Початок та тривалість навчання, денна та заочна форми. Чи є різниця? - Univer PL

Початок та тривалість навчання, денна та заочна форми. Чи є різниця?

Освіта в Польщі
Проголосуйте!
1 / 2

Дуже часто для порівняння чи прийняття рішення достатньо зробити коротенький аналіз розібравши основні моменти. Якщо Ви ще маєте деякі причини, які заважають вам розпочати навчання в кращих університетах Польщі та ЄС, то можливо ця стаття остаточно змінить вашу думку.
Отже, про те що навчання в польських університетах не дороге, доступне всім та питання вступних іспитів і мовного бар’єру вирішено, ми вже обсудили в попередніх темах. Зараз перейдемо до наступних питань, пов’язаних з вищою освітою в Польщі.

Цікавих моментів багато.

1. Початок навчання
Теж суттєво відрізняється від ситуації в Україні. Розпочинається навчання в університетах Польщі два рази на рік – 1 жовтня (осінній семестр) та 1 березня (весняний семестр). Це продовжує вступну кампанію українським абітурієнтам ще на одним місяць з одного боку, та з іншого боку дозволяє поступити тим хто не встиг або не зміг через пів року (тобто 1 березня).

2. Тривалості навчання
На бакалавра гуманітарної та економічної спеціальності, на стаціонарі треба вчитися лише 3 роки (тобто це мінус один рік в оплаті та часі!), технічні спеціальності – 3-4 роки, на магістра 1,5 – 2 роки. Заняття проходять від 3 до 5 днів на тиждень, в період з 8:00 до 16:45 ставляться пари.

3. Заочна форма
Теж не має нічого спільного з українським варіантом (так як в Польщі діє Болонський Процес). Навчання на заочній формі відбувається двічі на місяць, наприклад в п’ятницю (з 17:00 до 20:15), суботу (з 08:00 до 20:15) та неділю (з 08:00 до 18:00). Що саме цікаве, план навчання та кількість академічних годин на денній та заочній формі практично однакові. Наприклад, за напрямком „Туризм та готельний бізнес” кількість годин становить 625 на стаціонарі, та 480 на заочній формі (віднімаються години по не обов’язкових предметах та по другорядних предметах діляться навпіл).

4. Цікава інформація
Вступна кампанія розпочинається на пів року раніше ніж в Україні – а це означає, що статус студента польського ВУЗу Ви можете отримати ще будучи в 11 класі або на 4 курсі.
Вступ відбувається в Україні за співбесідою, рідною абітурієнту мовою, без вступних іспитів.
При вступі результати ЗНО до уваги не беруться взагалі.
На момент проходження співбесіді вимагається мінімальний пакет документів (паспорт та код абітурієнта або одного з батьків).

На момент проходження співбесіди знання польської мови не вимагається.
Не має при вступі хабарів, черг чи списків.

Всю підготовку документів, переклади, підбір житла та інші етапи пов’язані з вступом, легалізацією чи перебування, підготує за Вас Українсько-польський центр освіти „УніверPL”.

Якщо у Вас є якісь запитання по цій чи іншій темі, або потрібна консультація щодо вибору ВНЗ, напрямку чи спеціальності, заповніть анкету абітурієнта або зателефонуйте до нас.

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію