Еразмус+ для студентів Польщі - Univer PL

Еразмус+ для студентів Польщі

Освіта в Польщі
Проголосуйте!
2 / 5

Ви студент і мрієте про пригоди, нові знання та друзів з усіх куточків світу? Erasmus+ – це те, що вам потрібно! 

Що таке Erasmus+?

Erasmus+ – це програма Європейського Союзу, спрямована на підтримку освіти, професійної підготовки, молоді та спорту в Європі. Заснована в 1987 році та з кожним роком розширює свої горизонти, залучаючи все більше учасників і партнерів. 

Її головна мета – сприяти академічній мобільності студентів та викладачів, підвищуючи якість освіти та професійної підготовки через обмін досвідом і культурними цінностями.

Програма дарує можливість провести один або два семестри в іншій країні, вивчаючи нові дисципліни, удосконалюючи іноземні мови та знайомлячись з різними культурами.

Як взяти участь у програмі?

Для участі в програмі Erasmus+ ви маєте навчатись не менше 1 року в “рідному” університеті та не мати “хвостів” .

Наступна вимога, без якої неможливе навчання по обміну — знати англійську мову або мову тієї країни, де бажаєте навчатися, на рівні В2.

Щоб стати учасником Erasmus+, студентам необхідно пройти кілька етапів. По-перше, дізнатись з якими іноземними університетами співпрацює ваш навчальний заклад. По-друге, необхідно знайти цікаву для себе програму, що підходить саме для вашої спеціальності. Це можна зробити на офіційному сайті Erasmus+. Також інформація про Erasmus+ є на сайті вашого університету.

Потім потрібно підготувати необхідні документи в зазначені терміни.

Що очікувати від Erasmus+?

1. Однозначно це сприяє покращенню знання іноземних мов до найвищого рівня. Ви будете постійно вживати мову під час навчання та життя – ідеально для щоденної практики.

2. Багато студентів відзначають, що участь у програмі допомогла їм стати більш самостійними та впевненими у собі. Адже потрібно вирішувати питання, адаптуватися до нових обставин та знаходити спільну мову з людьми.

3. Ви зможете відкрити для себе цікаві курси в університеті іншої країни, яких не було у вашому ВНЗ Польщі, що дозволить розширити знання та поглибити навички у своїй спеціалізації.

4. Міжнародний досвід, який отримують випускники під час навчання, в майбутньому допомагає створювати більш привабливі резюме. Кожен HR зверне на нього увагу!

5. Нові корисні та важливі знайомства на все життя.  Наші студенти та випускники діляться історіями, коли після завершення семестру продовжують підтримувати зв’язок зі студентами інших країн світу по сьогоднішній день. 

Чи отримують студенти стипендію на Erasmus+? 

Так, студенти, які беруть участь у програмі Еразмус+, отримують стипендію. Її розмір залежить від країни перебування та обраного університету. Стипендія може покривати витрати на навчання, проживання і страхування.

Чи потрібно платити за навчання?

Ні, програму обміну Еразмус+ оплачувати не потрібно. Вам необхідно лише буде платити за навчання у своєму рідному університеті.

Аби дізнатися більше про програми обміну та вступ до Польщі, заповніть анкету на сайті або зателефонуйте нам для безкоштовної консультації. Ми з радістю відповімо на всі запитання.

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію