Як відбувається навчання в технікумі-ліцеї «Аванс» під час карантину? - Univer PL

Як відбувається навчання в технікумі-ліцеї «Аванс» під час карантину?

Історії клієнтів
Проголосуйте!
0 / 0

Дистанційне навчання розділило суспільство навпіл. Одним зручно, що не треба нікуди йти і є можливість зекономити час. Інші вважають, що, навчаючись дистанційно, не можливо отримати знання і освоїти хоча б якісь предмети.

Ми поспілкувалися з учнями ліцею-технікуму Аванс у місті Кельце про те, як у них відбувається зараз навчальний процес, як вони адаптувалися до карантинних обмежень та як онлайн-навчання відрізняється у Польщі та в Україні.

Ліна Кравчук родом із Житомирської області. Зараз дівчина навчається у ліцеї Аванс, що у місті Кельце. Вивчає напрямок Технік туристичного обслуговування. Живе у гуртожитку Лаура.

Спочатку я дуже хвилювалась, чи зможу нормально розмовляти польською мовою. Але все добре, у мене тільки приємні емоції та враження. Я вступала з компанією UniverPL і мій координатор пан Роман усе мені розказав та показав. Було круто.

Коли почалось навчання, то до ліцею на уроки ми ходили рівно місяць. А потім нам сказали, що будемо навчатися дистанційно і ходити лише на уроки по спеціальності. А декілька днів тому нам сказали, що ми взагалі не будемо ходити у технікум, і все навчання буде дистанційним.

Усі уроки відбуваються згідно розкладу, займаємось через програму Teams. Але уроки є коротшими чим тоді, коли ми ходили у технікум.

Домашнього завдання отримуємо не багато. Також вчителі виставляють нам оцінки. Найголовніші — це за роботу під час лекції. Тобто, якщо відповідаєш на декілька запитань вчителя, то він може поставити тобі оцінку. Також маємо бали за самостійні роботи та контрольні.

З польською мовою у мене проблем немає. Хоча раніше дуже хвилювалась за те, чи буду розуміти математику або фізику польською мовою. Але, коли сюди приїхала, то зрозуміла, що все набагато легше, чим я собі придумала.

Що стосується гуртожитку, то нам сказали ходити там в масках і користуватись антисептиком, коли входимо або виходимо з приміщення.

Зараз ми можемо виходити з гуртожитку з 16:00 до 20:00.

Також щовечора у нас є зібрання, під час яких перевіряють, хто є, а кого немає.

Продукти зазвичай закуповуємо після 16:00 або у п’ятницю, перед вихідними. Іноді можемо вийти у суботу, якщо щось працює.

Якщо нам заборонять покидати гуртожиток через посилення карантину, то для нас продукти закуповуватимуть за списками наші опікуни або вихователі.

Навчання в Авансі значно відрізняється від навчання в українській школі. Як на мене, то польські вчителі більш розуміють своїх учнів, чим українські. Також мені подобається подача матеріалу.

Також, коли ми вчились в Україні дистанційно, то в нас майже не було онлайн-лекцій. А тут кожна лекція відбувається наживо і ми можемо попросити вчителя щось нам пояснити.

Масових культурних заходів зараз немає ні в гуртожитку, ні в ліцеї. Раніше ми хотіли готуватись до Хелловіну та Нового року, але нам заборонили це робити. Навіть не можна збиратись великими групами.

Арсен Тимошенко родом із Запорізької області, місто Енергодар. Хлопець навчається на другому курсі.

 

Спочатку у нас були дистанційними тільки ті предмети, що викладаються у базовій школі: математика, польська та англійська мова. А вивчати професійні предмети ми ходили до школи. Уроки тривали 30 хвилин і ми всі були у масках. А зараз нас повністю перевели на дистанційне навчання.

Ми вчимось за допомогою однієї програми, маємо розклад, який постійно оновлюється.

Вчитель створює конференцію, ми підключаємось і вчимось. Для того, щоб викладач знав, що ми є на уроці, нам треба увімкнути камеру. Згодом її можна вимкнути.

Мені краще вчитись у школі, адже контакт із вчителем вживу кращий за спілкування за допомогою телефону.

Домашнє завдання отримуємо на програму, за допомогою якої вчимось.

Також маємо оцінки. Я вчусь добре. А учні, яким треба виправляти оцінки, включають камеру і залишаються після конференції з учителем, аби доздати.

Я живу у гуртожитку Асистент. Нас випускають на вулицю з 16:00 до 20:00. Це правило діє як у будні, так і у вихідні.

У гуртожитку треба ходити у масках, окрім своє кімнати. І обробляти руки антисептиком.

Марина Бойко родом із міста Прилуки. До Польщі на навчання приїхала 16-го вересня.

Навчання мені дуже подобається: школа, вчителі, гуртожиток, місто — все дуже добре.

До того, як Польщу внесли до «червоної» зони, ми вчились на стаціонарі. А зараз нас повністю перевели на дистанційне навчання.

Нам сказали скачати програму Teams, де проходять наші уроки онлайн, під час яких вчителі пояснюють теми.

Під час дистанційного навчання ми менше отримуємо домашнього завдання, чим коли ходили на уроки до ліцею-технікуму. За роботу та уроках та за різні самостійні ми отримуємо оцінки.

Спочатку мені трохи було важко розуміти польську мову та говорити, але зараз вже все добре. Набагато краще, чим коли я приїхала.

Я живу у гуртожитку Лаура. Нам треба скрізь, окрім власних кімнат, ходити у масках, дотримуватись дистанції, обробляти руки антисептиком. 

На вулицю нам дозволяють виходити з 16:00 до 20:00. 

Українське дистанційне навчання трохи відрізняється від польського. У нас не було онлайн-уроків, нам просто скидали завдання, а ми його виконували.

Масових заходів у гуртожитку і у ліцеї немає.

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію