Вступ після 11 класу до університету Польщі - Univer PL

Вступ після 11 класу до університету Польщі

Вступ
Проголосуйте!
4 / 5

Підійшов той час, коли абітурієнти мають остаточно визначитись “куди податися після школи?”.  Тому у  цій статті ми розглянемо варіант вступу після 11 класу в Польщу. Розкриємо переваги вибору, поділимося кроками для успішного вступу, допомагаючи абітурієнтам  зробити обдуманий та вдалий вибір для свого академічного розвитку.

Перед тим, щоб обирати Польщу для навчання, визначтесь зі своїми цілями, інтересами, а також зверніть увагу на свої таланти та навички для вибору спеціальності і надалі – міста навчання. Найпопулярнішими містами Польщі серед студентів є: Люблін, Варшава, Краків, Вроцлав та Лодзь. Обирати місто варто попередньо відвідавши кожне з них. Беріть участь у днях відкритих дверей, освітніх турах та заходах, які проводять університети, щоб розуміти чи відповідає місто чи університет вашим очікуванням.

Переваги навчання в Польщі

  • Основною перевагою є те, що ви отримуєте європейський диплом. З допомогою якого вам відкриється багато можливостей. Оскільки він визнається у всіх країнах Європи та цілого світу.
  • Подібність мов, що значно полегшує вивчення польської. Тому, як показує практика, майбутні студенти вивчають її за 7-8 місяців навіть до рівня В2. 
  • Варто зазначити, що навчанню на бакалавраті, виділяється 3 роки замість 4, як Україні. Тобто ви економите цілий рік. 
  • Якщо ви думаєте, що навчатися в Польщі дорого, то і тут ми розвіюємо цей міф. Освіта тут вважається не дорого, якщо порівнювати з іншими країнами ЄС. Навіть у порівнянні з Україною цінова політика не відрізняється кардинально. Звичайно, все залежить від вашого вибору спеціальності.
  • Однозначно, потрібно врахувати територіальну близькість. Якщо ви родом з Івано-Франківська, а обрали для навчання місто Люблін, то дорога додому у вас займе 354 км (машиною це приблизно 5 з половиною годин). Звісно, що під час подорожі вплине митний контроль, але погодьтесь, додому недалеко, враховуючи факт, що ви їдете в іншу країну.
  • Є можливість брати участь в програмі обміну студентами країн ЄС   Erasmus+. Це дуже крута можливість отримати досвід в іншій країні та познайомитися з новими людьми.

Про переваги можна говорити вічно. Але чи знали ви, що є можливість навчатися іноземним студентам безкоштовно? 

Підставою для безкоштовного навчання в університетах є наявність однієї з умов:

  • З картою поляка у державних університетах
  • З картою “сталого побиту”
  • З паспортом громадянина ЄС
  • Володіння польською мовою на рівні С1
  • Програми фінансування від ЄС
  • Інше: гранти, стипендії на навчання, конкурси для талановитих абітурієнтів

Процедура вступу

У цьому питанні немає єдиного чіткого переліку вимог. Оскільки кожен університет встановлює свій список вимог для вступу. Деякі ВНЗ будуть вимагати результати НМТ, а в іншим достатньо отримати в переліку документів лише Ваш атестат.

Знання мови – це головна умова вступу. Більшість університетів вимагають В1-В2. Рівень знання мови обов’язково має бути підтверджений сертифікатом: скласти іспит або пройти співбесіду з представником ВНЗ.  

Але якщо ви розумієте, що англійська мова є вашою сильною стороною, то можете обрати англомовне навчання. Воно нічим не гірше. Але варто зауважити, що вартість навчання буде дорожчою. Також, при вступі надається підтверджений міжнародний мовний сертифікат  (IELTS, TOEFL) чи екзамен на знання мови.

Команда UniverPL готова відповісти на всі запитання, які у вас виникли стосовно вступу. Заповність анкету абітурієнта і ми неодмінно з вами зв’яжемося. 

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію