PL: період навчання та вихідні у студентів - Univer PL

PL: період навчання та вихідні у студентів

Освіта в Польщі
Проголосуйте!
0 / 0

У Польщі навчальний рік поділяється на два семестри: 

  • з жовтня по лютий – зимовий;
  • з березня по червень – літній.

Навчання в університетах розпочинається 1 жовтня, а точну дату закінчення кожен заклад визначає окремо. У кінці січня-початок лютого починається зимова сесія. Якщо студент старанно вчився і склав всі екзамени/заліки в нульовому терміні, то буде мати 1-2 тижні вільного часу.

Тих студентів, які не закрили сесію вчасно – чекає сесія поправкова (до 14 днів). 

Свята та вихідні

У Польщі впродовж навчального року багато тривалих вихідних, які можна назвати канікулами. 

Перші довгі вихідні (приблизно тиждень) випадають на кінець жовтня-початок листопада, коли у поляків свято «Всіх святих». Українські студенти встигають з’їздити додому, тому це немов справжні осінні канікули.

Взимку канікули тривають близько трьох тижнів. Оскільки у Польщі Різдво святкують 25 грудня, то офіційні вихідні починаються з 22-23 грудня (залежить від року). Варто зауважити, що так як поляки дуже релігійні, вони поважають і наші релігійні свята. Часто українським студентам дозволяють пропустити заняття на тиждень більше у січні, щоб вони змогли побути на 7 січня з родиною.

На другий семестр припадає Великдень, який у Польщі на тиждень раніше, ніж в Україні. Тому наші студенти отримують 2 тижні канікул, які проводять з сім’єю. На початку травня також є декілька днів вихідних – Травневі свята (1, 2, 3 травня) – одна з найбільш очікуваних подій року для поляків.

З середини червня починається літня сесія. Якщо студент складає всі іспити швидко, то може тішитися літніми канікулами навіть на початку червня.

Зазвичай місяці літніх канікул студенти використовують на виїзди за кордон в рамках програм обміну студентами або ж для проходження практики чи стажування. Іноземні студенти можуть їхати до домівок.

 

Щоб дізнатися більше про вступ до ВНЗ Польщі – заповніть анкету абітурієнта і наші менеджери оперативно вас проконсультують! 

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію