Студент Люблінської Політехніки став лауреатом  олімпіади з англійської мови - Univer PL

Студент Люблінської Політехніки став лауреатом олімпіади з англійської мови

Історії клієнтів
Проголосуйте!
0 / 0

Студент Люблінської Політехніки Давид Жальх став лауреатом ХХІІІ Національної олімпіади з англійської мови серед технічних вузів. Він зайняв 10-те місце. Загалом у конкурсі взяли участь 299 студентів.

Давид Жальх вивчає у Політехніці мехатроніку та знає 7 мов. Розповідає, що взяв участь в олімпіаді, аби бути корисним своєму університету та розвиватись.

Давиде, чи важко вивчати мехатроніку?

Мехатроніка — це суміш механіки та електроніки. 

Я вибрав саме цей напрямок, адже ще у дитинстві любив електроніку та механіку. Мій батько займається автомобілями, мав власний гараж. Мені це дуже подобалось. Але я знав, що не хочу бути механіком, а планував робити щось більше. А мехатроніка — це щось нове і має багато можливостей. Тому її і вибрав.

Загалом, здавати заліки не складно, але складно вчитись. Для прикладу —  вчитись малювати графічні рисунки.

Ще складним є вивчати мехатроніку польською мовою. Є слова, яких я не знаю і вони для мене, як якась інопланетна мова. 

Хоча саму польську мову не було важко вчити, але сам технічний аспект — складний. Тому головне — дружити з поляками, адже буде компанія, яка тебе підтримує і мову так вивчити набагато легше.

Розкажіть, будь ласка, про навчання у Люблінській Політехніці

Вчитись у Люблінській Політехніці достатньо добре. 

Тут дуже добрі та хороші професори, які добре навчають. Головне — це вчитись та читати книги. Адже ніхто не зробить цього замість тебе.

Скільки ви знаєте мов?

Я знаю сім мов: англійську, французьку, арабську, російську, українську, польську та турецьку.

Я їх вчив заради адаптації. Були такі ситуації у моєму житті, що я був вимушений вчити мови, щоб прогресувати. Це було для мене важливим. 

Для прикладу, я вчився у Лівані, то мені треба було знати англійську, французьку та арабську мови. Коли я вчився в Україні, то мені було важливо вивчити російську та українську. До речі, коли треба було здавати ЗНО, я вивчив українську на високому рівні.

А турецьку вивчив, бо хотів вчитись у Туреччині. Це дуже легка мова. Але з Туреччиною не вийшло, адже там треба було вчитись три роки, а не один, як в Україні.

Найважче мені було вчити українську мову, а потім вже арабську. Загалом, арабська у мене на середньому рівні (B1-B2). Українську граматику знаю десь на B2-C1. Але словниковий запас поки слабший і це видно. Українська мова складна, бо там багато граматичних правил. Мені треба було два роки, щоб її вивчити.

Розкажіть, будь ласка, більше про олімпіаду

Це була олімпіада з англійської мови на технічну тематику, де змагались студенти різних політехнік. Можу сказати, що англійська — моя основна мова, тому мусив спробувати.

Загалом, олімпіада складалась із трьох етапів:

Перший — це граматика та читання.

Другий — розмова з журі, під час якої я мав відповісти на чотири запитання. Два з них були пов’язані із технологіями, а два — з онлайн культурами.

Другий етап був легшим за перший, я готувався до нього, читаючи книги, аби підготувати вимову та освіжити словниковий запас. І все пішло за планом.

Для третього етапу треба було підготувати презентацію. Тут я трохи «провалився». Мені дуже захотілось написати гуманістичну презентацію, а не технічну. Тому так і зробив. 

Адже я не консультувався із професором, бо не думав, що дійду аж до фіналу. Я мав роботу, навчання та різні проекти. Просто не вистачало часу на все. 

Я брав участь в цій олімпіаді не заради перемоги, а щоб повчитись. Також дуже хотілось презентувати свій університет та зробити свій внесок у його розвиток. Щоб потім можна було сказати, що я займався у тут наукою, волонтерством та брав участь в олімпіадах. Тобто, бути максимально задіяним.

Я радію, що вдалося зайняти 10-те місце. Адже учасники, які були кращими за мене — справді класні люди. Я з ними розмовляв і під час олімпіади і після. Я слухав їхні презентації і кожен зробив щось цікаве. А ще — їхня англійська була на дуже високому рівні. Тому дуже радію, що взяв участь у цій олімпіаді.

Що дала вам перемога у цій олімпіаді?

По-перше — це досвід та класні знайомстава.

Також виграв 200 злотих і декілька подарунків. Переможець, яки й посів перше місце, отримав 2000 злотих і такі ж подарунки, що і я.

Також Люблінська Політехніка подарує мені можливість здати тест на знання англійської мови для мого CV (резюме). А такий тест коштує 280 євро, а я отримаю безкоштовно.

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію