Як підготуватись до вступу у польський університет: поради та лайфхаки - Univer PL

Як підготуватись до вступу у польський університет: поради та лайфхаки

Вступ
Проголосуйте!
0 / 0

Навчання за кордоном вже давно не є чимось неможливим для українських студентів. Сучасний світ відкриває багато можливостей та перспектив. Однак, для того, аби отримати бажане, необхідно постаратись. Навчання, знання польської мови та самоорганізація допоможуть вам стати студентом польського ВНЗ.

«Проінформований — значить озброєний», — кажуть мудрі люди. І ми з ними погоджуємось. Адже краще подбати про все заздалегідь та мати багато часу, чим намагатись «застрибнути в останній вагон».

Наші експерти зібрали поради про те, як легко та безболісно підготуватись до вступу до польського університету. Користуючись ними, ваш шлях від абітурієнта до студента ВНЗ буде легким і корисним.

1) Вивчити польську мову

Перше, що необхідно зробити перед вступом — почати вчити польську мову. Чим раніше, тим краще. Експерти кажуть, що цим можна зайнятись вже у 8-9 класі. Тоді ви матимете вдосталь часу, аби вивчити мову на необхідному рівні та не поспішаючи.

Для вступу в польський університет необхідно знати мову на рівні B1 – B2. Однак, якщо абітурієнт опанує її на рівні C1, зможе навчатися безкоштовно у будь-якому державному університеті Польщі. До того ж, чим вищий рівень знань мови, тим легше соціалізуватись у польському суспільстві та знайти нових друзів.

Навіть якщо до закінчення школи ви передумаєте вступати до польського ВУЗу, знання польської мови ніколи не буде зайвим у вашому багажі знань.

Для того, аби процес вивчення польської мови був легким та цікавим, радимо вам записатись на наші онлайн курси.

2) Добре вчитись у школі

Після знання мови, високий середній бал в атестаті є вирішальним під час вступу до багатьох польських ВНЗ. Тому дітям варто звернути увагу на свою успішність в школі. Адже від цього залежить, чи зможуть вони вчитись в польському ВУЗі.

До того ж, деякі університети в Польщі пропонують знижки на навчання для абітурієнтів, які мають високий середній бал в атестаті.

3) Вибрати напрямок

Записавшись на курси вивчення польської мови, необхідно зробити наступний крок — зайнятись вибором напрямку, який ви хочете вивчати в університеті. Ми розуміємо, що молодим людям часто важко визначитись з вибором майбутньої професії. Для початку прислухайтесь до себе та своїх уподобань, пройдіть тести на профорієнтацію або поспілкуйтеся зі студентами, які вже освоюють цікавий вам напрямок.

Однак, не варто через це сильно перейматись та боятись помилитись. Адже Болонська система дуже гнучка та дає можливість змінити напрямок вже під час навчання або під час магістратури.

4) Вибрати університет

До вибору університету необхідно віднестись виважено та серйозно. Адже це той навчальний заклад, в якому ви проведете декілька років свого життя. Від знань, отриманих там, частково залежатиме ваше майбутнє.

Отож, визначившись із напрямком, шукайте університет, у якому його можна вивчати. Під час вибору навчального закладу експерти також радять зважати на місто, де він знаходиться. Адже хтось почувається комфортно у мегаполісах, а комусь добре жити у маленьких містечках.

«Краще один раз побачити, чим сто разів почути», — говорить народна мудрість. Наші експерти з цим погоджуються та додають: «Поїдьте в освітній тур до Польщі».

Це допоможе вам ознайомитись з польськими вузами, гуртожитками та інфраструктурою міст. Після такої освітньо-екскурсійної поїздки ви не помилитесь із вибором свого університету.

5) Навчитись бути самостійним

Часто навчання в університеті — це перші кроки дітей у самостійному житті. Вони їдуть далеко від дому та залишаються без постійної батьківської опіки. Для когось період адаптації та налаштування на самостійне доросле життя проходить важко. Тому до цього також варто готуватись заздалегідь.

Поки ви ще живете вдома з батьками, навчіться самостійності. Планування бюджету, облаштування власного побуту, приготування їжі та самоорганізація — це те, що вам точно знадобиться під час навчання за кордоном.

Це допоможе вам не тільки вберегти здоров’я, але й заощадити кошти.

А для тих, хто хоче по-справжньому протестувати життя у Польщі, пропонуємо записатись на наші інтенсивні курси вивчення польської мови у Варшаві.

Це — можливість не лише вчити польську у мовному середовищі, але й пожити у гуртожитку, спробувавши «на смак» доросле життя.

6) Подбати про своє здоров’я

Перед вступом до польського навчального закладу обов’язково пройдіть повний медогляд та підлікуйтесь, якщо маєте проблеми. Також це стосується і стоматології.

Медицина у Польщі дорога, тому експерти радять завчасно подбати про стан свого здоров’я.

7) Ознайомитись з особливостями Польщі та її суспільства

Перед навчанням у Польщі виділіть час для того, аби познайомитись ближче з цією країною та її особливостями. Це стосується як історії, культури, національних особливостей, так і законодавства. Не варто забувати про те, що це європейська країна, у якій за будь-які порушення необхідно нести відповідальність.

Для того, аби дізнатись більше інформації про вступ до польських університетів, заповніть, будь ласка, анкету абітурієнта.

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію