Розпочніть вступ до університету з освітнього туру! - Univer PL

Розпочніть вступ до університету з освітнього туру!

Історії клієнтів
Проголосуйте!
0 / 0

У пошуках університету чи напрямку навчання?

Скористайтеся нагодою побувати на всіх заходах, що пов’язані з вибором вищого навчального закладу для абітурієнтів – вебінари, організовані зустрічі з представниками університетів, презентації агенцій, що надають послуги в процесі вступу до ВНЗ. 

Так, доведеться витратити чимало часу  на пошуки та відвідини цих подій, але все це дасть можливість глибше зануритися в тематику, допоможе розставити пріоритети у переліку університетів, якщо такий вже визначили, дізнатися більше про факультети, спеціальності. 

Безперечно, вся отримана інформація буде корисною. Приміром, університет, про який чули, під час освітнього туру, ще й  мали б нагоду побачити та замислитися, чи дійсно хотіли б тут навчатися. Не знаєте, якому напрямку хотілося б себе присвятити? Задайте безліч запитань та отримайте інформацію від представника вишу, яка допоможе, нарешті, зрозуміти, до чого  є схильність, які свої hard skills можна розвинути і на цьому й будувати вибір майбутньої професії.

Студентка 2-го курсу Академії Леона Козміньського, Марія Шевченко, що вивчає фінанси та бухгалтерський облік, поділилася своїм досвідом як визначалася зі спеціальністю, чим хотіла б займатися після закінчення школи, та яку роль зіграла компанія “UniverPL” в процесі її вибору.

Марія з батьками – це приклад того, як до процесу вибору спеціальності майбутнього студента, підходити вдумливо та з повагою. Адже, ще коли дівчина завершувала навчання у 8 класі середньої школи, вона з батьками відвідали інформаційну зустріч з представниками Українсько-Польського Центру Освіти “UniverPL”, що проходила у місті, де вони проживали. На той час вона ще не мала жодного уявлення, де б хотіла навчатися після школи, та яку спеціальність буде обирати, і, чи це буде в Україні, чи за кордоном. За словами дівчини, їм було цікаво піти на цю подію, послухати, дізнатися, як проходить процес вступу українських абітурієнтів до польських університетів, та й, взагалі, які можливості пропонують польські вищі навчальні заклади. І від часу того семінару, як виявилося згодом, сім’я почала співпрацю з “UniverPL”.

Пізніше, Марія з татом, взяли участь в освітньому турі університетами Польщі, який теж організувала компанія “UniverPL”. Студентка згадує, як відвідала ВНЗ Любліна, Варшави та Кракова: “Враховуючи, що тоді я ще не визначилася, куди хочу вступати, було цікаво дізнатися, як все відбувається за кордоном, побачити університети. Насправді, було дивовижно їздити по різних містах, відвідувати різні університети, слухати про них безпосередньо від представника університету. Можна було задати будь-яке питання, що хвилювало будь-кого з учасників. Це ідеальна можливість для майбутніх студентів, які збираються навчатися в Польщі – вирішити, який університет обрати, яке місто. Можливо, освітній тур, став для моєї сім’ї поштовхом, щоб почати думати про мій вступ”.

Крім, освітнього туру, з “UniverPL” Марія поїхала згодом й до мовного табору, який компанія організовувала у Варшаві. Це були 4 тижні інтенсивного вивчення польської з носіями мови в одному з університетів міста.

Тож, перші кроки були зроблені. У родинному колі було визначено, що після школи дівчина вступатиме до польського університету. Але необхідно було визначитися з напрямком навчання: “У нас з батьками одразу була розмова про те, що мій майбутній напрямок буде пов’язаний з математикою чи інформатикою. Тому “UniverPL” почав надсилати пропозиції університетів де є математика та інформатика. Зупинилися на трьох варшавських університетах: Польсько-Японська Академія Комп’ютерних Технологій, Університет Лазарського та Академія Козміньського. На той час, я вже мала знайомих у всіх трьох  університетах, тому спокійно написала до кожного, що навчалися в тих ВНЗ, розпитала, як відбувається навчання, чи варто вступати.

Пізніше, я визначилася, що хочу обрати спеціальність, пов’язану лише з математикою, тому обрала Академію Козміньського. Адже, це сильна бізнес-школа. А найцікавішим є те, що під час освітнього туру я не була в цьому університеті, бо його не було в програмі туру, а от Польсько-Японська Академія і Університет Лазарського відвідували під час туру. Такий цікавий факт!”

“UniverPL” допомагав підготувати необхідні документи – родина робила все крок за кроком, що вимагалося.

А Марія, відповідно,  вивчала польську мову. Адже, необхідно було знати на рівні вище середнього, з яким приймали українських вступників до польських ВНЗ.

Вона вивчала мову на онлайн-курсі “UniverPL” у форматі групових занять. У випускному класі школи вже мала рівень знання польської В2. 

Пригадує, що безпосередньо перед вступом, вирішила пройти ще один мовний курс: “Пізніше, перед самим вступом, я мала експрес-курс, щоб повторити матеріал, згадати граматику. Теж були групові заняття. А також, додатково мала індивідуальні заняття, на яких готувалася до розмови з представником університету, яку я  провела спокійно, без напруги. Наступного дня я отримала повідомлення, що зарахована на навчання.”

Вже зараз, на другому році навчання, Марія може поділитися враженнями від навчання: “Я повністю задоволена навчанням в Академії. Мені подобається кожного дня ходити до університету, адже, я навчаюся, розвиваюся, складаю спокійно іспити, знайомлюся з новими студентами. Домашнє завдання ходжу робити до бібліотеки, бо вона пречудова. В ній виконую різні проекти разом з одногрупниками, чи разом готуємося до іспитів.”

Відносно прогресу у вивченні польської мови, дівчина ділиться: “Дякую моїм одногрупникам, моїм друзям полякам, що допомагали мені, виправляли мою вимову, підказували: “Краще сказати так…” І завдяки цьому, я перестала боятися говорити польською,  для мене це є проривом.”

Щодо практичного стажування, то на другому курсі дівчину вже очікує така можливість. Їй необхідно  визначитися з фірмою, на базі якої буде проходити стаж. “Думаю це буде стажування в w biurze rachunkowym, бо маю таку спеціальність.” – планує Марія.

На завершення, Марія поділилася емоційним відгуком: “Мені допомогли вирішити питання, пов’язані зі спеціальністю мої батьки. Вони мене підштовхнули і я їм дякую за це, бо сама я боялася вирішувати. Тому рекомендую випускникам шкіл не боятися вибирати, вирішувати, прислухатися до своїх бажань і до слів батьків, якщо вони підтримують, щоб пізніше не жалкувати, що не спробували зробити крок, оскільки, вже зараз я впевнена, що задоволена своїм навчанням. Я хочу навчатися, жити у Варшаві. Раджу не боятися вивчати польську мову, не боятися говорити. А коли вже будете студентом, обов’язково знайдіть друзів поляків і розмовляйте, розмовляйте, розмовляйте…”

 

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію