Історія родини, яка обрала нас вдруге для вступу до Польщі - Univer PL

Історія родини, яка обрала нас вдруге для вступу до Польщі

Історії клієнтів
Проголосуйте!
6 / 5

Довіра – це одна з найцінніших валют. Для нашої команди, яка спеціалізується на послугах зі вступу до Польщі,  довіра клієнтів вкрай важлива. Сьогодні ми поділимося історією однієї родини, яка звернулася до нас вдруге у цьому році. 

Старша донька — Юлія Присяжнюк, розпочала свій освітній шлях в Університеті Суспільно-Природничих Наук ім. Вінцента Поля три роки тому. Вона обрала актуальну спеціальність – готельно-ресторанна справа. На сьогоднішній день дівчина реалізовує свої освітні амбіції на магістратурі у цьому ж напрямку.

Цього року на черзі була молодша донька — Марія Присяжнюк. Вона вступила до Університету Підприємництва та Адміністрації у м. Люблін на журналістику. До речі, цікавий  факт зі вступу Марії, що результати НМТ не враховувались університетом. 

Як і де сім’я дізналася про UniverPL?

Мама Наталія розповіла, що вперше дізналася про нашу компанію у 2019 році, коли бачила анонс у Facebook, що UniverPL проводить презентацію у готельно-ресторанному комплексі “Фортеця” в Умані. Той анонс викликав зацікавленість і вона захотіла дізнатися більше інформації.

“Ми з чоловіком завжди прагнули дати своїм дітям найкраще, допомогти їм побачити світ і отримати якісну освіту. До знайомства з UniverPL, наші діти навчалися у приватному ліцеї, хоча так було не завжди. Мали досвід і з державною школою. Та вирішили, що так буде краще.” 

Як допомагали обидва рази UniverPL? Якими послугами користувались ? 

“Після першої зустрічі прийняли рішення їхати в “Освітній тур” містами Польщі і дивитися на навчальні заклади. Тому, що одне діло погортали буклети про ці університети, а зовсім інше побачити їх та відчути атмосферу. Під час подорожі я спілкувалася з іншими батьками і у багатьох змінилася думка після туру. Тому, що вони думали вступали в один університет, а коли походили по навчальним закладам , то змінили своє рішення. Загалом нам дуже сподобалася ця поїздка. Хоча тоді молодша донька була у середній школі на відміну від старшої, яка була в 11 класі, ми все одно везли обох. Також дівчата вивчали мову разом з UniverPL. Оскільки Юлія вивчала польську у швидкому режимі, то вирішили її відправити до літнього мовного табору у Варшаві, де вона також інтенсивно опановувала мову.”

Чому обрали Польщу для навчання?

“Ми навіть і Польщу не розглядали спочатку, якби не анонс у Facebook… Але чомусь нам здалося, що поляки як народ більш схожий на нас. Тому зупинилися на Польщі. Нам відразу дуже сподобався Люблін, він нагадав чимось наш Умань.”

Які труднощі та виклики виникають під час підготовки до вступу в польські університети?

Як відповіла пані Наталія «Разом з UniverPL не було жодних труднощів. Ми притримувались всіх рекомендацій, які нам надсилали менеджери та вчасно надавали всі документи. Я просто довірилась цій команді. Тому порада іншим батькам, які розглядають варіант відправити своїх дітей навчатися за кордон – головне не панікувати, уважно слухати вебінари UniverPL та довіритися.    »

Чи було складно відпускати дітей до Польщі? Що ви відчували в той момент?

“Найскладніший момент – це садити дитину в автобус… розумієш, що дочка поїхала вже і ти не знаєш як прийме її нова країна. Але коли через деякий час ти бачиш, що у дитини все виходить там, то мені стає спокійно на душі.”

Що було найскладніше під час вивчення мови?

Юлія вивчала польську мову останні півроку перед виїздом на навчання. Тому дівчина дуже відповідально поставилася до цього питання. За її словами, коли всі однокласники святкували випускний, вона знаходилася в той момент в автобусі, який прямував до Варшави. Юлія розставила пріорітети і надала перевагу мовному табору.  “Найскладніше для мене це було вивчення граматики, а добре я розумілася на практиках аудіювання. ”

У молодшої сестри Марії була вже інша ситуація. Вона поступово вивчала мову впродовж 2 років. “Особисто для мене ця мова легко дається, тому що схожа на українську. А от наприклад, для англійців польська виявиться дуже складною мовою. Тому, що є багато правил та відмінювання слів.”

Що було складного у перший рік навчання?

Юлія нам відповіла наступне: “По-перше, це мовний бар’єр. Коли я приїхала на навчання у мене був рівень В1, але все ще не могла вільно спілкуватися. Та по-друге,на момент мого вступу був період Covid-19, тому доводилося сидіти у гуртожитках з лекціями. Через це не вистачало спілкування. ”

Як відносяться викладачі до студентів з України?

“У нашому університеті дуже багато українських студентів. Тому викладачі відносяться з повагою. Навіть коли розпочалася війна, то вони дуже переймалися. Постійно запитували про наших родичів з України, чи всі живі та здорові. Також цікавилися за наш емоційний стан. ”

Які бенефіти пропонує Університет Суспільно-Природничих Наук ім. Вінцента Поля

“В нашому університеті дуже багато додаткових занять. Оскільки університет направлений на медицину та косметологію, тому у цьому напрямку велика кількість курсів. Наприклад, з навчальної дисципліни на якій навчаюсь я (готельно-ресторанна справа) пропонували курс “Бармена-баристи”. Це було добровільно і безкоштовно.  ”

Як поєднувати роботу з навчанням?

“Вважаю, що пропускати заняття заради роботи не варто. Якщо можна просто підлаштовувати графіки занять та роботи один під одного.”

Також, тривалий час Юлія займалася волонтерською діяльністю у перші дні війни, а саме була перекладачем для українців. Збрила гуманітарну допомогу для українців.

Мрія про мир і безпеку для своїх дітей – це те, що об’єднує багатьох батьків у всьому світі. Ми абсолютно погоджуємося з думками мами Наталії, що немає нічого важливішого для батьків, ніж забезпечити своїм дітям стабільне та безпечне майбутнє. 

Молодша донечка цієї родини тільки розпочинає всій освітній шлях, тому UniverPL бажає їй безмежної мотивації та рішучості в погоні за своїми мріями. Нехай кожен день приносить нові знання та незабутні враження. Нехай Марія знаходить в собі силу подолати всі виклики та вирости успішною особистістю. 

В заключенні, історія цієї родини служить важливим нагадуванням про те, що успіх в освіті вимагає віри в себе і, безумовно, невичерпної мотивації. UniverPL завжди готовий бути вашим надійним партнером на шляху до здобуття вищої освіти в Польщі. Ми вдячні цій родині за довіру та сподіваємось, що ця історія надихне багатьох інших родин. 

Разом ми будуємо мости до освіти та успіху!

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію