Освітній тур з UniverPL – крок до вступу в університет - Univer PL

Освітній тур з UniverPL – крок до вступу в університет

Історії клієнтів
Проголосуйте!
0 / 0

Як освітня подорож допомогла визначитися з напрямком навчання: досвід Валерії Катюжанської, студентки  Краківської Академії ім. Моджевського

Якщо діло йде до отримання атестата у школі, настає той момент, коли варто замислитися, якій справі варто присвятити подальше життя. Ідеальна ситуація, як маєш захоплення, інтерес до чогось,  і воно виростає у власну справу – відчуваєш гармонію та насолоду від заняття, яке обрав.

Але часто випускники шкіл, ба більше, їх батьки не знають який напрямок навчання зацікавить та принесе задоволення. Навіть, якщо зважити всі “за” та “проти” щодо здібностей абітурієнта, це ще не вирішення справи у виборі спеціальності.

Керуючись досвідом інших, можна знайти відповіді на питання, що цікавлять: які університети розглядати, яке місто буде комфортним для навчання, які особливості у тієї чи іншої спеціальності.

Практичний досвід студентки Краківської Академії  імені Моджевського, Валерії Катюжанської, підкаже багатьом зацікавленим план дій в такій ситуації.

Коли дівчина ще тільки завершувала навчання у школі, разом з батьками розмірковувала, чим хотіла б зайнятися у майбутньому. У сімейному колі вирішили, що будуть обирати університет у Польщі. А знайомі порадили звернутися до Українсько-Польського Центру Освіти “UniverPL” з питанням проконсультувати їх  щодо ВНЗ у Польщі. На той час абітурієнтка обмірковувала над можливими спеціальностями, пов’язаними з управлінням в готельно-туристичній сфері, а також, спеціальностями в косметології. 

Щоб ближче познайомитися з потенційними вузами, Валерія скористалася можливістю і поїхала в освітній тур, який організував UniverPL, де відвідала університети у Любліні, Варшаві та Кракові.

Люблін не припав дівчині до душі, хоч це місто і вважається студентським, адже в ньому зосереджені рейтингові вузи. 

Варшаву визначила для себе, як велике місто, де панує метушня, багато транспорту, всі в постійному русі. “Така атмосфера не для мене особисто” – ділиться дівчина.

“Краків виявився спокійним містом”, – його й обрала для свого студентського життя. Саме тут  визначилася як з напрямком навчання, так і з університетом – обрала напрямок косметології.

“В цілому, поїздка пройшла добре: організація туру була зрозумілою і екскурсії з представниками університетів влаштовані цікаво. Раджу тим, хто планує вступати в польський вуз, спочатку поїхати в такий освітній тур,  щоб впевнитись, що це саме те, чого ти шукаєш. Бо перебуваєш в середовищі, в якому, власне, плануєш навчатися, спілкуєшся, можна походити в середині університетів, побачити де будуть проходити заняття” – ділиться студентка.

Варто зауважити, що у вивченні польської мови, дівчина мала різний досвід, позаяк вивчала її з кількома вчителями. Навчання, що пройшла  на онлан-курсі з UniverPL, Валерії  запам’яталося, як позитивний досвід. Дівчина передає вітання вчительці Мар’яні, з якою “підтягнула” свій рівень до В1: “Читання та  письмо далося добре, але проблема залишалася у говорінні”.

Як згадує Валерія: “Перед вступом до університету, я поїхала в мовний табір на місяць, який теж організувала компанія UniverPL. Він проходив у Варшаві. І це було найкраще рішення перед вступом, бо крім навчання, де покращувала свої знання, це був ще й “тренувальний” місяць “дорослого життя”, так би мовити, “життя студента”. Ми жили в студентському гуртожитку, їздити громадським транспортом до університету, де проходили заняття з вивчення польської мови. Польську мову викладали вже поляки. І тут доводилося говорити польською кожного дня по кілька годин. Саме те, що всі навколо розмовляли  польською, допомогло мені подолати свій  мовний бар’єр. Після занять  ми ходили  на різні екскурсії містом. Було цікаво організоване це “студентське життя”.

Зараз дівчина навчається вже на третьому курсі університету за напрямком косметологія та працює в салоні краси hair-майстром, проводить діагностику волосся. “Освіта, яку отримую також допомагає, бо в університеті проходжу такі предмети, які пов’язані з діагностикою волосся, структурою шкіри та волосся” – пояснює студентка.

Своє навчання Валерія коментує так: “У студентів є практичні заняття, що є вагомою перевагою в цьому університеті. З цього досвіду розуміємо, як виглядають  всі компоненти, які використовуємо, їх склад. Також, вчимося розрізняти різні типи шкіри. Практичні завдання виконуємо з однокурсниками в парах, тобто процедури один одному проводимо. Два рази на рік маємо пройти зовнішню практику в салоні краси, де ведемо спеціальний щоденник практиканта. В ньому занотовуємо всі спостереження і процеси,  що відбуваються в салоні. А пізніше вже маємо можливість самостійно проводити процедури і занотовувати всю інформацію щодо виконаних процедур в щоденник”.

Як вважає студентка: “Це давній стереотип, що косметологія лише для дівчат. На курсі є, також, хлопці, які розуміють що косметологія – це перспективна професія. А для дівчат – ідеальна спеціальність, коли сам розумієш, що будеш наносити на шкіру, будеш мати доглянуте обличчя. А ще, можна ділитися своїми знаннями –  проводити курси, наприклад”.

Враховуючи практичний досвід тих, хто вже зробив свої кроки до дорослого життя, можна порадити тим, хто тільки розмірковує, що вже час приймати рішення.

 

 

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію