Молода акторка Даша Соколюк – обрала для навчання Краківську Академію - Univer PL

Молода акторка Даша Соколюк – обрала для навчання Краківську Академію

Освіта в Польщі
Проголосуйте!
0 / 0

Сьогодні до офісу в Києві завітала наша студентка Даша Соколюк – молода акторка та співачка. У свої 17 років дівчина вже активно знімається в кіно і для здобуття професійних знань обрала для вступу Краківську Академію імені Моджевського. 

“Хочу отримати освіту в Польщі і потім розвивати кіноіндустрію в Україні”

Чому зупинила свій вибір на Польщі, а не на київських театральних вишах?

 

Університети України націлені саме на театр. Не дивлячись на те, що спеціалізація: актор театру і кіно – кіномистецтву вчать досить мало, і перспектива для роботи також передбачає виступи в театрі. Я, звісно, люблю театральні вистави і це також важлива частина акторської сфери, але своє життя бачу в кіно. 

Що не менш важливо, наша освіта не дає можливостей побудувати успішну кар’єру в Європі чи Америці. Україна зараз співпрацює з Польщею у розробці проєктів, але поки що рівень виробництва не такий як за кордоном.

 

Ти навчалася у Великій Британії в Школі мистецтв Кембриджа, але вищу освіту вирішила отримувати в Польщі, яка причина?

 

В Англії все справді дуже масштабно, гарно, але зовсім інакше подання матеріалу. Це був крутий досвід, який дав зрозуміти, що отримувати вищу освіту я хочу в іншій країні. 

Переваги Польщі у даному випадку – це цінова політика, адже навчання в Британії дорожче за Америку. Наступний фактор, це близькість до України, простіше приїхати, і навіть є схожість із нашим менталітетом, що значно полегшує адаптацію.

Я маю багато знайомих, друзів, які навчаються в Польщі, тому маю розуміння як там все відбувається.

 

Твій творчий шлях починався із співочої кар’єри, як усе змінилося на акторську?

 

Вокалом я займалася з дитинства, все змінилося завдяки одному випадку. Я виступала у готелі Хілтон, де до мене підійшов продюсер українського каналу і запросив знятися у масовці. Так як для мене це було щось нове, то я без жодного страху відбула весь день на знімальному майданчику і зрозуміла, що мені це сподобалося.

Через декілька років я вступила до акторської школи, після якої мене вже затвердили на епізод. Тому далі я повністю занурилася в акторську сферу, адже відчула – це моя справа. А вокал в будь-якому випадку буде лише плюсом у моїй кар’єрі.

 

Ти шкільна медалістка, як вдалося поєднувати хороше навчання, зйомки і підготовку до вступу в Польщу?

 

Звичайне планування кожної години, в цьому весь секрет. У 10 класі справді багато уроків пропускала через зйомки, і за раз могла здавати по 7-8 контрольних. На щастя, вчителі у школі йшли на зустріч. За ЗНО не переживала, адже знала, що вступаю до Польщі.

 

Чи є зараз проєкти по кіно?

 

Нещодавно закінчилися зйомки просто надзвичайного фільму “The Circle” – це фестивальне кіно, психологічний арт-хаус націлений на Європу та Америку, тому сподіваємося на отримання нагород. 

Але так як у мене це останнє літо перед дорослим життям, тому я намагалася його звільнити від зйомок. Хочу свою акторську душу залишити для Польщі.

 

Якщо отримаєш роль у цікавому українському фільмі, то як будеш її поєднувати із навчанням?

 

Насправді, зараз вже є проєкт від класного режисера, і я на стадії затвердження у  нього. Чесно, дуже мріяла в такому зіграти, але все буде залежати від того, чи зможу домовлятися в університеті про відсутність.

 

У перспективі: Україна, Європа чи Америка?

 

Повернутися сюди і розвивати кіноіндустрію, і, можливо, через 20 років бути режисером та знімати хороше кіно. Все залежно від того, як буде проходити навчання, і як буде розвиватися моя кар’єра в Європі. Але пріоритет – це Україна, адже жодна країна не є такою рідною, як своя. Отримати досвід, вивчитися за кордоном – так. Але далі розвивати кіноіндустрію тут.

 

Чому обрала для вступу UniverPL?

 

Ваша компанія була першою, яку я відвідала. Загалом була у трьох різних центрах, але саме тут ставлення до клієнтів і організація вступу була найкращою.

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію