Як обрати надійну Агенцію при вступі до польського університету? - Univer PL

Як обрати надійну Агенцію при вступі до польського університету?

Вступ
Проголосуйте!
0 / 0
Пропонуємо вашій увазі інформацію про те, як вберегти себе від шахрайства та недобросовісного обслуговування зі сторони Агенцій, які можуть допомогти вам стати студентом одного з університетів Польщі.

Перевірка агенції

Агенцію або компанію можна та треба перевіряти за декількома основними критеріями:

Реєстраційні, установчі документи – запитайте про їхню наявність та попросіть ознайомити вас з ними (це може бути реєстрація ПП, ТОВ, торгової марки, польської компанії та ін.). Що стосується зареєстрованих фірм в Польщі, перевірити їхню легітимність не складно: наприклад, є компанія зареєстрована в Польщі, достатньо в Інтернеті ввести її ім’я так, як на документах (або реєстраційні номери KRS чи REGON) польською мовою, і якщо вона дійсно існує, то з’явиться ряд урядових сайтів (наприклад «Krajowy Rejestr Sądowy» //www.krs-online.com.pl/, «Monitor Sądowy i Gospodarczy» //www.imsig.pl/), де ви знайдете усю інформацію в деталях у відкритому доступі.

Все частіше з’являються нові компанії, які усім розповідають про свою надійну співпрацю з університетами Польщі. Насправді, про велику частину з них у таких університетах навіть не чули. Що ж робити в такому випадку? Перш за все поцікавтеся, чи мають представники офіційну Угоду про співпрацю з вузом, який Вас цікавить (хоча деякі Угоди між Вузом та Агенцією містять конфіденційну інформацію, яку не можна розголошувати третій стороні). У цьому випадку Агенція повинна показати Вам офіційне повноваження з дійсними датами, з печатками на офіційному бланку Університету. Крім того, не полінуйтеся та зателефонуйте в університет, який вас цікавить за номерами з офіційного сайту внз (багато вузів вже має україномовних працівників, якщо ні, то можна також цю інформацію перевірити за допомогою людей, які володіють польською мовою).

Серйозні Агенції мають постійний офіс, до якого Ви можете завітати в будь-який момент у робочий час без попередження. Ми завжди Вас чекаємо для консультації в будь-який момент в головному офісі в м.Київ, та в представництві у м.Рівне (для зустрічі з метою консультацію або запису на співбесіду в інших регіональних представництвах нашої Агенції Вам потрібно уточнити дану інформацію за телефонами на сайті).

Агенції, що професійно займаються даною діяльність як правило здійснюють декілька основних проектів: допомога при вступі, поселенні та перебуванні в Польщі, регулярні екскурсії до польських університетів (під час таких поїздок Вам відразу стане зрозуміло, які стосунки має Агенція з вузами), організація підготовчих курсів польської мови в Україні та Польщі (довготривалі та інтенсивні курси), різні форуми, виставки, соціальні проекти та ін.

Варто знайти студентів, які вже навчаються в Польщі, і вступили через Агенцію, яку ви хочете обрати. В цьому випадку Ви можете отримати відповідну оцінку про діяльність компанії, бажано, щоб така оцінка складалася з інформації від кількох людей. Таку інформацію зараз не складно знайти в Інтернеті, наприклад в соціальних мережах.

Звертайте увагу на кількість вузів-партнерів з якими співпрацює Агенція. Часто Агенція може запропонувати більше 15 вузів Польщі. Не завжди добре, якщо таких університетів дуже багато. По-перше, Агенція має чітко знати все, що стосується внз-партнера, лише в цьому випадку вона може вас якісно обслужити. В Університетах часто відбуваються різні зміни: процес вступу, вимоги до документів, зміна вартості навчання, зміна напрямків, все це потрібно контролювати, а при великій кількості вузів – це складно. По-друге, зараз все більше та більше польських вузів зацікавлені у тому, щоб до них вступали студенти з України, а тому пропонують свою співпрацю усім бажаючим Агенціям.

 

Пам’ятайте, що не лише маленькі та молоді Агенцію можуть мати проблеми, але й відомі Компанії від цього не застраховані. Максимально намагайтеся перевірити легітимність діяльності та обслуговування Вас як клієнта, лише в цьому випадку ви можете сподіватися, що Агенція, з якою Ви підписали договір та якій Ви заплатили кошти за послуги, дійсно буде Вас повністю обслуговувати за тим пакетом послуг, який Ви обрали.

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію