Початок навчання - Univer PL

Початок навчання

Історії клієнтів
Проголосуйте!
0 / 0

Перший час, коли я тільки приїхав до Польщі, мені було трохи складно або скоріше просто некомфортно в спілкуванні з викладачами та поляками. Я без проблем склав вступний тест на рівень B2, знав майже завжди що сказати або як відповісти, але мені не вистачало практики. Я, звичайно, розмовляв польською на курсах, але спілкуватися польською тут, з носіями мови, це зовсім інше. Тоді я пошкодував, що не їздив на різні літні поїздки, екскурсії по університетам і тури по містах Польщі, а особливо на інтенсивний курс вивчення польської мови, який проходив тут в Польщі.

Все це дуже допомогло б мені в практиці польської мови, щоб говорити вільно.

Після здачі тесту навчання почалося майже відразу, вже на наступному тижні. Ще з перших лекцій я зрозумів, що навчання тут дуже цікаве, викладачі дуже добре пояснюють і сидячи на парі ти не чекаєш її кінця, а скоріше навпаки, не хочеш щоб вона закінчувалася. Навчаються тут найчастіше 4 дні на тиждень, в середньому по 2-3 пари в день, тому залишається дуже багато вільного часу після навчання. Саме по собі навчання досить легке, але за умови, що ходити на всі лекції і самому вчити і читати дома. В цілому у мене було більше вільного часу, ніж будь-коли.

Вже через 2 місяці навчання у мене був мій перший колоквіум. Це такий тест, який буває 1-2 рази за семестр з певних предметів, зазвичай він найбільше впливає на підсумковий бал. Інакше колоквіум можна назвати просто звичайною контрольною роботою. У мене в університеті всі колоквіуми проходять до сесії, найчастіше на останніх або передостанніх заняттях.

Якщо їх 2, то перший буде вже в першій половині семестру. Дуже часто дати колоквіумів вирішують і говорять відразу. На сесії пишуть тільки іспити, в середньому у мене виходить по 3-4 іспити на сесію і після кожного з них у мене виходить 2-3 дня відпочинку для підготовки до наступного. Про свою першу сесію я б хотів розповісти в окремій статті, яка буде після цієї.

Посеред року у мене були канікули, які тривали 10 днів, у інших напрямків вони були 5-7 днів в залежності від розкладу, з яким мені пощастило найбільше. Так само канікули були на Новий рік, близько 2-х тижнів, і після сесії. Під час сесії пар теж немає. У другому семестрі канікули були близько 5-7 днів, але було ще досить багато додаткових вихідних за рахунок свят.

Сподіваюся ця стаття буде цікава і відповість на багато питань майбутніх студентів.

Nikita

Більше історій про навчання наших студентів в Польщі читайте за посиланням.

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію