди можеш повністю віддатись навчанню та сконцентруватись тільки на ньому. Тому, я вважаю, що дистанційно не дуже круто вчитись.

Нам сказали, що у такому форматі ми будемо вчитись перший семестр, а далі буде видно, в залежності від обставин з карантином. Як проходитиме сесія, буде видно. 

Володимир Охрименко родом з Львівської області. Хлопець вивчає менеджмент в Університеті Економіки та Інновацій (Люблін).

Я приїхав до Польщі на навчання 30-го вересня о 6-ій ранку. Спочатку було дуже важко, адже цілу ніч не спав. А згодом наша координатор Олександра Позняк  провела екскурсію університетом, все детально розказала. То враження стали позитивними.

Навчання у мене розпочалось 5-го жовтня. Спочатку воно мало відбуватись у гібридній формі: трохи ходимо в університет, трохи вчимось дистанційно. Спочатку всі пари відбувались в університеті. І в той тиждень, коли мало бути гібридне навчання, Польщу оголосили “червоною” зоною і нас перевели повністю на дистанційне.

У моєму університеті є певна онлайн-платформа, за допомогою якої ми вчимося. На ній ми логінимось, а викладачі дистанційно проводять навчання, проводять лекції з презентаціями тощо.

Що стосується гуртожитку,  у нас запровадили повний масочний режим. Також при вході міряють температуру і необхідно дезінфікувати руки. А більше заборон не було ніяких.

На вулицю нас з гуртожитку випускають, з цим проблем немає.

Особисто мені дистанційне навчання не дуже звичне, мені більше подобається вчитись в аудиторіях. Спочатку нам сказали, що вчитимемось онлайн до 31-го жовтня, а потім буде видно. Не знаємо, що буде далі. Але, в принципі, вчитись можна.

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію