Міф про мовний бар’єр та вступні іспити - Univer PL

Міф про мовний бар’єр та вступні іспити

Вступ
Проголосуйте!
0 / 0

Ще один міф, через який українські абітурієнти навіть не пробують стати студентами престижних університетів Польщі – це питання польської мови та вступних іспитів. Отже, по черзі. Як відомо, для того, щоб стати студентом, потрібно скласти вступні іспити (а тут ще й питання з мовою). Але в даному випадку це не зовсім так, адже представники польських університетів розуміють, що це досить вагомий бар’єр для іноземних абітурієнтів.

Саме тому, кращі ВНЗ Польщі надали Українсько-польському центру освіти “UniverPL” делеговані повноваження представляти їхні інтереси на території Україна та виконувати роль приймальної комісії. Але й це ще не все. Процедура вступу до європейських університетів відбувається в Україні (тобто до Польщі їхати не потрібно), за результатом кваліфікаційної співбесіди. Співбесіда проходить в усній формі з директором “UniverPL”, рідною абітурієнту мовою. Головним завданням співбесіди є перевірка мотивації та цілеспрямованості абітурієнта щодо можливості навчання в польському університеті, чому саме цей ВНЗ та напрямок, що саме вплинуло на вибір Доречі, результати зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) не беруться до уваги при вступі до польських ВНЗ взагалі. Відразу після проходження співбесіди, абітурієнт отримує відповідь, щодо результату. Жодних іспитів здавати не потрібно ні на території Польщі, ні на території України. Відсутні черги списки та хабарі.

Лишається питання мовного бар’єру. На момент проходження співбесіди (тобто на момент вступу) знання польської мови не вимагається. Після того як абітурієнт пройде успішно співбесіду йому буде запропоновано декілька варіантів щодо мови навчання:

  1. абітурієнт може записатися на 3 – 5 місячні або інтенсивні курси польської мови (якщо достатньо буде часу) в офісі центру освіти “UniverPL” або в своєму місті;
  2. абітурієнт може самостійно почати вивчати польську мову в Україні до моменту від’їзду на навчання;
  3. абітурієнт може розпочати вивчення польської мови безпосередньо при приїзді на навчання в Польщі;
  4. абітурієнт може обрати мову навчання англійську (надавши відповідний сертифікат про вивчення англійської мови).

Варіантів щодо мови навчання та подолання мовного бар’єру є безліч – це залежить, перш за все, від абітурієнта, напрямку навчання та університету. Так як вступна кампанія до ВНЗ Польщі розпочинається на багато раніше від української, 3 – 5 місяців вивчення мови вистачає для отримання відповідного рівня (В1 – С1), тим більше, що польська мова не є складною для українських абітурієнтів. А при браку часу деякі польські університети готові прийняти українських абітурієнтів з нульовим знанням мови.

Якщо у Вас є якісь запитання по цій чи іншій темі, або потрібна консультація щодо вибору ВНЗ, напрямку чи спеціальності, заповніть анкету абітурієнта або зателефонуйте до нас.

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію