“UniverPL” історія компанії - Univer PL

“UniverPL” історія компанії

Інші теми
Проголосуйте!
0 / 0

UniverPL – це приклад того, як має працювати бізнес для людей

Багато великих компаній беруть свій початок із зустрічі однодумців, людей зі спільною мрією. Історія становлення освітнього центру UniverPL почалася саме з ідеї Віктора Бурячка та Івана Капелюшника.

Протягом 11 років саме вони допомагають українським абітурієнтам здійснювати мрії про якісну європейську освіту. Більше 8000 студентів звернулися за допомогою до компанії.

Лише за перші три роки роботи UniverPL вдалось увійти до трійки лідерів на українському ринку. А за десять – стати №1 в Україні.

Все почалося 2006 року у Рівному, де під час бізнес-зустрічі познайомилися Іван Капелюшник та Віктор Бурячок.

На ті часи вони були студентами-стартаперами, які наполегливо робили перші кроки в бізнесі. Їх перший проєкт, який і був причиною зустрічі — це продаж страхування життя у консалтинговій компанії. Там вони отримали перший практичний досвід з продажів та управління командою.

Думка про те, що їх спільною справою буде саме освітня компанія – з’явилася не одразу. У ті часи вони допомагали розвивати фірму в цій сфері, займалися усіма ключовими питаннями, зокрема відповідали за продажі та маркетинг.

Отриманий досвід у консалтинговій компанії дав розуміння того, що потрібно постійно розвиватися та інвестувати у своє навчання й особистісний розвиток. Тож, хлопці відвідували різні тренінги та семінари відомих спікерів, зокрема, світового масштабу, серед них: Брайан Трейсі, Бодо Шефер, Річард Бренсон, Роберт Кійосакі та інші. 

Рішення про початок роботи над UniverPL було прийняте за один вечір.

Кажуть, коли з’являється ідея про власний бізнес, вона супроводжується типовим страхом: “А раптом не вийде?” Проте, за словами Івана та Віктора, подібного питання не виникло. Коли є віра в ідею, і чітке розуміння, що і як потрібно робити — усе обов’язково вийде!

Найважливішим є сформуватикоманду мрії. Ті, кого Іван та Віктор запросили першими в компанію, досі є бізнес-партнерами та близькими друзями, і залишаються частинкою серця UniverPL.

Не потрібно бути багатослівним про культуру та мікроклімат в компанії, коли більшість людей, які поступово приєднувались до команди — працюють і сьогодні. В сучасному світі шаленої плинності кадрів у компаніях — це велика рідкість, яка свідчить про міцні стосунки.

Колектив компанії — не просто колеги, це одна сім’я з єдиною метою.

Перші кроки

На старті, власних вкладень вистачало на декілька місяців – компанію піднімали за рекордні терміни. Першим офісом була орендована квартира, де “на колінах” створили айдентику та придумали назву для освітнього центру.

Гарантія вступу до польських вишів була не єдиною задачею на початку. Важливим було зробити так, щоб студент не стресував через вступ, а батьки не хвилювалися за проживання своєї дитини в Польщі. А це означало організовувати все: від консультації, підготовки документів та візи до пошуку житла, трансферу на навчання, поселення та реальної опіки студентами упродовж першого року в Польщі.

У 2011 році UniverPL увірвався на ринок освітньої індустрії, на якому вже існували компанії, що мали історію.

Вже на 3-й рік діяльності компанія за кількістю клієнтів, потрапила у 3-ку лідерів в Україні. І це зробила команда друзів відданих своїй справі” — Віктор Бурячок

Як з’явилася ідея про координаторів у Польщі

Ще до запуску освітнього центру стало зрозуміло, що допомогти абітурієнтам вступити до Польщі — недостатньо. Виникало багато питань, як житимуть студенти в чужій країні, до кого їм там звернутися? Тому було ухвалене рішення мати надійних координаторів у кожному місті Польщі, які будуть опікуватися студентами. Першим з’явився координатор у Варшаві, який з того часу досі з UniverPL і є головним координатором у Польщі. На даний момент, вже є координатори у Варшаві, Любліні, Кракові та Вроцлаві. Координаторами є ті люди, які самі були студентами, і знають наскільки важливою є підтримка та допомога в чужій країні.

Координатори – перші помічники та друзі студентів у їх самостійному житті. Адже в перші тижні перебування в Польщі, вони пояснюють та показують студентам абсолютно все: як доїхати до університету, де краще робити покупки, яких правил треба дотримуватися, як оформити документи та інше. Завдяки ним занурення в студентське життя проходить спокійно та впевнено. Впродовж першого року навчання до координаторів можна звертатися 24/7.

Тісний зв’язок зі студентами — це не просто турбота про дітей, а й аргумент для довіри батьків. Згодом звідси народився слоган:

«Нам довіряють найцінніше» — про відповідальність та турботу.

Ось чому UniverPL — це не тільки комплексна підготовка до вступу в університети Польщі, а й піклування про студентів впродовж навчання.

Мотивація в роботі

Поступово приходило усвідомлення, наскільки цінною є діяльність UniverPL для студентів. Адже після успішного вступу до університету змінюється життя студента, а освіта — один з ключових етапів для кожної людини.

Отримати освіту в Європі, якісну та без корупції – це WOW-можливість та відкриття дверей до світового ринку праці.

Щороку випускники польських університетів досягають різноманітних висот: отримують роботу в міжнародних корпораціях, відкривають власні бізнеси, працюють в Європарламенті, продовжують навчання в інших вишах Європи, США, Канади, Азії і тд. Історії таких студентів доводять супер важливість справи, яку робить вся команда UniverPL.

UniverPL сьогодні

Компанія пройшла надзвичайно цікаві і часом складні 11 років неймовірного росту та розвитку. Зараз UniverPL – лідер на своєму ринку в Україні: три офіси на дві країни загальною площею понад 200 м2, більше 25 працівників, понад 70 викладачів польської, десятки ВНЗ партнерів у 7 містах Польщі. Вже понад 8000 вдячних студентів та батьків.

Але перш за все, UniverPL – це велика сім’я, колектив, що віддано робить свою справу. Всі докладають максимум зусиль, щоб по закінченню співпраці, клієнти сказали: “Вау, ви – круті! Ми щасливі, що обрали вас!”

Усе це стало можливим завдяки унікальності UniverPL, здатності випереджати тенденції, бути гнучкими та вчасно реагувати на зміни ринку та потреби студентів. Проте головне – це постійне прагнення бути лідером, надаючи послуги найвищого рівня.

Війна

Після 24 лютого 2022 року компанія не припиняла роботу жодного дня.

Ніхто з команди UniverPL не пішов і не здався  тому що команда формувалася впродовж попередніх років на основі цінностей та принципів. І завдяки тому, що для кожного це не просто робота, а й частинка життя. Колектив продовжив виконувати свою роботу, попри повітряні тривоги та вибухи ракет в Україні. Це було складно і всі працювали на грані своїх можливостей в екстремальних умовах, кожен став більшим, ніж був до цього моменту. Як більшість українців не стоїть осторонь подій, які відбуваються вже 10 місяців в державі, так і команда UniverPL не могла не відреагувати.

Віктор Бурячок, вступив до лав Збройних Сил України. Іван Капелюшник згадує, як на це рішення свого друга відреагував так: “То була невимовна гордість і смуток одночасно. Гордість, бо знав, що він так зробить і це лише поглибило мою гордість та повагу, які були дотепер. Смуток, бо я усвідомлював ризик і що у нього двоє маленьких дітей.”

Віктор Бурячок вже двічі отримав підвищення: від звичайного солдата до командира відділення та, зараз, до старшого єфрейтора.

Віктор Бурячок вже двічі отримав підвищення у війську: від звичайного солдата до командира відділення та, зараз, до старшого єфрейтора, одразу перескочивши одну позицію, що є великою рідкістю. З перших днів він дуже добре проявив себе як ініціативний і здібний керівник, досвід у бізнесі знадобився і на фронті. Він одразу заслужив велику повагу та довіру солдат і старшого керівництва. Та попри те, що є військовим, ще й продовжує, також, волотерити.

 

Та в компанії ніхто не залишається осторонь і підтримує ЗСУ донатами та волонтерством. У кожного своя особиста мега історія.

UniverPL постійно відраховує частину прибутку на волонтерську допомогу. І все, що компанія безпосередньо передала ЗСУ та кошти які були перераховані на цільові збори чи фонди, наприклад, до фонду Сергія Притули, це заслуга кожного працівника компанії.

В Івана склалося кілька напрямків на які вистачило часу та ресурсів.

По-перше, амуніція. Оперативний пошук, покупка та доставка, на запит наших військових, всього необхідного, в основному: від тепловізійних прицілів, бронежилетів, шоломів, медичних аптечок, турнікетів на початку, до дронів, павербанків та пекельних тачок сьогодні.

Загалом зібрали і надали волонтерської допомоги на суму понад 5,5 млн грн

 

По-друге, евакуація. Після спроби організувати допомогу мамам з дітьми силами команди UniverPL, прийшли до розуміння, що не готові потягнути такий додатковий об’єм роботи понад той, який вже виконували у ролі психологічної підтримки абітурієнтів, які мали б вступати до університетів цього року та їх батьків. Тож, Іван знайшов волонтерський штаб Благодійного Фонду “Вільних та Небайдужих”, який вже почав це робити і потребував волонтерів. Тому Іван запропонував свою допомогу, і взяв на себе частину організаційних питань пов’язаних з логістикою, перевізниками та пошуком фінансування на оплату поїздок.

 

По-третє, мова, як українська ідентичність, культура, історія, майбутнє незалежного народу. Всеукраїнський проєкт, а сьогодні вже Рух “Єдині – це допомога у переході на українську мову російськомовним українцям. Команда налічує понад 350 волонтерів і вже понад 50 тисяч учасників географічно з усього світу, куди евакуація занесла наших співвітчизників. Тому “Єдині” вже глобальний рух. Постійно нові розмовні клуби за кордоном у різних країнах.

 

Зокрема, у Польщі, вже діють клуби у Любліні та Варшаві завдяки давнім надійним партнерам UniverPL: Антону Блажеєву в Любліні та Валентині Гумінській і, особисто, Ректору Університету Леона Козьмінського у Варшаві, які люб’язно надали свої лекційні зали.

Як виникла ідея створення всеукраїнського Руху “Єдині”, згадує Іван Капелюшник:

Це сталося саме у волонтерському штабі в підвалі Правди у Львові.

Мене боляче затригерили кілька осіб-волонтерів, які зі мною ніби робили одну важливу справу, але чомусь говорили москальскою здебільшого. Це тоді, коли, на мою ілюзорну думку, вже всі мали б зрозуміти, що настав час нарешті розпрощатися з усім ворожим і мовою в першу чергу! Пам‘ятаю, як емоційно зателефонував моїй подрузі та мовній активістці Іванні Кобєлєвій і запропонував разом почати щось ВЖЕ робити, а не чекати слушного моменту чи, коли буде “на часі”, але робити масштабно і системно, щоб це мало потужний вплив на тисячі й мільйони людей. Через кілька днів Іванка мене познайомила з Наталкою Федечко, ще однією фанаткою та борчинею за українську мову, з якою вони вже кілька років втілювали крутезну Ініціативу “Навчай українською”, аби в Україні вчителі та викладачі викладали українською.

До речі, компанія UniverPL раніше, також, підтримувала цю Ініціативу.

Саме та зустріч мовних активістів у березні 2022 року стала знаковою, бо дала початок проєкту “Єдині”. А Віктор Бурячок та Світлана Велика стали ключовими меценатами першого курсу “Єдиних”. А UniverPL є від початку партнером та одним із постійних донорів проєкту. Зокрема, Альона Альошина допомагає та консультує команду проєкту в digital.

Тож, UniverPL не стоїть на місці, розвивається, рухається в ритмі з часом. 

Стратегію на найближче десятиріччя, яку презентували 19 грудня минулого року засновники компанії на 10 річниці святкування  UniverPL  через повномасштабну війну адаптовують, враховуючи виклики сьогодення.

“Ми і досі маємо багато ідей та планів, завжди є куди рости. Не завжди вистачає часу, щоб усе швидко втілити. Це, напевно, єдиний мінус у нашій роботі.” – Іван Капелюшник.

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію