7 запитань для вибору надійного посередника зі вступу - Univer PL

Як не купити кота у мішку:
7 запитань для вибору надійної компанії-посередника зі вступу

Вступ
Проголосуйте!
0 / 0

Щороку близько 7 тисяч українських абітурієнтів вступають на навчання до вишів Польщі. Левова частка з них користується послугами компаній-посередників, що, здавалося б, пропонують абсолютно ідентичні пакети послуг за різними цінами.
Однак нерідко трапляються випадки, коли абітурієнт та його батьки очікували отримати одні послуги, а отримали зовсім інші.

Ми підготували для вас 7 запитань, які допоможуть  обрати для вступу справді надійну агенцію та убезпечать від можливих ризиків та даремної витрати коштів.

1. Чи офіційно компанія співпрацює з університетом?

Якщо ви знайшли інформацію про бажаний університет на сайті компанії – це ще не означає, що компанія працює з ним офіційно. Особливо якщо мова йде про престижні державні чи приватні університети – вони зазвичай працюють з обмеженою кількістю посередників.
Перевірте чи має компанія відповідний сертифікат або договір про співпрацю з вишем – це буде підтвердженням того, що посередник справді знається на умовах прийому та  може гарантувати допомогу зі вступом. Не завжди виші продовжують співпрацю з українськими посередниками на наступний рік – ви завжди можете зателефонувати чи написати в університет (як правило у відділ рекрутації) та перевірити цю інформацію.

2. Яким чином буде відбуватися вступ?

У зв’язку з тим, що при вступі у 90% університетів Польщі відсутні іспити, а результати ЗНО взагалі не беруться до уваги, процедура вступу полягає у підготовці пакету документів та підтвердженні знання мови (польської чи англійської) на визначеному університетом рівні.
Співпраця з агенцією-посередником передбачає підписання договору про підготовку, переклад, апостилювання, реєстрацію та передачу документів до вузу, реєстрацією місця в гуртожитку, відкриття візи, перевезення на навчання, супровід координаторів на території Польщі тощо.

Поцікавтесь яким чином буде відбуватися вся ця процедура – посередник зобов’язаний повністю проінформувати вас про важливі моменти щодо вступної кампанії, документів, гуртожитку. Чітко з’ясуйте чи посередник самостійно без вашої участі здійснить переклад, реєстрацію, апостилювання, відвезення документів, налагодить контакт між вами та вузом.

Ще дуже важливий момент – у випадку, якщо з будь-яких причин ви не зможете вступити до обраного вишу, чи буде вам гарантовано вступ до схожого вузу на той самий чи інший напрямок (щоб ви у будь-якому разі були зараховані і не втратили рік).

3. Чи входить переклад та апостилювання документів до вартості послуг?

Досить часто клієнти не дуже уважно читають договір, спокушаються на дешеву вартість послуг і у підсумку змушені доплачувати додатково за ті чи інші речі.

Найпопоширеніша історія – коли посередник попросить додатково оплатити переклад додатка до диплому чи державний збір за нанесення апостилю. Уточніть завчасно чи потрібно буде доплачувати за щось у вашому випадку.

4. У чому полягає допомога з відкриттям візи?

Допомога з відкриттям візи теж може виглядати по-різному – від листа із загальною інструкцією у стилі “зроби сам”, до підготовки пакету документів, згідно із вимогами консульства.
Наприклад, в UniverPL до пакету “Максимум” входить саме останній варіант включно із заповненням візової анкети, допомогою у оформленні страхового полісу, допомогою у реєстрації на подачу документів на візу до консульства/візового центру. Усе, що залишається зробити абітурієнту – особисто надати пакет документів у віконечко консульства або візового центру.

5. Чи опікується компанія підбором житла?

Часто компанії послуговуються терміном “власна база квартир” чи “власні гуртожитки”, маючи на увазі загальні польські дошки оголошень про оренду, хостели, гуртожитки своїх університетів-партнерів або приватні гуртожитки. Поцікавтеся яким чином компанія буде здійснювати для вас підбір житла – чи буде запропоновано декілька варіантів для вибору, чи буде поселення справді в університетський гуртожиток, а не загальний хостел, чи потрібно додатково оплачувати послуги ріелтора, який буде шукати помешкання тощо.

6. Як буде відбуватися переїзд на навчання?

Пункт “організація перевезення на навчання” може мати різне трактування: від централізованого виїзду групи студентів у супроводі працівника компанії, до бронювання квитків на поїзд/автобус. Обов’язково з’ясуйте з якого міста буде відбуватися виїзд та чи входить вартість перевезення/квитків до вартості послуг. Наприклад,  у компанії UniverPL  цей пункт включає всі витрати на переїз комфортабельним автобусом  до самісінького місця проживання (гуртожитку чи квартири) у супроводі працівників компанії.

7. Яким чином буде надаватися підтримка упродовж навчання у Польщі?

На жаль, цим пунктом спекулюють найбільше і по факту підтримка студента може бути у таких форматах:

  • координатора безпосередньо у місті, де навчається студент;
  • загального контакт-центру у Польщі, до якого зі студент може звертатися у робочі години;
  • контакт-центру чи працівника в Україні, до якого студент може телефонувати по вайберу чи скайпу.

Крім цього, є послуги, які, відповідно до польського законодавства, не може надавати жодна компанія. Наприклад, інформувати рідних про успішність студента: у Польщі суворо дотримуються захисту прав на конфіденційність особистої інформації і навіть батьки не можуть мати доступу до оцінок студента.

Компанія UniverPL має коордитаторів у тих містах, з якими співпрацює. Координатор зустрічає групу студентів, допомагає із поселенням, проводить екскурсію по університету, по місту, допомагає із стартовим пакетом мобільного оператора та із проїздним квитком, проводить планову презентацію, на якій розповідає про штрафи, поліцію, лікарні, додаткове страхування, сесію, навчання, працевлаштування та підзаробітки, подорожі по ЄС, проблеми у перший період і дає корисні практичні рекомендації та поради. Кожен наш студент може звертатися до свого координатора за допомогою у будь-який час доби.

Щоб дізнатися більше про вступ за допомогою компанії UniverPL, заповніть заявку на безкоштовну консультацію або зателефонуйте до нашого контакт-центру.

 

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію