Як створити Резюме, яке точно помітять? - Univer PL

Як створити Резюме, яке точно помітять?

Інші теми
Проголосуйте!
2 / 5

Ваше резюме — перше, що побачить потенційний роботодавець. Це є Вашою візитною карткою, яка запам’ятається та залишить про вас позитивні враження. І тут постає питання: “Як скласти резюме, яке приверне увагу рекрутера?”. 

1. Самоідентифікація

Почніть з того, щоб ваше ім’я було виділеним так само, як і посада, на яку ви претендуєте. Також не забудьте про контактні дані – номер телефону та електронну пошту, за допомогою яких рекрутер зможе з вами зв’язатися. Додатковою перевагою буде вказаний ваш нік у LinkedIn чи соціальних мережах.

2. Особиста інформація

Розкажіть про себе: ваші цілі, амбіції, коротко про захоплення чи особисті якості, які ви вважаєте важливими для вашої нової роботи.

3. Досвід роботи

Приділіть багато уваги блоку в резюме про досвід роботи, оскільки це найбільше, що цікавить рекрутерів. Опишіть вашу робочу історію чітко та лаконічно у хронологічному порядку. Не забувайте вказати назву посади, стислий перелік обов’язків і досягнення.  

Що робити, якщо немає досвіду роботи? 

Не переймайтеся, просто не залишайте пропусків, а напишіть все, що ви робили – будь то практика, стажування, волонтерство, особисті чи академічні проєкти. 

Навіть онлайн-курси мають велике значення, оскільки свідчать про вашу жагу до навчання та саморозвитку.

Де створити ідеальне резюме?

Спробуйте такий інструмент, як Canva, Wizard або інші подібні.  Дані програми мають безліч шаблонів CV, що справлять враження на роботодавця. Створіть і завантажте професійне резюме, що відповідає вашому стилю та редагуйте його так, як вам потрібно.

Ділимося з вами дієвими лайфхаками для написання резюме: 

  • Використовуйте читабельні шрифти та розміри. Не перебільшуйте з кількістю кольорів, оберіть 2-3 відтінки, які між собою гарно поєднуються. 
  • Не забудьте перевірити резюме на орфографічні та граматичні помилки. Будь-яке резюме буде виглядати непрофесійно, якщо міститиме помилки.
  • Пишіть про результати, які ви здобули. Використовуйте цифри, так як вони придають “ваги” вашому CV.  Наприклад, замість “керував проєктом” напишіть “успішно керував проєктом, що призвело до збільшення прибутковості на 20% за 6 місяців роботи над ним“. Так краще, правда ж? 
  • В жодному разі не створюйте універсальне резюме під всі вакансії. Завжди адаптуйте його для конкретної вакансії.

Запам’ятайте, ваше резюме — це не лише список досвіду та навичок, а й історія про вас як особистості. Спрямовуйте його на те, щоб показати свій потенціал та підкреслити те, чим ви можете приносити користь компанії. Ваша відкритість, професіоналізм та унікальність — ключі до створення резюме, яке неодмінно приверне увагу рекрутера.

Успіхів у пошуку роботи!

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію