Як виграти безкоштовне навчання у Польщі: історія Євгена Холода - Univer PL

Як виграти безкоштовне навчання у Польщі: історія Євгена Холода

Історії клієнтів
Проголосуйте!
0 / 0

Євген Холод навчається на другому курсі у Люблінській Політехніці, вивчає логістику.

Студент виграв конкурс для іноземців «Варто бути кращим», що організувала Люблінська Політехніка. І тепер він вчитиметься безкоштовно до кінця бакалаврату.

Чому ти обрав Польщу для навчання?

Я обрав навчання у Польщі, адже це — хороші перспективи та можливість працювати в європейській країні.

Як обирав напрямок?

Щодо вибору напрямку, то ще на початку 11-го класу нас возили в одну компанію, де розповідали про різні польські університети та спеціальності. Мені дуже сподобалась логістика, на ній і зупинився.

Як пройшла твоя вступна кампанія?

Вступна кампанія у мене відбулась без проблем. Вступав з допомогою компанії UniverPL. Вони казали, які необхідно зібрати документи, я збирав і все.

Розкажи, будь ласка, про конкурс

Ще одна причина, чому я вибрав навчання у Люблінській Політехніці — це можливість безкоштовно навчатись. У мене немає «карти поляка» і всього іншого, щоб вчитись безкоштовно, треба розраховувати на власні сили. Тому я відразу вирішив для себе, що візьму участь у конкурсі «Варто бути кращим», щоб вчитись безкоштовно.

Участь у конкурсі можуть брати лише іноземці. Для того, щоб долучитись до нього, треба написати відповідну заяву про своє бажання вчитись безкоштовно та добре вчитись.

Які умови конкурсу?

Для того, щоб взяти участь у конкурсі «Варто бути кращим», треба за перші два семестри першого року навчання у Люблінській Політехніці мати середній бал не нижчий, чим 3,8. Згодом відбувається конкурсний відбір, де з 10-ти людей вибирають одну, відповідно з 20-ти — двох, і так далі.

Окрім середнього балу більше до уваги нічого не брали. Тобто, не було додаткових плюсів за активність чи іншу діяльність.

На моєму напрямку було якраз десять людей і я один виграв цей конкурс. Мав середній бал 4,5. Тепер вчитимусь до закінчення бакалаврату безкоштовно. 

Я дуже готувався до цього конкурсу, намагався добре вчитись та вивчав польську мову.

Що порадиш іншим студентам, які також хочуть вчитись безкоштовно?

Іншим студентам, які також хочуть виграти цей конкурс та вчитись безкоштовно, я раджу добре вчитись. Навіть гарно собі все розписати коли і що вчити, вчасно все здавати. А ще — не боятись.

Також дуже важливо знати польську мову. Адже перших декілька місяців у мене були проблеми із розумінням польської термінології. Але, якщо вчитись та практикуватись, то все минає.

Чи плануєш ще брати участь у конкурсах?

Зараз поки не планую подаватись на інші конкурси. Для мене їх вже і немає, хіба що ректорська стипендія. Хочу успішно закінчити навчання та працювати у Польщі за спеціальністю.

Для того, щоб дізнатись більше інформації, заповніть, будь ласка, анкету абітурієнта.

 

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію