Як плавання допомогло безкоштовно вчитись у Польщі: історія Віктора Хникіна - Univer PL

Як плавання допомогло безкоштовно вчитись у Польщі: історія Віктора Хникіна

Історії клієнтів
Проголосуйте!
0 / 0

Віктор Хникін родом із Вінницької області. Хлопець вчиться на першому курсі у Державному Університеті ім. Марії Кюрі-Склодовської, що у Любліні. Вивчає менеджмент.

З 6-ти років Віктор займається плаванням, брав участь у багатьох українських та закордонних змаганнях. Захоплення цим видом спорту допомогло йому виграти конкурс талантів перед вступом до вузу та навчатись безкоштовно.

Чому ви вирішили вчитися саме у Польщі?

Я неодноразово їздив у Польщу на змагання з плавання. Найчастіше вони відбувались у Любліні. Тоді я й вирішив вступати до вузу у цьому місті. А ще мені дуже сподобалась Польща загалом.

Також мені дуже сподобався басейн у моєму університеті.  Він також став одним з визначальних факторів під час вибору навчального закладу. Я відразу знав, що буду поєднувати навчання із своєю улюбленою справою – плаванням, тому звертав на це увагу, навіть спілкувався із тренерами. 

Проблеми із вибором спеціалізації не було, вибрав те, що подобалось.

Як пройшла ваша вступна кампанія?

Я вступав з допомогою компанії UniverPL, також проходив співбесіду, спілкувався із представником вузу. Після цього вирішувалось питання, чи вступлю я на безкоштовне навчання.

Спочатку я й не знав про цю можливість вчитись безкоштовно. Але працівники UniverPL розповіли про конкурс, що відбувався у моєму вузі. Якщо його виграти,  можна вчитись безкоштовно.

Для того, щоб пройти відбір, під час співбесіді представники університету перевіряли мій рівень знання польської мови. Треба було мати B2. Також потрібно мати якийсь талант і продемонструвати його.

Особисто мені треба було показати, що я професійно займаюсь плаванням, беру участь у різноманітних змаганнях. Я навіть скидав їм посилання на сайт, де є інформація про мене та мої спортивні здобутки.

Коли ви почали займатись плаванням?

Я почав займатись у Вінницькому палаці дітей та юнацтва. Тато віддав мене на плавання у 6 років. У мене в сім’ї всі плавають: мама, тато і я. Тобто, вся сім’я займається спортом.

Я брав участь у Чемпіонаті України з плавання, також їздив на міжнародні змагання до Франції, Німеччини та Польщі.

Плавання — це дуже важкий вид спорту. Але я ніколи не думав, що завдяки ньому я зможу безкоштовно навчатись у Польщі.

Чи плануєте займатись у Польщі цим видом спорту?

Звісно, у мене і сьогодні вже є тренування.

Що порадите абітурієнтам, які також хочуть виграти конкурс талантів і вчитись безкоштовно?

Раджу дуже добре вивчити мову, адже університет вимагатиме хороший рівень. А також не закидати свій талант, працювати над ним та розвивати його.

 

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію