Вроцлавська політехніка: вступна кампанія, стипендії та онлайн навчання - Univer PL
корпус Вроцлавська Політехніка

Вроцлавська політехніка: вступна кампанія, стипендії та онлайн навчання

Освіта в Польщі
Проголосуйте!
1 / 5

Спеціаліст з рекрутації іноземних студентів міжнародного відділу у Вроцлавській Політехніці Лілія Школьна розповіла про особливості вступної кампанії, екзамени та стипендії.

Що таке Вроцлавська Політехніка?

Вроцлавська Політехніка — державний університет, який входить в п’ятірку кращих політехнік Польщі. Він є найбільшим у Нижній Сілезії, і в ньому навчається приблизно 25 тисяч студентів. Понад 1200 з них — іноземці, які приїжджають з 70-ти країн світу.

Щороку Вроцлавська Політехніка займає провідні місця в різноманітних освітніх рейтингах. У 2020-му році вуз здобув третє місце серед технічних університетів і шосте — серед усіх університетів Польщі. Чотири напрямки університету визнали найкращими у Польщі. Серед них — архітектура, просторовий менеджмент, будівництво та хімічна технологія.

Університет має 13 факультетів у Вроцлаві. Найпопулярніші напрямки навчання серед студентів — це інформатика, нанотехнології, біотехнології, телекомунікації, біоінженерна механіка, мехатроніка, електроенергетика та механіка машинобудування.

Навчання відбувається двома мовами: польською та англійською. Польською можна вивчати 45 напрямків. Англійською — 32, і більшість з них це — магістратура. Однак, є і бакалаврат: інформатика, менеджмент, механіка та електроніка.

Скільки коштує навчання?

Ціна за навчання польською мовою на бакалавраті становить від 2,5 тисяч євро за рік, а магістратура  — до 3 тисяч євро. Англійською мовою навчання коштує від 3 до 4 тисяч євро за рік (бакалаврат та  магістратура).

Чи буде вступна кампанія?

В університеті зазначають, що готові до того, що через карантин багато іноземних абітурієнтів можуть отримати атестати пізніше.  Вони слідкують за ситуацією та будуть іти абітурієнтам на зустріч.

Які умови вступу для українців?

Складність вступу залежить від обраних напрямків. Це залежить як від необхідного прохідного балу, так і від конкурсу на одне вакантне місце.

Рекрутація відбувається в електронному режимі. Тому на час вступу не обов’язково приїжджати до Польщі. Реєстрація розпочнеться 15-го травня. Абітурієнт повинен надати університету атестат, результати ЗНО та паспорт з фотографіями.

Що стосується умов вступу, навчальний заклад не бере до уваги середній бал атестату, а лише оцінки з профільних предметів. Також необхідно продемонструвати знання мови, якою абітурієнт збирається вчитись (польська або англійська).

У випадку, якщо студент добре вчився у школі, а погано здав ЗНО, то вуз може враховувати оцінки з атестату. Це відбувається у випадку, якщо студент проходить у загальному рейтингу абітурієнтів. Однак, виключенням є прикладна інформатика, адже тут враховують результати ЗНО з необхідних предметів.

Загалом, рекрутація ділиться на дві частини. Перша  — міжнародний відділ, платне навчання та стипендійні програми. Тут при вступі екзаменів здавати не потрібно, враховують результати атестату та ЗНО.  Виключенням є архітектура, адже при вступі на цей напрямок потрібно приїхати до Польщі та здати екзамен з рисунку.

Друга  — рекрутація осіб, які мають карту поляка, карту сталого побуту, громадянство ЄС або державний сертифікат про знання польської мови на рівні C1.  

Як відбувається перевірка знань мови?

Для того, аби вступити на польськомовне або англомовне навчання, потрібно знати мову на рівні B2. Це мінімальний рівень, з яким можна навчатись в технічному університеті. Його можна підтвердити державним сертифікатом, або сертифікатом Вроцлавської Політехніки. Сертифікат можна отримати після екзамену по Skype або пройти літні курси.

Які є можливості  безкоштовного навчання для українських студентів?

Наявність карти поляка дозволяє повністю навчатись безкоштовно. До того ж,  студенти отримуватимуть різні соціальні стипендії, а також стипендії за досягнення у навчанні, спорті або громадському житті університету.

Що стосується студентів, які вчаться на платному навчанні, то з другого курсу можна отримати стипендію за хороші оцінки, за досягнення у спорті та вклад в розвиток університету.

Стипендії можуть бути від 900 злотих до 2500 тисяч.

Як відбувається навчання?

Університет є досить сучасним і кожен студент може вибрати собі свій розклад навчання. Під час першого семестру студентам ще допомагає записатись деканат, а вже з другого вони все роблять самостійно.

Чи є в університеті зараз дистанційне навчання?

З 11-го квітня дистанційно проводяться усі лекції за тим же графіком, що й офлайн.

Університет має спеціальні онлайн платформи, де викладачі розміщують лекції та навчальні матеріали. Також вони організовують дистанційні пари завдяки програмі Zoom.

Так, як політехнічний університет не може всі заняття проводити онлайн. Усі необхідні лабораторні роботи студенти проходитимуть після карантину.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/HUR382Dwmig” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію