НМТ для вступу 2024 - Univer PL

НМТ для вступу 2024

Вступ
Проголосуйте!
3 / 5

Кожен український 11-класник знає, що таке НМТ і вже ретельно готується до здачі тестів з обраних предметів. Здати НМТ – важливий етап для вступу до вищих навчальних закладів в Україні. Але чи є необхідність його здавати, якщо ви мрієте про вступ до університету в Польщі?

Наша відповідь – так. Попри можливість вступити до польських університетів без НМТ, є вузи, які можуть змінювати свої вимоги і за цим варто слідкувати. 

Складання цього тесту має свої переваги. Це може слугувати вам як додатковий показник ваших здібностей та навичок, що, в свою чергу, вплине на успішний вступ.

Чи впливає обов’язковість НМТ на якість освіти в університеті?

На рейтинг університетів у Польщі результати НМТ жодним чином не впливають, так само, як і на якість освіти.

Для прикладу, один з найкращих приватний вищих навчальних закладів, що викладає бізнес та право в Польщі Університет Лазарського не бере до уваги результати НМТ під час вступної кампанії.

Спеціалістка відділу рекрутації Університету Лазарського пояснила, чому так.

«Під час прийому документів звертаємо увагу на середній бал атестату. Він має бути мінімум 8 балів. Однак, якщо середній бал абітурієнта нижчий, тоді ми розглядаємо документи в індивідуальному порядку».

Аби дізнатись чи вимагає обраний вами ВНЗ результат НМТ, зверніться до нашого контакт-центру.

Більшість університетів звертають увагу на середній бал атестату і, в залежності, від обраного напрямку навчання – на оцінки з профільних предметів. Але інформація може змінюватись, тож якщо стоїть вибір здавати чи ні, то однозначно – здавайте! 

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію