Де і як заробити гроші студенту без шкоди для навчання? - Univer PL

Де і як заробити гроші студенту без шкоди для навчання?

Життя в Польщі
Проголосуйте!
8 / 4.6

Студентське життя сповнене драйву, нових знайомств та нових крутих можливостей. Проте більшість студентів прагнуть стати фінансово незалежними від батьків, тому найчастіше їх можна зустріти в активному статусі пошуку робити, одразу по закінченню першого курсу ВНЗ.

Чому ж роботодавці зацікавлені у співпраці зі студентами?

  • Студенти більш мобільні та готові до гнучкого графіку роботи, що є зручним для багатьох сфер.
  • Молоді люди часто більш зацікавлені та мотивовані.
  • Студенти швидко та легко засвоюють нову інформацію.

Зрозуміло, що пошук ідеальної роботи для студента – це справа індивідуальна і залежить від багатьох факторів — навчаєтесь на денній чи заочній формі, бажаєте працювати full-time чи кілька годин на день. 

Важливо! Робота під час навчання повинна бути збалансованою, щоб не заважати вам отримувати знання і паралельно насолоджуватися студентським життям.

Ось деякі позиції, які підходять для того, щоб задовольнити потреби:

1. Копірайтер

Якщо ви вмієте грамотно писати та чітко висловлювати свої думки, то робота копірайтером може стати відмінним варіантом. У ваші обов’язки може входити написання статей, коригування текстів від редактора, опис товарів на сайті, копірайтер має розуміти як працювати з ключовими словами для пошукової оптимізації (SEO) текстів та ін. 

Така робота може бути відмінним варіантом для студента, який має вищезазначені навички, креативний та бажає розвиватися галузі маркетингу та реклами. Плюсом такої роботи є те, що вам потрібен лише гаджет і нотатки. А працювати ви зможете навіть по дорозі до університету.

2. Сезонна робота

Літні табори, дитячі заклади та кемпінги часто шукають студентів у якості вихователів, інструкторів чи адміністраторів. Це не лише можливість підзаробити за короткий період, але й отримати досвід у роботі з дітьми та організаціях заходів.

3. SMM-спеціаліст

Ця професія підходить тим, хто з соціальними мережами на “ти”. Тобто, якщо ви вмієте створювати якісний та креативний контент, розумієте алгоритми Instagram та Facebook, знаєте як побудувати сторітелінг, щоб зацікавити підписників, то вам однозначно треба спробувати свої сили в цій сфері. 

4. Офіціант чи бариста

Найпопулярніша студентська професія всіх років. Це той варіант, куди вас візьмуть навіть без досвіду роботи. Приємним бонусом є те, що окрім фіксованої ставки, ви можете додатково отримувати чайові. А також розвивати свої комунікативні навички під час роботи, та знайомитися з новими людьми.

5. Репетитор

Ця робота чудово підійде тим, хто володіє гарними знаннями з певного предмету. Студент працюючи з дітьми вміє створити комфортну та дружню атмосферу під час занять. Працюючи репетиторами, ви отримаєте цінний досвід роботи з іншими людьми, а також зможете заробляти додаткові кошти. До того ж, тут є право вибору, працювати самому на себе чи влаштуватися у школу.

6. Кур’єр 

Це може бути відмінним варіантом для студента, який шукає додатковий заробіток та готовий працювати на гнучких умовах. Перевагами роботи є можливість влаштуватись на часткову зайнятість або погодинну оплату. Дана професія є фізично вимогливою і для роботи стане у нагоді власний транспортний засіб та вміння користуватися навігатором. Але так як ви самостійно обираєте, коли і скільки працювати, це дозволить з легкістю поєднувати роботу із навчанням. 

Де шукати роботу? 

Варто розпочати із спеціалізованих сайтів для пошуку роботи. Їх на просторах інтернету багато, тому ловіть : 

Шукаючи роботу, не ставте на перше місце лише заробіток. Зверніть увагу на можливості для самореалізації. Таким чином, ви здобудете цінний досвід, який стане вам у нагоді в майбутньому.

Хочете бути в курсі новин?

Приєднуйтесь до нас у Telegram!

Корисні поради, важливі новини,
знижки та анонси подій щодо навчання в Польщі

Запрошуємо в телеграм-канал
Отримати консультацію