Вступ після 9 класу - Univer PL

Вступ після 9 класу

Вступ
Проголосуйте!
5 / 5

Якщо ви гадаєте, що у вас мало шансів вступити після 9 класу до Польщі, то це точно не вірна думка. І зараз ми розкажемо, що для цього потрібно знати.
Після 9 класу учні українських шкіл можуть подавати документи на вступ до польських ліцеїв чи технікумів. Навчання в ліцеях триває 4 роки, а в технікумах – 5 років. 

Якщо пояснити простими словами, то в Польщі ліцей-технікум це навчання в старших класах. Тільки по закінченню ліцею ви маєте повну середню освіту, а у випадку навчання у технікумі – ще й професійну кваліфікацію, що дозволяє працювати за фахом. 

Куди можна вступити після 9 класу разом з Українсько-Польський Центр Освіти UniverPL?

Ми офіційно співпрацюємо з наступними навчальними закладами:

  • ліцеєм-технікумом AWANS (м. Кєльце)
  • ліцеєм-технікумом у місті Кіяни 
  • ліцеєм-технікумом у місті Ожарув 
  • технікумом у місті Радом

Яка вартість навчання після 9 класу ?

Навчання у багатьох польських ліцеях і технікумах є безкоштовним. Однак, є додаткові витрати такі, як оплата за гуртожиток, харчування, медичне страхування, підручники, тощо.

Умови для вступу

Однією з важливих умов для вступу є знання польської мови на рівні А2/В1. Це є обов’язково, оскільки здатність розуміти та використовувати мову вивчення є ключовим фактором успішного навчання в польському середовищі.  А також потрібно мати свідоцтво про отримання середньої загальної освіти, тобто закінчити повні 9 класів. 

Оскільки на момент вступу учні є неповнолітніми, то обов’язковою умовою є наявність опікуна. Це відповідальна людина, до якою учень може звернутися у будь-який момент, за будь-яким питанням. 

Після завершення навчання випускники мають можливість вступати до університету. Учні здають іспит, відомий як “matura”. Це схоже на українське ЗНО (НМТ). У технікумах, крім matury, студенти повинні пройти додатковий професійний іспит — egzamin zawodowy, який підтверджує їхню кваліфікацію у вибраній професії.

Щоб подати заявку на навчання в Польщі після 9 класу чи дізнатися більше інформації, заповніть анкету абітурієнта на сайті чи зв’яжіться з нами зручним для вас способом.

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію