Максим Зубко – майбутній фахівець з логістики, що успішно поєднує навчання у WSEI зі спортом - Univer PL

Максим Зубко – майбутній фахівець з логістики, що успішно поєднує навчання у WSEI зі спортом

Історії клієнтів
Проголосуйте!
1 / 5

Історія студента, що вступав до університету з UniverPL

 

Враховуючи зростаючу кількості компаній логістичної діяльності, які з’являються останніми роками, абітурієнти все частіше звертають увагу на напрямок навчання пов’язаний саме з логістикою. 

Максим Зубко – один з таких студентів першокурсників, що у Любліні навчається в Академії Економіки та Інновацій  (Вищій Школі Економіки та Інновацій WSEI). Він обрав спеціальність Логістика та управління ланцюгами поставок тому, що сучасний світ у добу глобалізації і тотальної децентралізації у сфері виробництва і транспорту потребує спеціалістів вже зараз та в перспективі. Тому й вважає логістику прогресивною галуззю.  А також, надихає і той факт, що найбільші логістичні компанії зосереджені у високорозвинених країнах світу. Наприклад, такі гіганти світового ринку як DHL, DB Schenker, Dascher, Raben та багато інших.

Як вважає Максим: “Одним з найбільших плюсів (ред. навчання на спеціальності “Логістика”) – можливість відкриття власної справи, чогось нового та, за певних умов, прибуткового. Саме ці знання ми отримуємо протягом всього терміну навчання, маючи перевагу в їхньому практичному застосуванні.” Тому, саме такий ВНЗ, з напрямком навчання, що цікавив, і обрав для себе. 

Організацію вступу до університету Макс з батьками довірили UniverPL: “Коли обирали вищий навчальний заклад, нас проконсультували менеджери, та надали широкий вибір університетів. Остаточно вирішував, якому надати перевагу, серед двох – WSEI та WSPA, проте, обрав WSEI за більшу схильність університету до надання студентам практичних навичок. Ще вплив справила скерованість на бізнес і набір майбутніх дисциплін, що пов’язані з економічно-торговельним напрямком, тому вибір був очевидним. Щодо підготовки необхідних документів для вступу – отримали повну інформацію, які саме і в які терміни надати.”  Щодо організаційних питань від’їзду з групою майбутніх студентів, юнак теж залишився задоволений, враховуючи, що вже мав досвід групових поїздок раніше на спортивні змагання: “Все налагоджено до ідеалу!”

Наразі, юнак приємно здивований від процесу навчання: “Лекції сплановано розумно, викладачі дуже часто “на одній хвилі” зі студентами, відкриті та завжди готові допомогти. Сучасно обладнані авдиторії, використання електронних платформ у процесі навчання. Матеріал не розкидано у незрозумілий спосіб, а розплановано та пояснено так, щоб завжди можна було повернутись на крок назад, і, опрацювавши, все зрозуміти. Серед викладачів університету, є такі, що безпосередньо знають “всю кухню” сучасного бізнесу в цілому, мають багато  досвіду у вирішенні найнестандартніших проблем. Тому мої сподівання виправдані на всі 100%.”

Крім навчання та “планування” майбутнього бізнесу Максим продовжує займатися спортом, любов до якого проявив ще зі шкільних років у своєму рідному невеликому місті Переяславі, де займався у секції з легкої атлетики та досягав високих результатів на змаганнях національного рівня, навіть, за нестачі умов для тренувань в маленькому містечку. Як згадує хлопчина: “Ще з дев’ятого-десятого класу я починав всерйоз готуватись до ЗНО, що забирало левову частку мого вільного часу. Саме тоді я навчився поєднувати спорт з навчанням. Як на мене, немає нічого кращого, аніж попрацювати розумом, а потім морально відпочити, займаючись улюбленою справою.”

Серед найбільших досягнень юнака можна відмітити той факт, що був серед 50-ти найкращих спортсменів на дистанції 800 метрів серед юнаків за статистикою Федерації легкої атлетики України, а також, має II дорослий розряд на 800 метрів та III дорослий на 400-метрівці.

Щодо занять спортом після переїзду, вже у Польщі,  навесні 2022, коли Макс мешкав у маленькому містечку, то знайшов міні-клуб легкої атлетики і почав тренуватися. Це дало йому можливість їздити на змагання у різні міста і справило колосальний ефект на вивчення мови (ред. польської) і на подальший розвиток у цьому напрямку: “Вже з жовтня я почав шукати тренера з легкої атлетики у Любліні, і заручившись допомогою попереднього тренера, з легкістю знайшов клуб UMCS (Університету ім. Марії Кюрі-Склодовської в Любліні), в якому бігаю й зараз. Хто хоче – той завжди знайде! Іноді, через лекції, я не встигаю на тренування, проте мій гуртожиток має тренувальну залу, що дає можливість відпрацювати, просто спустившись на нижній поверх. З впевненістю можу сказати, що спорт тільки допомагає, а не заважає навчанню. І важливо зазначити, що все це допомагає, так би мовити, у плануванні свого часу протягом дня. Ти маєш розпланувати всі події на день, аби все встигнути. Саме це я називаю дисципліною.” 

До речі, в Польщі спортивний сектор добре розвинений (з погляду на наявність стадіонів та тренувальних комплексів). До того ж, якщо навіть університет, в якому проходить навчання  не має власної спортивної команди – завжди можна порадитись з викладачами з фізичного виховання, які точно підкажуть, де шукати та що слід зробити. Величезним плюсом, також, є те, що таким чином можна презентувати свій університет, беручи участь у змаганнях.

Дивлячись у майбутнє, пов’язане зі спортом, Максим має деякі думки: “Загалом, моєю мрією завжди було поїхати на якісь грандіозні міжнародні змагання і виграти там, піднявши над головою блакитно-жовтий стяг. Такий собі, особистий тріумф. Беззаперечно, я планую продовжити активно займатись легкою атлетикою тому, що тільки цей спорт приносить скільки драйву та емоцій, коли ти в нього поринаєш. Хай би як це парадоксально не виглядало – тренування є досить складними, і, час  від часу, забирають всі сили до останньої, але той результат і відчуття, коли ти відчуваєш задля чого працював, ні з чим не зрівняти.” 

Взагалі, юнак добре адаптувався в новому мовному середовищі: “Серед однокурсників я знайшов багато друзів. Також, багато друзів відшукав серед студентів з інших спеціальностей, відвідуючи лекції, а також, коли ще їхав на навчання в автобусі UniverPL;)  У моїй групі абсолютна більшість студентів з України, але з поляками ми теж спілкуємося час від часу – під час лабораторних робіт, або шукаючи нашу авдиторію. З польськими студентами частіше бачуся на тренуваннях  тому, що там я один з України.”

Максим у Польщі будує своє життя самостійно та має підтримку, насамперед, батьків, за що він їм безмежно вдячний: “Якщо вони це читають — люблю вас!”. Також, має підтримку тренерів та друзів.

А тим, хто завершує навчання в школі та планує здобувати вищу освіту, юнак має пораду: “Ніколи не боятись чогось нового і йти за своєю мрією. Не боятись того, що не знайдеш друзів чи навчання буде складним. Також, вже вступивши, вчитись, саме вчитись – наче й проста порада, але багато хто, чомусь, про неї забуває. Навчання в Польщі є однією з перших сходинок до безпроблемного працевлаштування у майбутньому, тому, як на мене, варто докласти зусиль.  Різниця, як то кажуть, Є)”

 

Instagram: @inftpp

 

 

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію