Як відійти від сесії? Або ефективні ідеї для відновлення сил - Univer PL

Як відійти від сесії? Або ефективні ідеї для відновлення сил

Інші теми
Проголосуйте!
4 / 5

Сесія – період, стресу і навантаження у студентів. Оскільки впродовж короткого проміжку часу потрібно виконати декілька практичних робіт і проєктів, розподілити свої ресурси на підготовку до заліків та іспитів. 

Іноді здається, що сесія ніколи не закінчиться, та виснаження стає неминучим. Тому після завершення сесії важливо правильно відпочивати й відновлювати сили, щоб почати новий семестр бадьорим та готовим до нових звершень.

1. Сон

Перше і найголовніше – врегулювати питання сну. Спіть не менше 7-8 годин на добу. Створіть свою комфортну атмосферу: у кімнаті не має бути спеки, замініть постільну білизну, приглушіть світло.

Уникайте використання гаджетів перед сном, дозвольте мозку і тілу відпочити.

2. Похід у гори

Свіже повітря і фізична активність – це те, що потрібно після сесії. Зі слів наших студентів, похід у гори на відмінно перезаряджає. Це чудовий спосіб розслабитися, відпочити від розумового навантаження і наповнитися енергією.

3. Час із друзями

Немає кращого способу відсвяткувати кінець сесії, ніж вечірка з найближчими. Зібравшись разом смачно повечеряйте, поділіться враженнями від сесії, своїми страхами чи тривогами, адже близькі люди вас завжди підтримають.

4. Культурний відпочинок

Не забувайте про музеї, театри, галереї, виставки. Саме час зануритись в мистецтво та естетику. Безліч культурних заходів пропонуються зі знижками для студентів. 

А список безкоштовних інвентів ви можете знайти тут.

5. Активний відпочинок 

Завершіть своє відновлення емоційно-фізичною активністю. Відвідайте батутний центр, боулінг, або менш активно проведіть свій день у басейні чи на масажі. 

“Сміх, рух та приємна атмосфера — ось що вам потрібно для повного відчуття насолоди”.

Крім вище зазначених варіантів ви можете почитати нову книгу чи переглянути серіал, який давно відкладали на “потім”. 

Пам’ятайте, що відпочинок – це невід’ємна частина навчального процесу, а сесія – тимчасовий період, який ви пройдете за умови правильної підготовки та підтримки себе. Відволікайтесь від конспектів і приділяйте час на відновлення сил.

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію