Поза навчанням:  де відпочивають студенти у Кракові - Univer PL

Поза навчанням: де відпочивають студенти у Кракові

Історії клієнтів
Проголосуйте!
0 / 0

 Навчання в університеті потребує великої затрати сил та енергії. А навчання у закордонному університеті часто буває набагато важчим. Адже мовний бар’єр, інше суспільство та менталітет вимагають від студента більшої зосередженості та концентрації.

Тому експерти радять тим, хто вчиться, не перевтомлюватись, спати необхідну кількість годин та збалансовано харчуватись. А ще – обов’язково поєднувати навчання із відпочинком. Адже це допоможе не лише розвантажити голову, але і набратись сил та позитивних емоцій.

Ми створили щотижневу рубрику “Поза навчанням”, в якій студенти з різних міст Польщі розповідатимуть про свої улюблені місця відпочинку, ділитимуться цікавинками та лайфхаками.

Отож, сьогодні про свій відпочинок розповідають студенти з Кракова.

Микола Рудий родом із Київської області. Хлопець вивчає фінанси та облік у Краківській Академії імені Анджея Фрича Моджевського.

Я мав сесію, яку вже здав, тому маю трохи більше часу для відпочинку. Але під час навчання час на відпочинок також був. Якось так складалось, що один тиждень ми мали багато пар, а наступний — мало. Можна було комбінувати.

Я живу у гуртожитку «Аtol»,то він дуже близько до Zalew Bagry (водосховище), там дуже красиво. І якщо гарна погода, там завжди гуляють люди. Ми любимо там погуляти з друзями, поговорити на різні теми. Ще набережна Вісли дуже красива. Це – одне з моїх улюблених місць.

Також у вільний час я займаюсь спортом — бігаю у своєму районі.

Часто ще з друзями або одногрупниками гуляємо у центрі. В кінотеатри я не ходжу.

Загалом, Краків мені подобається через архітектуру. Також, у порівнянні з Варшавою, він не сильно перевантажений та спокійніший. 

Можна будь-куди дістатись швидко та без заторів. Ще мені дуже подобається велоінфраструктура цього міста. Я маю велосипед і можу на ньому спокійно доїхати куди хочу”.

Олексій Калініченко родом із Дніпра, вивчає менеджмент у Краківській Академії імені Анджея Фрича Моджевського.

Під час дистанційного навчання було зовсім мало вільного часу. Від понеділка до п’ятниці постійно вчились. Лекцій і пар було небагато, але вони були щодня.

Зараз, в умовах карантину, трохи складніше з відпочинком. Але у Кракові завжди знайдуться місця, де можна погуляти та розважитись. Завжди треба їхати до центру. Так і Краківська галерея і головний ринок, а ще – музеї, церкви та кафе.

Особисто я дуже люблю центр міста, особливо — Краківську галерею та історичну частину Кракова. Я дуже люблю історію, тому мені усе це цікаво. Кожного разу, коли там буваю, знаходжу щось нове для себе. У порівнянні з Варшавою, у Кракові залишилось більше історичних споруд після Другої світової війни.

Що стосується фінансів, то все індивідуально. Це залежить від того, куди підеш. Для прикладу, до галереї вхід безкоштовний. Так само, як і погуляти в центрі міста теж можна безкоштовно.

Посидіти з друзями в кафе обійдеться десь у 10-15 злотих.

А ще Краків знаходиться біля гір, тут дуже красиво. 

Також можна завжди прогулятись набережною Вісли або заглянути до костелів і церквом. Навіть якщо вони непримітні ззовні, то часто дуже красиві всередині.

Назар Овчієв вчиться у Краківському Економічному Університеті. 

Зараз у мене перерва між сесією, тому маю багато часу на відпочинок. А  під час навчання маю час на відпочинок лише ввечері. У такі моменти люблю гуляти з друзями десь недалеко біля гуртожитку або просто дивлюсь фільми вдома.

Коли є більше часу, то дуже люблю ходити до Краківської галереї. Ще мені подобається гуляти в парку або старим містом. Найбільше люблю Площу ринок. 

Для того, щоб комфортно погуляти, треба приблизно 50 злотих. Цієї суми достатньо. Сюди входять гроші на проїзд та їжу. Інколи треба ще купувати вхідні квитки, зазвичай вони коштують не більше, чим 10 злотих.

Я люблю Краків за його мінімалізм в архітектурі. Та й загалом, люблю історичні будівлі цього міста.

Тому тим, хто приїжджає до Кракова, раджу обов’язково відвідати Краківську галерею. А студентам раджу досліджувати місця та райони, де вони живуть.

Для того, щоб дізнатись більше інформації, заповніть, будь ласка, анкету абітурієнта.

 

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію