Переваги та недоліки навчання англійською мовою - Univer PL

Переваги та недоліки навчання англійською мовою

Освіта в Польщі
Проголосуйте!
1 / 5

Все більше в польських університетах користується попитом англомовне навчання серед іноземних студентів. У цій статті ми розглянемо, чому навчання англійською мовою в Польщі є вигідним рішенням, які умови вступу необхідно виконати та з якими труднощами можуть зіткнутися студенти.

Переваги 

  1. Це альтернатива польськомовному навчанню. Наприклад, ви пізно прийняли рішення про вступ і фізично не встигнете вивчити польську з нуля. Тому буде простіше підтягнути англійську в короткий термін.
  2. Якість освіти тут на високому рівні. Багато університетів мають міжнародні акредитації та входять до світових рейтингів. Тому навчання в Польщі, незалежно від мови викладання, гарантує, що програми відповідатимуть міжнародним стандартам.
  3. Знання, які ви отримаєте, відкривають двері до ринку праці в будь-якій країні світу. Обравши навчання англійською мовою, ви отримуєте диплом з польського університету що є вагомим аргументом для роботодавців у багатьох сферах, особливо в міжнародних компаніях і організаціях.
  4. На англомовному навчанні студенти можуть також обрати програми подвійних дипломів. Отже, студент вчиться у польському ВНЗ, однак декілька семестрів проводить в університеті іншої країни. Після закінчення навчання випускники отримають дипломи одразу двох навчальних закладів.
  5. Навчання на англомовному напрямку — це така собі підготовка до програми Erasmus.  Ця програма дозволяє навчатися та стажуватися в інших країнах Європейського Союзу, а знання англійської мови значно спрощує процес адаптації та комунікації під час участі в Erasmus.

Недоліки

  1. Мовний бар’єр поза навчанням. Оскільки повсякденне життя в Польщі все ж вимагає знання польської мови. Це може завдавати незручностей. Проте багато університетів пропонують курси для іноземних студентів.
  2. Англомовне навчання є дорожчим за польськомовне. Для порівняння візьмемо Університет Підприємництва та Адміністрації у м. Люблін, спеціальність “Архітектура”:

          польськомовне – 1 265 €

          англомовне – 2 700 €

Умови вступу

Для того, щоб вступити до польського університету на англомовне навчання, необхідно відповідати декільком основним вимогам:

  • Міжнародні сертифікати про рівень знання англійської мови

Абітурієнти повинні надати сертифікати, такі як IELTS, TOEFL, що підтверджують достатній рівень володіння англійською мовою. А він має бути не менше В2.

  • Співбесіда англійською мовою

Деякі університети можуть проводити співбесіду англійською мовою, щоб оцінити мовні навички та мотивацію абітурієнта. Це також дає можливість університету зрозуміти, наскільки студент підходить для обраної програми.

Аби дізнатися більше про англомовне навчання у Польщі, заповніть анкету на сайті або зателефонуйте нам для безкоштовної консультації. Ми з радістю відповімо на всі ваші запитання.

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію