Польський Гарвард: Академія Леона Козьмінського - Univer PL

Польський Гарвард: Академія Леона Козьмінського

Освіта в Польщі
Проголосуйте!
0 / 0

Про Університет Козьмінського можна сказати одне – завжди Перший. Це стосується як міжнародного визнання, так і місця у рейтингах, адже заклад вважається найкращою бізнес-школою в Центральній та Східній Європі за рейтингом Financial Times.

Навчальні програми розробляють разом із представниками відомих міжнародних бізнесових та консалтингових компаній, де згодом студенти можуть проходити практику. У списку бізнес-партнерів – Microsoft, Discovery, Deloitte, Huawei, Pandora, тощо.

Про Університет

Освіта в Університеті Козьмінського має практичний напрямок. Виш тісно співпрацює з різними сферами бізнесу в галузях розробки навчальних програм, проведення зустрічей, ярмарків професій, організації практик та стажувань (зокрема зарубіжних). 

Основні напрямки навчання: 

  • Менеджмент; Психологія менеджменту; Управління;
  • Фінанси та бухгалтерський облік;
  • Економіка;
  • Право; Право і фінанси.

Заняття ведуть досвідчені вчені з усього світу. Викладачі читають лекції та проводять дослідження в багатьох відомих і престижних університетах по всьому світу, включаючи Гарвард та Массачусетський технологічний інститут. Також в університеті ведуть широку наукову діяльність, публікують наукові журнали в галузі менеджменту, права та психології.

Всі навчальні програми щороку оновлюються, відповідно до потреб сучасного ринку праці. Враховуючи швидкість змін у сфері бізнесу – вчена рада університету впроваджує нові напрямки навчання, серед яких: Бакалавр з менеджменту та штучного інтелекту. Програма є рідкісною, але дуже необхідною, як поєднання знань з управління з навичками програмування та аналітики даних. Випускники програми розуміються на технологіях у сфері Штучного Інтелекту, та їх впливу на суспільство, знають мови програмування і техніки машинного навчання, які використовуються в бізнесі. Детальніше про цю спеціальність можна подивитися тут.

Інноваційність

Навчання в Козьмінському – це більше, ніж просто лекції, адже Університет – лідер із впровадження інноваційних рішень. Для студентів та викладачів розроблено зручний мобільний додаток iKozminski, що містить всю необхідну інформацію про процес навчання.

На онлайн-сервісах вишу був оновлений портал із вакансіями та стажуванням. Це – зручний додаток, доступний лише для студентів університету, який дає доступ до ексклюзивних та престижних пропозицій на ринку праці.

Впровадження інновацій підтримують навчальні процеси. Використовуючи в своїй діяльності штучний інтелект, віртуальну реальність та гейміфікацію – ВНЗ ділиться знаннями в поєднанні з досвідом. До того ж, процес навчання підтримується можливістю скористатися додатковими ліцензійними інструментами. Наприклад, студенти мають необмежений доступ до платформи LinkedIn Learning, яка пропонує 12 000 онлайн-курсів у різних галузях знань. І студенти, і випускники можуть використовувати веб-сайт «Financial Times» як преміум-користувачі.

Міжнародна співпраця

Викладання в Академії Леона Козьмінського відбувається як польською, так і англійською мовою, що дозволяє навчатися тут студентам із різних країн. Керівництво вишу підписали угоди про співпрацю з 220 ВНЗ по всьому світу, а міжнародні партнерські договори дають змогу студентам Академії вчитись за обміном у Великобританії, Франції, Німеччині, Португалії та отримати подвійні дипломи. У 2015 році Університет уклав стратегічний альянс із найстарішою та однією з найпрестижніших бізнес-шкіл світу – ESCP Business School.

Після закінчення Магістратури, Університет Козьмінського надає можливість навчання на МВА (Master of Business Administration) спільно з University of Bradford в Англії.

Виш активно підтримує Інтернаціоналізацію. Зараз тут навчається понад 1500 студентів із 75 зарубіжних країн. Щороку заклад організовує Міжнародну Літню Школу, яка заохочує студентів з усього світу до особистісного розвитку в бізнесі та правовій сфері. 

Студентське життя та Стипендії від Академії

В університеті дбають про здорове та змістовне дозвілля молоді, і діє чимало спортивних секцій. Виш володіє кількома спортивними комплексами, у складі яких – ігрове поле та дві тренажерні зали. Академія орендує басейн, сауну, баскетбольний та волейбольний майданчики. Тут можна професійно займатися такими видами спорту як футбол, баскетбол, волейбол, плавання, теніс, настільний теніс, айкідо, дзюдо, вітрильний спорт, аеробіка, гірські лижі, гольф та дайвінг.

Можливості фінансування:

  • Ректорська стипендія передбачає безкоштовне навчання або 50% знижку на першому курсі для тих, хто був лауреатом польських чи міжнародних олімпіад;
  • Ще до початку навчання можна подати заявку на отримання стипендії для кращих кандидатів і стипендії для олімпійців, які покривають 100% або 50% плати за навчання відповідно;
  • На здобуття другої спеціальності у стінах університету діє знижка 75%.

Студенти мають право претендувати на багато грантів із широким спектром можливостей: стипендії за наукові, спортивні та мистецькі досягнення, стипендії міністра, різних фондів та навчальних закладів, соціальні стипендії та стипендії Фонду Козьмінського.

Також проходячи обов’язкове стажування, можна скористатися його перевагами. Більшість роботодавців, з якими університет підписав контракти, зобов’язуються виплачувати заробітну плату студентам. 

Досягнення та рейтинги

Міжнародні та національні акредитації, надані Академії, є гарантією найвищих стандартів освіти та досліджень. Уже багато років Академія займає перше місце серед приватних університетів Польщі в освітніх рейтингах, опублікованих польськими інформаційними порталами «Perspektywa», «Rzeczpospolita» і «WPROST».

Найціннішою нагородою Університету Козьмінського є «Акредитація потрійної корони»: AACSB (Американська асоціація Університетських Школів Бізнесу) – EQUIS (Європейська система акредитації) – AMBA (Міжнародна організація, що займається акредитацією бізнес-шкіл та програм). Академія Леона Козьмінського у Варшаві – один із 73 вищих навчальних закладів світу, які мають усі три перелічені вище акредитації.

Роботодавці, які працевлаштовують випускників закладу, який має ці 3 нагороди, можуть бути впевнені, що працівники, володіють не лише ґрунтовними знаннями, а й навичками, для відповідального та ефективного виконання своїх обов’язків.

“Financial Times” помістили виш на 47 місце серед 100 найкращих у світі, що пропонують програму МВА. Окрім іншого, Академія – найбільший міжнародний заклад у Польщі, де робочими мовами є польська та англійська, а також єдиний приватний ВНЗ у Польщі, який пропонує докторський ступінь у сфері менеджменту та економіки.

 

 

«Академія Козьмінського – це новітні технології, практика та можливість вибору»

так охарактеризувала свій університет студентка 2-го курсу Бойко Євгенія, яка вивчає “Психологію управління”.

Як відбуваються заняття в Академії?

Предмети, процес навчання. На мою думку, всі предмети у нас важливі. Так як моя спеціальність, це поєднання психології та бізнесу, тому вивчаємо ми статистику, фінанси, економіку, управління і безпосередньо психологію. Адже чи будемо ми працювати з персоналом у компаніях, чи відкриємо бізнес у майбутньому – зараз передбачити не можна. Від кожного предмету ми беремо найважливіші знання на перспективу.

Той рік у нас був онлайн, але якість викладання від цього не погіршилася. Нам показували презентації, відео, завжди наводили приклади. Зараз все очно, тільки четвер – онлайн день. У студентському розпорядженні велика бібліотека, яка до речі працювала весь наш онлайн рік. Хочу дати пораду майбутнім першокурсникам, які будуть вчитися на Управлінні. Найголовніша книжка – це “Zasady zarządzania Koźmiński Andrzej”, беріть її ще в листопаді, так як по ній буде іспит.

Формат домашніх завдань. Абсолютно всі домашні у нас діджиталізовані. Що перше дивує: ти нічого не робиш сам. Проєкти даються на групу, адже обсяг великий, самостійно не встигнеш зробити. Це дуже круто, адже всі докладають максимум зусиль для успішного результату, ми вчимося працювати в команді, знаходити підхід до кожного. 

Найважчим для мене було завдання з предмету “Прийняття фінансових рішень”. Ми вчилися працювати з біржами. Нам, як для новачків, дали демо-версію біржі, віртуальні 100 000$, на які ми мали купувати акції, продавати. Покупки треба було пояснювати, коментувати. Якщо математика не була вашим улюбленим предметом у школі, то тут може бути трошки складно.

А найцікавішими були проєкти з Управління та Психології. На Управлінні ми створювали бізнес з нуля, і продумували всі-всі деталі: концепцію, рапорт, посади працівників, аналіз ринку, перспективи бізнесу. 

З Психології ми ставили експеримент, що краще впливає на пам’ять: кока-кола, вода чи зелений чай. Для цього залучалися всі наші знайомі, яким після випитого напою ми давали картки та ставили запитання. Тож, на пам’ять краще впливає зелений чай 🙂

Викладачі. Про викладачів можна говорити довго, адже всі круті спеціалісти, мають досвід у тому, що розповідають, а головне – ставляться до тебе на рівних. Часто є консультаційні зустрічі, де пояснюються важкі теми, або допомагають із домашнім завданням. Важливо: не допомагають виконувати, а дають “направлення”, якщо ти не знаєш з чого почати. Викладачі дають вийти з “зони комфорту”, щоб у тебе був постійний розвиток.

У чому помітна інноваційність вишу?

Вона відразу відчутна, як заходиш до університету, адже ти немов у космічному кораблі: нові аудиторії, проектори, інтерактивні дошки, комп’ютерні лабораторії. 

Для студентів та викладачів є мега зручний мобільний додаток. Там два віртуальних кабінети, один спрощений, інший більш детальний. Можна зайти і побачити всі заборгованості, свій розклад, інформацію про виш, контакти викладачів, які заходи плануються, навіть карта є.

Ще коли вступаєш, тобі надається пакет Microsoft з усіма програмами, дають доступ до програм для вивчення мов, до LinkedIn, проводять вебінари на всі можливі теми, скоро будуть організовувати поїздку в Катовіце на вебінар. Університет дає все, головне не нехтувати цим.

Як тобі вдалося поїхати до Німеччини за програмою Erasmus?

Про Еразмус я знала давно. На 1 курсі у нас був обов’язковий спорт і я обрала біг, бо він був офлайн. Там познайомилася з дівчинкою, яка працювала в Бюро Еразмуса і все мені розповіла, й надихнула подати заявку. До речі, з нами разом на стадіоні бігав ректор вишу, і тут це нікого не дивує 🙂

Всі документи треба було подати до 1 лютого: мотиваційний лист, резюме, надати інформацію про активну діяльність у виші, виписки оцінок. Процедура подання дуже кропітка, треба самостійно слідкувати за нею, в цьому є складність. Далі подаєш список із 15 ВНЗ за критеріями. Можна поїхати на англомовне навчання, англійська має бути рівня В2, або на навчання мовою країни, яку обрав.

Зараз я навчаюся в Німеччині, у Pforzheim University, на Бізнес-Адмініструванні англійською мовою. Я хотіла поїхати саме в Німеччину, так як вивчала німецьку і мені була цікава ця країна. На Еразмусі виплачують стипендію 400-500€, можна вчитися 1 семестр, якщо сподобається – то весь рік. Їхати по програмі дозволяється двічі. 

Це дуже крутий досвід, який я всім раджу спробувати. Адже ти не лише живеш у новій країні і дізнаєшся менталітет жителів, а й отримаєш нові знайомства та знання. 

Чи відчувається те, що навчаєшся в одній з найкращих бізнес-шкіл Європи?

Так, і всі цим дуже пишаються, в хорошому сенсі. Я вже казала, що викладачі до студентів ставляться на рівних, називають на Ви, але й між студентами також хороша культура. Завдяки груповим завданням, ми починаємо тісно спілкуватися і на сесії допомагаємо один одному вчити матеріал.

Чому Академія Козьмінського?

Це саме те, чого я хотіла. Університет я обрала ще в 9 класі, так як є багато цікавих спеціалізацій, нахил на практику, а не на теорію. Багато грантів, програм обміну, викладачі з міжнародних компаній передають свої знання нам. Тут зовсім інший підхід, є можливість вибору, ти самостійний у своїх рішеннях. В Академії Козьмінського справді доведеться вчитися, але воно того варте.

 

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію