Вступ-2019: зміни у польському законодавстві - Univer PL

Вступ-2019: зміни у польському законодавстві

Вступ
Проголосуйте!
0 / 0

Цьогоріч у польському законодавстві про вищу освіту відбулися певні зміни, що стосуються вступників із України.

Як і раніше, для вступу необхідно надати атестат про повну загальну середню освіту та підтвердити знання мови. Залежно від вимог вишу, для цього треба пройти мовну співбесіду чи надати відповідний сертифікат.

Новацією є те, що  абітурієнти, які матимуть  сертифікат про знання польської мови на рівні С1, виданий Державною комісією з сертифікації знань польської мови як іноземної мови, зможуть претендувати на безкоштовне навчання на денній формі у державних університетах.

Як і раніше, для вступу до більшості університетів результати ЗНО не враховуються.  Але окремі державні університети, наприклад, Ягеллонський Університет, задля того, щоб відібрати найуспішніших та найрозумніших  абітурієнтів, з цього року усе ж таки будуть звертати на них увагу.  Наголошуємо на тому, що лише ДЕЯКІ виші будуть звертати увагу на ЗНО, а не абсолютно всі, тому абітурієнтам не слід панікувати завчасно.

Усі абітурієнти, які планують вступати до польських вишів, усе одно мають складати ЗНО: ЗНО зараховується як державна підсумкова атестація і тому без нього неможливо отримати атестат. Іншими словами, складати ЗНО треба, але чи будуть результати мати значення, залежить від обраного університету.

Абітурієнт може складати ЗНО не більше чотирьох предметів. З них три предмети є обов’язковими для державної підсумкової атестації:

  • 1 предмет: українська мова і література;
  • 2 предмет: математика або історія України (за вибором випускника);
  • 3 предмет: математика/історія України, біологія, географія, фізика, хімія, англійська мова, іспанська мова, німецька мова, французька мова (за вибором випускника).

У проекті Порядку проведення державної підсумкової атестації у 2019 також передбачено, що сертифікат про складання міжнародного мовного іспиту з англійської мови на рівні В-2 і вище, отриманий у поточному навчальному році, зараховується ДПА з оцінкою 12 балів.

Реєстрація для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні триватиме з 5 лютого до 25 березня 2019 року.

Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання почнеться 21 травня тестуванням з математики і завершиться 13 червня тестуванням з хімії. Тестування з української мови і літератури відбудеться 23 травня, з іспанської, німецької, французької мов — 27 травня, з англійської мови — 28 травня, з фізики — 30 травня, з історії України — 4 червня, з біології — 6 червня, з географії — 11 червня.

Про всі подальші зміни у польському законодавстві для вступників ми обов’язково будемо повідомляти у новинах на нашому сайті.

Для того, щоб дізнатися більше умови вступу у 2019 році чи отримати безкоштовну консультацію, заповніть анкету абітурієнта  або зверніться до нашого контакт центру.

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію