Інтерв’ю зі студентом, який отримав стипендію в університеті Лазарського - Univer PL

Інтерв’ю зі студентом, який отримав стипендію в університеті Лазарського

Історії клієнтів
Проголосуйте!
15 / 4.5

Іван Затолюк – це хлопчина з Івано-Франківська, який цього року став студентом польського вищого навчального закладу. Він вступив до університету Лазарського, який знаходиться в Варшаві. Для своєї професії Іван обрав спеціальність “Економіка”, яка в майбутньому допоможе йому в інвестиційних питаннях. Спойлер – він отримав стипендію, але про це пізніше , а зараз пропонуємо більше дізнатися про історію його вступу.  

Чиє було бажання навчатися саме в Польщі?

“Мама більше була на стороні Німеччини, оскільки я вивчав німецьку мову та володію нею на рівні С1. Але рішення стосовно Польщі було моє. Ця країна мені подобається, так як культура чимось схожа на нашу і тим, що вона доступніша в плані вартості навчання. І коли вже прийшов час визначати з ким вступати, то я зустрів на просторах Інстаграму компанію UniverPL. ”

Якою мовою проходить навчання?

Оскільки у багатьох університетах Польщі можна обирати мову викладання (English/Język polski), то вибір Івана припав на англійську мову. За його словами було легше і простіше підтягнути англійську до рівня В2 ніж вивчати польську з нуля. “Я обрав навчатися англійською мовою, тому що такий диплом більше визнається світом . І крім того, для мене англійська – це майже друга рідна мова. У лютому місяці я склав іспит IELTS Academic та затвердив свій рівень мови на В2. Всім раджу завчасно здавати екзамен, це на випадок того, якщо не вдалося його пройти успішно з першого разу, хоча б буде час перескласти. ”

Як справи з польською мовою?
“На рахунок польської мови, то я мав можливість бути присутнім  у літньому мовному таборі разом з UniverPL, де за місяць опанував мову на рівні А1. Мені цього цілком достатньо, щоб більш менш вільно комунікувати з поляками. Не можу сказати, що відчуваю якихось суттєвих  мовних бар’єрів.  Звичайно, іноді виникають деякі труднощі, але взагалі люди розуміють мене. Я дійсно рекомендую цей табір, тому що окрім практичних навичок ви отримуєте купу позитивних емоцій та багато нових друзів.   

Які труднощі і виклики виникали під час підготовки до вступу?

На жаль, Іван є дитиною війни, тому всі підготовчі заняття відбувалися онлайн: “Напевно найважчим була підготовка до екзамену з англійської мови, оскільки це припало на період блекаутів в Україні. Часто не було можливості провести урок з репетитором через відсутність світла. І це дійсно було ще те випробування…  А от з документами проблем не було, цим займалася команда UniverPL, за що їй дуже вдячний.”

Чи враховувалися результати НМТ при вступі? 

“Ні, Лазарський не враховує результати НМТ. Але я склав цей екзамен для себе. Тому якщо у вас є бажання та час, то здавайте НМТ, щоб перевірити свої сили.”

Як вдалося отримати стипендію в університеті Лазарського?

“Стипендію може отримати той, чий середній бал перевищує вказаний поріг, приблизно 10 балів і більше. Як виявилось, що я підійшов під цей критерій. Мені UniverPL відправили анкету, яку я заповнив, а згодом прийшов лист на співбесіду з університетом. Вона тривала близько 10 хвилин. Після цієї співбесіди мені знову надійшов лист, але вже із повідомленням про те, що я отримав стипендію. Оскільки цей університет є приватним, стипендія надається у вигляді знижки на навчання. У моєму випадку знижка становить 50% на перший рік навчання.”

Які враження від студентського життя?

“Перш за все, мені дуже пощастило з викладачами, оскільки вони  доступно доносять інформацію та мають чудову англійську вимову. Викладачі завжди готові допомогти та підтримати студентів. Також я помітив, що є  багато українців  в університеті, як серед студентів, так і викладачів. Крім українців є велика частина людей з Казахстану, Білорусі, ну і, звичайно ж, поляки. ”

Чим займаєшся у вільний час?

“У вільний час мене цікавлять справи, які сприяють розвитку та самореалізації. Наразі намагаюсь поєднувати роботу з навчанням. Для роботи обрав займатися трейдингом. Якщо простими словами, то це це купівля-продаж активів на різноманітних фінансових ринках. Цей вид діяльності пов’язаний із аналізом ринку, прийняттям фінансових рішень та контролем над інвестиціями.  Звісно, в даний момент це трохи важко поєднувати дві сфери, а саме навчання і роботу, але я вірю, що ця навичка стане корисною в майбутньому. Крім того, я стараюся подорожувати та проводити час із друзями, щоб зберігати баланс між навчанням, роботою та відпочинком.”

Які плани на майбутнє?

“Поки я і надалі планую розвиватися у сфері в якій працюю. За допомогою знань, які отримаю в університеті створити певний інвест-план і слідувати йому. В принципі, це все що мені зараз потрібно.”

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію