Інтерв’ю зі студенткою ліцею-технікуму “AWANS” - Univer PL

Інтерв’ю зі студенткою ліцею-технікуму “AWANS”

Історії клієнтів
Проголосуйте!
1 / 5

Команда UniverPL любить зустрічатися зі своїми студентами та обговорювати життя у Польщі, навчання та плани на майбутнє.

Богдана Романюк родом з Хмельниччини, а останні 4 роки є студенткою технікуму АВАНС у м. Кельце. Для навчання дівчина обрала спеціальність “Готельно-ресторанна справа”.

Чому при вступі обрала саме Польщу?

“Однією з головних причин, чому я обрала Польщу для вступу, є те, що це сусідня країна. Також, вагомою перевагою стало те, що польська мова є дуже схожою до української.”

Як проходила адаптація?

“Спочатку, коли ти приїжджаєш, все тобі подобається, оскільки це нова країна, яку ти ще не відвідував, і це супроводжується новими емоціями та знайомствами. Але з часом починаються побутові труднощі і смуток, оскільки життя вдалині від рідного дому стає викликом, особливо на початкових етапах адаптації, через це треба просто пройти. На першому курсі виникали також складнощі через кількість лекцій, як я вже зазначила, мови дуже схожі, але виклик полягав у сприйнятті великої кількості інформації на новій мові.”

Що таке матура та чи складно здавати?

“Можна стверджувати, що матура у Польщі є аналогом українського ЗНО, який використовується для  для вступу до вищих навчальних закладів. Якщо ти вчишся та повторюєш матеріал впродовж року, то здати екзамен не важко.”

Як відбувалася практика?

“У мене була практика на 2 та 3 курсі. Перший мій досвід відбувся у Польщі, а саме в готелі на кухні. Друга практика відбувалась на рецепції.  Практика проходила за кордоном в рамках програми Еразмус. Цей досвід надав мені можливість поглибити мої знання. Це була класна практика та крутий відпочинок. ”

Які бенефіти надає технікум-ліцей?

“Є безкоштовні курси із різних галузей, наприклад, перукарство, Мистецтво професії кондитер, флористика, а також є можливість отримати водійське посвідчення. Особисто я обрала кондитерські курси, а потім пройшла стажування у кав’ярні та заробила додаткові гроші. Також пропонують екскурсії, які планують наші викладачі. Це може бути екскурсія до музею у нашому Кельце або подорож у інше місто”

Гуртожиток

“Проживала я у гуртожитку “Бартек”. Нам пропонували кімнати на дві людини, що створювало комфортні умови для спільного проживання. Однією з переваг гуртожитку була окрема ванна кімната. Мені подобалося життя у гуртожитку, тому що вихователі завжди придумували розважальні та спортивні активності, конкурси та свята.  Кожен студент має відчути на собі всі тонкощі студентського життя та пожити у гуртожитку.”

Як ти проводиш свій вільний час?

“У нашому технікумі проводяться різні спортивні змагання, а також у гуртожитку є тренажерний зал, де можна займатися у вільний час. Важливо зазначити, що гуртожиток приймає активну участь у волонтерстві та соціальних проєктах. Наприклад, ми їздили з вихователями виступати до будинку літніх людей та навідувалися до притулку тварин. ” 

Які плани на майбутнє?

“Я хочу вступити до університету Польщі. Хочу спробувати пожити у великому місті, оскільки до цього часу я навчалася у Кельце, яке є невеликим містечком. Майбутнім абітурієнтам бажаю не боятися та ризикувати. Спробуйте себе у конкурсах та приймайте участь у різних організаціях. І все буде добре!”

За словами Богдани компанія UniverPL – інформативна, відповідальна компанія  та має  найкращих координаторів. Тому звертайтеся до нас за допомогою і, можливо, зовсім скоро саме ви поділитеся своїм досвідом з майбутніми студентами! 

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію