Спеціальність “Архітектура” <br data-lazy-src=

Спеціальність “Архітектура”
7 кращих ВНЗ

Вступ
Проголосуйте!
0 / 0

Всі ми знайомі з відомими спорудами таких світових архітекторів як: Френк Гері, Антоніо Гауді, Фріденсрайх Гундертвассер, Владислав Городецький.

Але  роботи, які б вирізнялися з-поміж інших та запам’ятовувалися своїми дивовижними формами, можуть створювати і  маловідомі широкому загалу митці. Відвідуючи нові міста, країни, завжди можна зосередити свою увагу на  будівлях, про авторів яких не розповідають на лекціях з курсу архітектури, але комбінація їх ліній у поєднанні з привабливим ландшафтом зачаровує з першого погляду. Такі емоції виникають, приміром, коли  відвідуєш мозаїковий парк Euphoria Art Land, чарівний куточок для спокійного відпочинку серед природи на Кіпрі, створений  сучасним кіпрським архітектором Антосем Міріантусем, який за покликом душі та своєї уяви створив незвичне місце з унікальними архітектурними об’єктами.

Тож, чому обирають спеціальність Архітектура? 

Враховуючи стрімкий розвиток суспільства та урбанізації, Архітектура, як наука, є невід’ємною частиною багатьох сфер життєдіяльності людства. Саме завдяки глобальній урбанізації, вступники все частіше обирають цю популярну спеціальність, отримавши диплом з якої, з великою ймовірністю,  матимуть престижну роботу.

Якщо у школі легко даються точні науки – математика, креслення, геометрія, фізика, ще й, поза тим, розвинена уява, можна замислитися про архітектурний напрямок для навчання в університеті і подальший розвитку у цій галузі.  

Це вибір не для слабаків. Це комплексна спеціальність, що потребує багато зусиль і праці, бо необхідно опановувати багато різних предметів – від загальносоціальних до творчих, таких як скульптура, ескізи, живопис. Також, студенти вивчають специфіку проектування будівель різного призначення та масштабу. В свою чергу, проектна діяльність доповнюється інженерними предметами. Проходять  ряд технічних дисциплін, таких як: креслення, нарисна геометрія, опір матеріалів, конструкції металеві та дерев’яні, прорахунки конструювання на прикладах різних проектів і багато інших. Крім того, під час навчання на спеціальності Архітектура, студенти знайомляться з  науками, що вивчають всі фізичні процеси, які функціонують у природі.

Серед ВНЗ у Польщі, що пропонують напрямок Архітектура, можна обрати:

  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki (Краківська Політехніка ім. Тадеуша Костюшка)
  • Krakowska Akademia im. Andrzeja Frycza Modrzewskiego (Краківська Академія ім. Анджея Фрича Моджевського)
  • Politechnika Wrocławska (Вроцлавська Політехніка)
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie – WSEiZ (Університет Екології та Управління у Варшаві)
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula (Академія Фінансів і Бізнесу Вістула)
  • Politechnika Lubelska (Люблінська Політехніка)
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie (Університет Підприємництва та Адміністрації)

Опанувавши спеціальність Архітектура, отримуєш досить серйозне підґрунтя для особистого розвитку у ландшафтному проектуванні, житловому  чи промисловому містобудуванні та ін. Також, можна спробувати свої сили у “сусідніх” галузях – проектуванні меблів, графічному чи, навіть, ювелірному дизайні. Все залежить від бажання вчитися та розвиватися у вибраній сфері: одні поринають у творчий процес, інші – у технічний. Простір для розвитку з дипломом архітектора досить великий, завжди є куди рухатись.

Варто зауважити, що добрі знання іноземних мов додадуть ще більше можливостей презентувати свої вміння, беручи участь у всіляких міжнародних архітектурних конкурсах, і у випадку перемоги, скористатися нагодою  працювати  з різноманітними проектами за кордоном, отримуючи новий досвід та підвищуючи свій професійний рівень.

 

 

 

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію