Безвіз і навчання в Польщі - Univer PL

Безвіз і навчання в Польщі

Інші теми
Проголосуйте!
0 / 0

11 травня Рада Європейського союзу затвердила законодавчу пропозицію про скасування короткострокових віз для громадян України. Рішення набере чинності через 20 днів після публікації в “Офіційному журналі ЄС” (цей час необхідний для повідомлення прикордонних служб держав-членів ЄС про запровадження безвізового режиму поїздок для громадян України). Фактично безвіз набуде чинності орієнтовно 11 червня 2017 року.

Для того щоб скористатись правом безвізових поїздок до Шенгенської зони, потрібно оформити біометричний закордонний паспорт . Для здійснення подорожі у безвізовому режимі громадянин України має бути готовим до надання службовцям прикордонних служб європейських країн інформації, у тому числі документально підтвердженої, щодо мети поїздки, наявності місця проживання, достатніх фінансових засобів на запланований період перебування, а також підтвердження наміру повернутися в Україну (наприклад, зворотний квиток). Громадянам України також необхідно буде придбати поліс медичного страхування.

 

Безвізовий режим дозволятиме короткотермінове перебування в державах-членах ЄС (за винятком Великої Британії та Ірландії), а також в Ісландії, Ліхтенштейні, Норвегії та Швейцарії, які належать до Шенгенської зони, але не є членами ЄС.

Безвіз надає право на перебування в ЄС до 90 днів протягом кожного періоду в 180 днів. Простіше кажучи, українці мають право перебувати в країнах ЄС кожні півроку по 90 днів.

Перевищення дозволеного строку перебування може стати причиною внесення до “чорного списку” осіб, яким заборонено в’їзд до країн Шенгену та депортації. Для того щоб перевірити, чи не перевищуєте ви термін перебування, існують “шенгенські калькулятори”, навіть українською мовою.

У разі, якщо вам необхідно перебувати в ЄС довше, тоді потрібно буде оформити візу. Зокрема, безвізовий режим не даватиме права на проживання, працевлаштування, навчання в країнах ЄС. А це означає, що для навчання в Польщі, як і зараз, потрібно буде оформити національну візу. Тобто надати всі документи і пройти процедуру отримання національної візи у візовому центрі або консульстві Польщі.

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію