Першокурсниця UMCS перемогла у Любліні на змаганнях з волейболу - Univer PL

Першокурсниця UMCS перемогла у Любліні на змаганнях з волейболу

Історії клієнтів
Проголосуйте!
0 / 0

У листопаді відбувся фінал змагань з волейболу серед університетів Любліна. Дівчача збірна Університету Марії Кюрі-Склодовської стала першою і виборола шанс представляти Люблін на всепольських змаганнях. 

У складі команди була Діана Горпинко, студентка 1-го курсу напряму “Логістика”. Ми поспілкувалися з Діаною, щоб дізнатися, як вона в перший місяць навчання потрапила до збірної Університету та чим планує займатися в майбутньому.

Як відбувався твій вступ в університет?

Я ще з 9 класу знала, що буду вчитися у Польщі. Моя мама декілька років тому отримала Карту Побиту, і я разом з нею. Так у мене з’явилась можливість вчитися у Польщі безкоштовно.

Два роки я вивчала польську мову на розмовних курсах, і влітку мала рівень В1+, що було достатньо для вступу. Ми обирали лише серед державних вишів. Один із найголовніших критеріїв вибору ВНЗ для мене – наявність хорошої волейбольної команди. Так і обрали Університет Марії Кюрі-Склодовської.

Вступ проходив легко, без ЗНО. Я подавала на 3 напрями: Міжнародні Відносини, Менеджмент та Логістика. На Міжнародних я успішно склала тест з польської, на інших напрямках була співбесіда. Обрала саме Логістику, адже ця спеціальність зараз популярна на ринку праці.

Як довго ти у волейболі?

Взагалі, я дуже люблю спорт! З дитинства займалася і акробатикою, і вільною боротьбою. Коли мені було 9 років, батьки познайомилися із волейбольним тренером, який запропонував мені спробувати пограти. Ось так вже 8 років граю і не планую зупинятися.

Чому обрала логістику, а не фізкультурний напрям?

Знаю так часто роблять ті, хто у професійному спорті. Я спочатку теж думала над цим. Проте все ж вважаю, що спорт – це не професія. Це лише до певного віку, а далі що? Завжди має бути освіта, і хоч приблизні думки, чим ще можна займатися в житті.

Чи важко було потрапити до збірної вишу? Як проходять тренування?

Вимога, щоб увійти в склад збірної, була одна – гарно грати у волейбол. Я відразу пішла на тренування, де був відбір. Тренер побачив мої вміння і взяв у команду.

Зараз у мене є обов’язкові пари з фізкультури, секція волейболу для першокурсників (займаюся 1 раз на тиждень) і тренування за університет (двічі на тиждень).

У складі команди Університету ми вже перемогли у Любліні. Нещодавно до нас приїжджали команди з інших міст, там ми не змогли вибороти І місце, але все ще попереду!

Чи є різниця у волейболі в Україні та Польщі?

На мою думку, так. У Польщі він краще розвинений, більше людей зацікавлених. Головна відмінність у ставленні. В Україні ми самостійно платили за участь у змаганнях, за проживання у готелях, харчування. Тут все оплачує Університет, і призовий фонд також вищий.

Які плани на майбутнє? У якій сфері себе бачиш: волейбольній чи логістичній?

Питання, на яке важко відповісти 🙂 У волейбол я хочу грати ще багато років. Сферу логістики я тільки почала вивчати, не працювала в ній, тому не знаю.

Наш тренер має свою волейбольну команду міста, яка грає у Другій Лізі. Це вже як повноцінна робота, тому я справді хочу потрапити туди і спробувати свої сили. А далі – як час покаже!

 

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію