Вища освіта у Краківській Політехніці - Univer PL

Вища освіта у Краківській Політехніці

Вступ
Проголосуйте!
0 / 0

Українсько-Польський Центр Освіти “UniverPL” вже більше 12-и років має досвід співпраці з університетами Польщі в таких містах, як Варшава, Краків, Люблін, Вроцлав, Щецин.

Одним з таких університетів у Кракові є Краківська Політехніка – рейтинговий технічний вищий навчальний заклад, що має свою давню та унікальну історію. Заснований університет 1945 року задля підготовки висококваліфікованого інженерного персоналу.

ВНЗ має велику кількість відзнак  в різноманітних рейтингах технічних направленостей. Однією з них є 8 місце серед технічних вищих навчальних закладів згідно рейтингу “Perspektywа”.

Напрямки навчання

Краківська Політехніка має сучасно обладнані лабораторії та аудиторії. Постійно удосконалюються та створюються нові спеціальності, запровадження яких відповідає потребам ринку.

Щороку навчальний заклад пропонує абітурієнтам сучасні напрямки навчання: Інформатика, Будівництво, Архітектура та ін.

Університет складається з 8 факультетів з 30 спеціальностями, акредитованих Польським комітетом з акредитації:

  • Архітектури
  • Цивільної інженерії (напрямок Будівництво та Транспорт)
  • Інженерії та хімічної технології
  • Інформатики та телекомунікації
  • Електричної та комп’ютерної інженерії
  • Механічний факультет
  • Інженерії матеріалів та фізики
  • Екологічної та енергетичної інженерії

Випускник школи, проаналізувавши свої інтереси, здібності, професійні сильні та слабкі сторони – може визначитися, в якій галузі хоче навчатися далі, будувати свою кар’єру. Тож, якщо абітурієнт  вирішив пов’язати своє майбутнє з професією, пов’язаною з ландшафтним дизайном, архітектурою, будівництвом, транспортною сферою, біотехнологіями, енергетикою, комп’ютерною інженерією, хімічними чи інформаційними технологіями, неодмінно має звернути свою увагу на широкий ряд спеціальностей, які пропонує Краківська Політехніка. Адже, тут готують майбутніх фахівців з тих сфер, що завжди будуть актуальними та затребуваними на ринку.

Якщо вступник, скажімо, має добре розвинену уяву, скіли в кресленні чи малюванні, напевне зацікавиться спеціальностями архітектури чи ландшафтної архітектури, отримавши диплом яких, матиме можливість працювати в сфері архітектурно-міського дизайну. Однією з найцікавіших спеціальностей, пов’язаних з дизайном, є промисловий дизайн, що включає два напрямки освіти: технічні науки та  образотворче мистецтво.

Або ж, розумники, що цікавляться прикладною математикою, хімією та фізикою,  предметами, які вивчають на спеціальності матеріалознавства, в майбутньому зможуть застосувати свої знання в процесі проектування та виробництва матеріалів.

Також, особливістю навчання для українських студентів  на напрямках Будівництва та Транспорту є те, що ряд дисциплін студенти мають можливість вивчати українською мовою, що полегшує процес адаптації  в новому мовному середовищі та в процесі здобуття кваліфікованої інженерної освіти європейського зразка.

Особливості вступу

Навчання у виші відбувається польською та англійською мовами

Тож, однією з вимог вступу на навчання є знання польської мови на рівні В2. Це мінімальний рівень, з яким можна навчатися в технічному університеті. Рівень знання мови можна підтвердити сертифікатом після проходження  мовного іспиту, який є можливість пройти безпосередньо у Краківській Політехніці або державним сертифікатом. Мовні курси забезпечуються Міжнародним центром освіти Краківської Політехніки. 

Для вступу на навчання англійською мовою необхідно підтвердити рівень знання мови одним із сертифікатів міжнародного зразка. 

Важливо також зауважити, що на спеціальність Архітектура, крім стандартного набору документів, необхідно скласти творчий іспит.

Процес навчання

Щодо міжнародної співпраці з обміну студентами, Краківська Політехніка за програмою Erasmus+ співпрацює з університетами більш як з 25 країн, а також, поза програмою має партнерські відносини з  університетами та дослідницькими центрами по всьому світу.

В університеті організовано понад 80 наукових гуртків, учасники яких беруть активну участь в конференціях, семінарах чи дослідницьких поїздках.

Також, молодь бере активну участь у студентському самоврядуванні, що дає великі можливості для діяльності та особистого розвитку. 

Процес вступу та вартість навчання

Рівень цін за навчання у ВНЗ є конкурентним у порівнянні з цінами інших технічних університетів Польщі:

  • від 2000 € – за рік навчання польською мовою
  • від 3000 € – за рік навчання англійською мовою

Для того, щоб дізнатися, які документи для вступу до Краківської Політехніки необхідні та отримати більше інформації про вступну кампанію – заповніть анкету абітурієнта на нашому сайті і менеджери безкоштовно  вас проконсультують.

 

 

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію