Як Краківські виші допомагають українським студентам - Univer PL

Як Краківські виші допомагають українським студентам

Інші теми
Проголосуйте!
0 / 0

Допомога українцям від Краківського Економічного Університету

З перших днів Економічний Університет анонсував про приєднання до благодійної акції, яку проводять у Кракові. Для українців було організовано збір необхідних речей, товарів першої необхідності, продуктів харчування, ліків у павільйоні “С” КЕУ. Співробітники університету та студенти активно долучилися до неї. Зібрану продукцію волонтери відвозять далі до пунктів збору. Більш детальна інформація про допомогу фінансову на сайті Краківського Економічного університету за посиланням –
https://dlaukrainy.uek.krakow.pl/potrzebujesz-pomocy/
– POMOC FINANSOWA – про відтермінування оплати за навчання, за гуртожитки і про гранд на отримання матеріальної допомоги.

– POMOC W REALIZACJI PROCESU DYDAKTYCZNEGO – що робити, якщо немає можливості зараз навчатись.

Для отримання допомоги українським студентам Краківського Економічного Університету потрібно написати на пошту dlaukrainy@uek.krakow.pl і описати необхідний вид допомоги.

Допомога від Краківської Академії ім. А.Ф. Моджевського

У зв’язку з російською агресією проти України керівництво Академії повідомило, що студенти, незалежно від громадянства, які опинилися у складній життєвій ситуації, можуть отримати матеріальну допомогу з фонду допомоги студентам. Допомога передбачається у розмірі 3010 злотих, двічі на навчальний рік. Кожен випадок буде розглядатися індивідуально.

Студенти можуть розраховувати на індивідуальне навчання, безвідсоткову розстрочку – всі питання розглядаються індивідуально.

Для студентів, які тимчасово перебувають в Україні, запроваджено додаткові організаційні рішення:

  • З 24 лютого 2022 року студенти звільняються від занять, екзаменів та заліків, передбачених програмою навчання;
  • перескладання сесії в зимовому семестрі 2021/2022 навчального року продовжено до 30 квітня 2022 року;
  • у зимовому семестрі 2021/2022 навчального року – короткотермінові перескладання (pl. warunki krótkie) можливі до 31 травня 2022 року.

Графік роботи для бажаючих зв’язатися:
пн-пт у годинах з 10.00 до 13.00, тел. 12 25 24 444

pomoc.ukrainie@afm.edu.pl

Допомога від Ягеллонського Університету

Рішення ЯУ щодо студентів з України, які опинилися в складній життєвій ситуації:

  • продовження терміну оплати за освітні послуги, що надаються студентам та докторантам  громадянам України. 

Терміни: з лютого по травень 2022 року продовжено до 30 вересня 2022 року;

  • Студентам 1 курсу, які є громадянами України, подати до 30 вересня 2022 року заяву про звільнення від оплати за освітні послуги з причин, пов’язаних із збройною агресією Росії на території України.

Детальну інформацію можна знайти за посиланням: studiuje.uj.edu.pl/studenci/akademiki.

Контактний підрозділ: відділ стипендій. електронна пошта: stypendia@uj.edu.pl, телефон: 12 663 2688

Спеціальна гаряча лінія Воєводи Малопольського для громадян України, які шукають притулок у Малопольщі, працює цілодобово: +48 12 210 20 02, e-mail: info.spec@muw.pl.

Ягеллонський університет закликав фінансово підтримати заходи допомоги постраждалим від російської агресії проти України.

Номери рахунків для платежів:

PL 11 1240 4722 1111 0000 4859 1533

з анотацією: Україна – призначена для надання невідкладної допомоги

PL 36 1240 4722 1111 0000 4855 9849

з приміткою: Україна – призначена для стипендій.

Яку допомогу можна отримати українцям від Ягеллонського Університету?

  • Психологічна допомога як польською, так і англійською мовою; У зв’язку з епідеміологічною ситуацією, яка все ще діє, відвідування SOWA можливе лише за попереднім записом. Для запису на прийом звертайтеся за телефонами чергових або на e-mail: sowa@uj.edu.pl. Фахівці працюють: понеділок – п’ятниця: 8.00-18.00, субота: 9.00-14.00;
  • Студентський юридичний відділ надає безкоштовну юридичну допомогу всім громадянам України; Відділ надає інформаційно-юридичну допомогу щодо можливості перетину кордону, перебування в Польщі та перевезення сімей до Польщі. Допомога безкоштовна, потрібно заповнити форму, доступну на www.poradnia.law.uj.edu.pl/klwien/jak-ufinansac-pomoc-prawna ;
  • Інститут полоністики ЯУ організовує безкоштовні курси польської мови та безкоштовні індивідуальні заняття для громадян України, які опинилися в Польщі внаслідок війни і не володіють польською мовою;
  • Університетська лікарня у Кракові відкрила спеціальний терапевтичний, хірургічний та акушерський кабінет для українців.

Лікарня університету, допомагаючи громадянам України, запускає:

  • спеціальний внутрішній та хірургічний кабінет для дорослих, відкритий щодня з 12.00-15.00 в рамках СОР за адресою вул. Якубовського 2 (корпус F, рівень +1, офіс № 15);
  • психіатрична та психологічна допомога біженцям з України. Допомога надаватиметься з понеділка по п’ятницю з 12.00-15.00 за адресою вул. Коперника 21А (кімн. No 207, 2 поверх). Офіс приймає як дорослих, так і дітей та підлітків. Співбесіди можливі українською, російською, білоруською, англійською та польською мовами. Запис за телефоном у робочі дні (понеділок-п’ятниця, 12.00-15.00): +48 601 800 540;
  • пологовий кабінет працює з понеділка по п’ятницю, з 12.00-15.00, у відділенні вагітності вул. Коперника 23 (кімн. 1, перший поверх). Перед тим, як увійти до палати, слід з’явитися до Головної реєстрації.

Важливо: Університетська лікарня не видає ліки. Рецепт можна отримати в кабінеті лікаря після консультації з пацієнтом. У надзвичайних ситуаціях чи ситуаціях, що загрожують життю, громадяни України, які мають вищезазначені довідки про легальне перебування на території Польщі, можуть користуватися медичною допомогою, що надається в будь-якому медичному закладі Польщі.

Людям, які хочуть допомогти у наданні допомоги українцям – писати на адресу: adennia.prawna@uj.edu.pl.

До закінчення військових дій і виведення російських військ з України ректор Ягеллонського університету, отримавши повну підтримку Сенату, припиняє співпрацю з російськими університетами та науковими центрами.

Актуально станом на 17.03.2022 для студентів, які навчаються у Польщі. За інформацією для абітурієнтів слідкуйте за оновленнями даної статті.

Якщо у вас виникли додаткові запитання, прохання звертатися за вказаними у статті контактами. UniverPL не має повноважень і можливості надавати пояснення з перелічених у статті питань.

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію