Як відбувається вступна кампанія у 2022 році? - Univer PL

Як відбувається вступна кампанія у 2022 році?

Вступ
Проголосуйте!
0 / 0

Абітурієнти 2022, вступна кампанія вже у розпалі! Цьогоріч умови вступу відрізняються від минулого року, але шансів вступити до польського навчального закладу стало більше!

У цій статті ви дізнаєтесь, що головне для приймальних комісій польських ВНЗ, чи змінилися ціни на навчання та як відбувається вступ.

Атестат – найголовніше!

Майже всі університети, академії вимагають атестат, як підтвердження закінчення середньої освіти. Від його наявності залежить вступ. 

Одночасно з цим, польські ВНЗ розуміють ситуацію, і намагаються бути максимально лояльними до українських вступників.

Якщо не буде можливості надати атестат в найближчий час, допускається вступ на основі іншого документу-підтвердження. Кожен ВНЗ це вирішує автономно.

Мовні курси

Якщо до сьогодні ви не вивчали польську мову – варто починати це робити зараз з нами або з ВНЗ. Вимоги до рівня англійської мови не змінились: В2. Польську мову бажано знати на середньому рівні (В1-В2), але в залежності від подальших рішень університетів, не виключено, що вимоги можуть будуть спрощені.

Практично всі ВНЗ організовують мовні курси перед навчанням: як інтенсиви, так і курси на 1-2 місяці. Ціни залежать від кількості занять та, безпосередньо, від університету.

Перелік вишів, які організовують безкоштовні мовні курси для українців перед вступом:

Академія Фінансів та Бізнесу Вістула – як онлайн, так і стаціонарно; Академія Практичних Наук – 2-тижневий курс; Університет Бізнесу; Польсько-Японська Академія Комп’ютерних Технологій та Державний Університет ім. Марії Кюрі-Склодовської.

Підтвердження знання мови

Рівень володіння польською чи англійською мовою підтверджується такими способами як: співбесіда, тест, міжнародний іспит – детально про це, ви можете ознайомитись у нашій статті.

З початком війни, ситуація дещо змінилась, тому зараз можливі такі варіанти перевірки:

Іспит або ж тест по приїзду до ВНЗ: Краківський Економічний Університет, Краківська Академія, Морська Академія м. Щецин, Вроцлавська Політехніка та інші.

Онлайн-тестування: Університет Банківської Справи у Варшаві; Академія Фінансів та Бізнесу Вістула.

Інші заклади проводять онлайн-співбесіди.

Знижки на навчання

Університет Бізнесу (Вроцлав) – знижка на перший рік (або семестр) навчання за умови вступу до 31.05.2022 року і безкоштовні літні курси польської/англійської на 1-2 місяця. 

Також, знижки на перший рік (або семестр) для вступників на англомовне навчання на напрямки: Туризм, Менеджмент, Комп’ютерна інженерія, Логістика буде діяти за умови подання документів та оплати до 31.08.2022 року.

Державний Університет ім. Марії Кюрі-Склодовської пропонує цьогорічним вступникам безкоштовне навчання на бакалавраті та магістратурі у рамках конкурсу “Talenty na UMCS”. У цьому конкурсі можуть брати участь українські абітурієнти, що активно займаються громадською, науковою, творчою чи спортивної діяльністю.

Для участі у конкурсі необхідно:

  1. Надати грамоти, сертифікати, дипломи чи будь-які інші документи, що підтверджують особливі досягнення абітурієнта у спортивній, громадській, науковій або творчій діяльності;
  2. Пройти кваліфікаційну співбесіду з представником університету. На цій співбесіді буде перевірка знань польської мови.

Гуманітарно-Суспільний Університет (Варшава) – запускають 10 стипендій на англомовному навчанні – переможці отримують рік безкоштовного навчання.

Якщо Ви займаєтесь мистецькими чи громадськими проектами, маєте численні спортивні досягнення, тоді маєте шанс отримати стипендію!

Для участі в конкурсі на отримання такої стипендії, потрібно надати сертифікати, дипломи і все, що підтверджувало б соціальну активність абітурієнта + есе написане кандидатом.

Академія Леона Козмінського пропонує стипендії для найкращих вступників, яких визначать за допомогою рейтингового списку. Приблизно, 7500 злотих за перший рік навчання можуть отримати студенти, які навчаються англійською мовою та 5000 злотих — польською.

Мультитест – потрібно здавати?

Однозначно Так! Звісно, основне для університетів – це атестат та знання мови. Але зміна правил може відбутися, тому якщо у вас є можливість скласти мультитест – скористайтеся нею.

 

Умови вступу часто змінюються, так як багато університетів ухвалюють рішення відповідно до ситуації. Але незважаючи на це, кожен український абітурієнт ще має змогу вступити до польського ВНЗ. Заклади багато в чому йдуть назустріч: можливість пізніше донести документи, не складати міжнародний мовний іспит, або ж безкоштовно пройти мовні курси.

UniverPL бере на себе не лише всі процеси пов’язані зі вступом, оформленням документів та комунікаціями з Вищими навчальними закладами. Також, ми організовуємо виїзд на навчання, поселення та підтримку протягом першого року перебування в Польщі.

Отримати європейську освіту ніколи не пізно, а вступ з UniverPL – це гарантія спокою та впевненості в результаті!

 

Оновлено 27.04.2022

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію