Улюблені місця відпочинку студентів - Univer PL

Улюблені місця відпочинку студентів

Історії клієнтів
Проголосуйте!
0 / 0

Розмірковуючи, чим зайнятися студенту у вільний час, варто зрозуміти яким має бути відпочинок – коротка прогулянка чи кількагодинне відвідування публічних заходів, зустріч з друзями чи проведення часу з цікавим літературним твором. А можливо, для когось заняття спортом є відпочинком – перезавантаженням думок. Або ж перегляд нового серіалу на Netflix зможе відволікти від навчального процесу. Адже, організм людини має оновлювати свої сили, і розумові теж.

Прогулянки містом

Великі польські міста мають багату історію, тому майже скрізь  є історичний центр – Старе місто. У більшості така частина міста асоціюється з туристичними екскурсіями. Але Старе місто не лише для туристів. Студенти теж  обирають його для свого відпочинку, щоб відчути атмосферу минулого, насолодитися архітектурою. А ще послухати вуличних музикантів, які збирають аудиторію шанувальників просто неба.

У Кракові такими прогулянками можна насолодитися в Starym Mieście, Kazimierzu i Wawelu. І це не дивно, не всі мають нагоду жити поряд зі спорудами ХІІІ століття, тому, користуючись моментом, молодь залишає собі на згадку фото та відео з цих атмосферних місць. Вавельський пагорб, колишня резиденція польських королів, з його чудовими будівлями, виглядає винятково будь-якої пори року. А ще, бульвари Вісли, особливо Czerwieński, є, мабуть, однією з найбільш впізнаваних пам’яток міста, де можна зустріти захоплюючі заходи сонця.

У Вроцлаві Rynek i Stare Miasto має свою виняткову історію та є однією з найбільших площ старого міста в усій Європі. Роздивляючись різнокольорові будинки в його серці, не можна залишатися осторонь – милуватися прекрасною та магічною архітектурою. Колоритні багатоквартирні будинки, що оточують Ринкову площу, будувалися поступово, ще з часів середньовіччя. Під час їх реновації було відновлено і оздоблення.

Також, одним з найкрасивіших місць для прогулянок у Вроцлаві є бульвар на річці Одра: між мостами Piaskowym та Pokoju. Прогулюючись набережною, можна милуватися прекрасним видом на Ostrów Tumski. А вздовж вулиці Księcia Witolda, між мостами Pomorskim i Sikorskiego, неподалік від нових житлових масивів – місто запрошує на прогулянку новою частиною сучасної променади біля річки.

А ще в історичній частині міста, та не лише, милою розвагою може бути “полювання” на Краснале – вроцлавських гномів. Містяни, навіть застосунок для смартфону створили, де шукачі поспішають відмічати  та завантажувати фото знайдених карликів, слідкувати за рейтингом серед однодумців “гри”.

Прогулянка Starym Miastem у Варшаві, якого ще чарівно називають Starówka, як вже можна здогадатися, теж виведе до річки, цього разу теж Вісли. Набережна, довжиною в кілька кілометрів – чудове місце для прогулянок.  А дійшовши до Центру Науки “Коперник”, поряд можна  знайти ще одне приємне для відпочинку місце – бібліотеку Варшавського Університету, у подвір’ї якої та на її даху розрісся парк. Хоча у святкові та вихідні дні він надто популярний та багатолюдний.

А компактне Stare miasto у місті Люблін може похизуватися найкраще збереженими архітектурними спорудами. Деякі збереглися ще з часів середньовіччя. Прогулянка серед старої забудови не буде довгою, бо територія невелика. Але прекрасним продовженням відпочинку може бути спацер до фонтану, який вечорами ще й влаштовує шоу, а далі – до парку.

Кав’ярні

У будь-якому місті завжди знайдеться кав’ярня, яка буде місцем зустрічі друзів, коли захочеться  спілкування поза лекціями. Звісно, може знайтися щось поряд з університетом. Або ж, це має бути особливе місце, таке як  “Bosko” чи “Między Słowami” у Любліні, або “FC Caffe” у Вроцлаві. Не виключено, що атмосфери до кави додадуть і полиці з книжками, або справжні “сусіди” котики на диванах.

Всім відомі Starbucks та некав’ярня McDonald’s теж можуть бути включені до списку місць відпочинку. Адже, завжди можна з меню підібрати привабливі пропозиції для компанії друзів.

Спорт

Перезавантажуючи мозок, спортивні  вправи будуть чи не найкращим методом. Такий відпочинок корисний  і може, навіть, не вимагати додаткового бюджету. Часто у подвір’ях студентських гуртожитків чи на спортивному майданчику університету знаходяться тренажери аутдор, якими дозволено користуватися всім охочим. Або ж можна піти на пробіжку улюбленим маршрутом.

Шопінг

Може здатися дивним, та дехто відпочиває, вибираючи новий гардероб – приміряючи новинки сезону, що пропонують модні  бренди. Хоча для когось цей процес не є відпочинком, видається нудним, та таким, що не вартий витраченого часу.

Відпочинок вдома

А от, залишаючись вдома, можна, навіть, побайдикувати. Або ж почитати цікаву книжку, манґу. Подивитися фільм чи пограти в мультиплеєрні ігри, або ж послухати музику.

Не варто забувати і про важливу  складову відпочинку – сон. Необхідно визначитися з режимом дня, розпланувати його так, щоб на все вистачало  часу.

 

 

 

 

 

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію