Як черлідинг допоміг безкоштовно вивчати мікробіологію у Польщі: історія Марини Макаренко - Univer PL

Як черлідинг допоміг безкоштовно вивчати мікробіологію у Польщі: історія Марини Макаренко

Історії клієнтів
Проголосуйте!
0 / 0

Марина Макаренко родом із Харкова. Наразі дівчина є студенткою Університету імені Марії Кюрі-Склодовської (UMCS) у м. Люблін, вивчає мікробіологію на магістратурі. 

Навчаючись в університеті в Україні, Марина займалась черлідингом. Саме це хобі допомогло їй виграти конкурс талантів перед вступом до UMCS. Тепер вона має змогу вчитись на магістратурі безкоштовно.

Чому ви обрали Польщу для навчання?

На бакалавріаті я вчилась у Харкові, в Харківському національному університеті ім. В. Н. Каразіна на спеціальності «Мікробіологія».

Я обрала Польщу, тому що для мене це дуже перспективно саме для  моєї спеціальності. А також захотілось спробувати щось нове. Мікробіологія — це дуже вузька спеціальність і мало хто її обирає. Тому не так багато вузів пропонують цей напрямок.

Як відбувалась вступна кампанія?

Для мене вступна кампанія відбулась легко, бо мені допомагала компанія UniverPL. З подачею документів не було жодних проблем, все відправляли вчасно та завжди були на зв’язку.

Розкажіть, будь ласка, про цей конкурс талантів?

Про нього я дізналась від працівників UniverPL. Мені запропонували спробувати свої сили і я вирішила погодитись. Спочатку трохи вагалась, адже займалась черлідингом, а це досить непопулярний вид спорту і мало хто про нього знає в Україні.

Я була у національній команді з черлідингу в Україні, ми здобули багато призів та грамот, брали участь у різних змаганнях. Тому я зібрала всі свої здобутки, аби взяти участь у цьому конкурсі талантів. Також треба було пройти співбесіду. Перед нею я дуже хвилювалась, але все пройшло добре.

А через деякий час отримала повідомлення на пошту, що я виграла цей конкурс. Я дуже зраділа, бо не сильно вірила, що у мене щось вийде.

Як ви почали займатись черлідингом?

До вступу в університет у Харкові я багато років займалась танцями, мала хорошу спортивну підготовку. Я дізналась, що у вузі є гурток, де можна займатись черлідингом і дуже зраділа. Адже це дуже цікаво. Згадайте американські фільми, як там танцюють дівчата-черлідери, аби підтримати якусь спортивну команду.

Тому, коли вступила до університету, відразу пішла на зустріч із тренером команди. Потім проходила відбірковий тур, вчила основні рухи, тощо. Це — велике фізичне навантаження. І лише згодом пройшла здачу і мене взяли до команди. А потім почались тренування та дуже багато змагань. Ми були чемпіонами Харківської області, України, а потім зайняли друге місце серед команд в Європі.

Таке моє хобі приносило користь і для навчання, адже за спортивну діяльність ставили додаткові бали.

Але я ніколи не думала, що черлідинг допоможе мені безкоштовно вивчати мікробіологію у Польщі.

В UMSC немає можливості займатись черлідингом. Але, коли ми були на змаганнях у Європі,  з нами була команда з Польщі.

Я ще не на навчанні, чекаю візу. Але коли приїду, то обов’язково знайду собі якийсь гурток спортивний або танцювальний.

Що порадите студентам, які також хочуть виграти таку стипендію?

Головне — це не боятись та спробувати.

 

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію